tiistai 21. maaliskuuta 2017

KEVÄTTÄ PUKKAA

Eilinen kevätpäiväntasaus oli eräs rajapyykki, yö ja päivä samanpituiset. Aamuisin on upeata herätä valoisaan aamuun, avata ikkuna ja hengittää raikasta ja keväistä ilmaa. Kuunnella mustarastaan aamukonserttia ja tiaisten tirskutusta. Ja toki muitakin lintusia on aloittelemassa lurituksiaan.Eilen lauluryhmämme konsertoi eläkkeensaajien viikkotapaamisessa, tänään toinen lauluryhmä sitten viihdytti palvelutalon ikäihmisiä. Hienosti meidät otettiin molemmissa vastaan. Vähän apeaksi mielen veti se, että omia duunikavereitani oli kuulijoiden joukossa, pyörätuolissa ja muistisairaina. Mutta musiikista he nauttivat ja kun yhdessä laulettiin Satumaata haitarin säestyksellä, alkoi jalkaa vipattaa. Varmasti mieleen nousi alitajunnasta muistoja musiikin myötä.  Aamun selkeä sää oli vaihtunut räntäsateeseen ja pois ajaessamme kaupungin kadut olivat jalankulkijoista tyhjentyneet. Lumet on lähes jo sulaneet ja räntäsade voi olla vielä jäljellä olevan sulattaja, niin vetistä se on. 


Simo-koirulin 9-vuotispäiviä juhlittiin viikko sitten. Hampaat on hoidettu, rokotukset ajantasalla ja ruokahalut ennallaan. Tänään huomasin, että koirulin korvaläpsyissä on allergista ihottumaa. Joskus vuosia sitten hoidettiin samanlainen vaiva, silloin jätettiin kaikki naudanliha pois ruokavaliosta. Nyt kokeiltiin yhtä naudanlihasta herkkutikkua ja hups vaan. Heti allergiaoireita. Ei kannattaisi kokeilla. Aamulla soitan eläinlääkärille taas kerran.
Kaveria ei jätetä hoitamatta ja kaikki epäilyttävät herkkuraksut ja -tikut heitetään roskikseen.

Ja keräilyrintamalle kuuluu mukavia:  kerroin varmaan joskus noista Pomona-purkeista, joita olen keräillyt. Yhtä on puuttunut eli isoa karviaista. Olen seurannut netistä myyntipalstoja huonolla menestyksellä ja ajattelin jo laittaa toriin ostoilmoituksen, kun huomasin ison karviaisen olevan tarjolla. Oitis vastasin myyjälle sähköpostiviestillä. Pariin päivään ei kuulunut mitään mutta sitten selvisi, että myyjätyttö asuu tuossa 150 metrin päässä samalla kadulla. Päästiin hinnasta sopuun ja nyt on purkkirivistöni täydellinen ja minä onnellinen. Kyllä ihminen on ihan hullu keräyskärpäsen puremisesta, Mutta olishan niitä huonompiakin harrastuksia tarjolla. Joskus on pakko alkaa vähentää kippoja ja kappoja kun hyllytilojen reunat tulee vastaan. Se on sitten sen ajan murhe.


Viikonloppuna on jokavuotinen harmonikkaristeily, siis mukavaa ohjelmaa tiedossa. Kyllä näillä eväillä meikä mummo taas jaksaa....
Ainoa murhe on joulureissusta alkanut michelinien kerääntyminen keskivartaloon, nyt on pakko aloittaa kadonneen vyötärön metsästys...kun vaan tietäisi, miten. Elämä on.

14 kommenttia:

 1. On se vaan niin hienoa, että te jaksatte käydä ilahduttamassa laulullanne palvelutalojen asukkaita.
  Toivottavasti vielä pitkään intoa ja kuntoa riittää.

  Mukavaa risteilymatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips ystäväni. Kyllä oli mukava käydä palvelutalossa laulamassa kun nähtiin, miten hyvää vaihtelu teki asukkaille.
   Näin siellä Tuomon ja juniorinkin, olivat läheistään katsomassa. Juttelin S:n kanssa ja kerroin että sinun kanssasi olen yhteyksissä. Jotenkin hän muisteli muistavansa sinut, minua hän ei oikein muistanut. Ja monet muut mummelit siellä lauloivat meidän kanssamme Satumaata mm. ja S eli mukana musiikissa.
   Lauantaina sitten haitarimusiikkia korvien täydeltä aina sunnuntain iltapäivään asti. Mukavaa.

   Poista
 2. Laulajat ovat oma rotunsa, itse joikailen vain omaksi ilokseni ja muiden harmiksi. En ymmärrä mistä koulunumero 10 aikoinaan sain:) Paljon onnea Ihanalle Simolle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, etsiydy nyt vaan reippaasti johonkin lähikuoroon, siellä sinua tarvitaan. Laulu antaa mielihyvää ja terveyttäkin sekä sos.kanssakäyminen hoituu siinä sivussa kun saa lauluystäviä. Simo kiittää.

   Poista
 3. Ilmoita heti, jos löydät sen kadonneen vyötärön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, heti ilmoitan kun löydän. Voi mennä hetken aikaa, mutta ainahan maanantaisin aloitetaan etsintä. Nyt kun risteily on viikonloppuna, ei malta vielä aloittaa. Luin juuri oivan metodin avuksi löytämiseen. Het maanantaina aloitan.

   Poista
 4. Se tuo harmonikan soitto vain puree niin syvälle. Nuoruusmuistoja. ja saan sitä kyllä minäkin tästä lähisuvusta kuunnella. onneksi on vävy, joka soittaa ja säveltää.
  kevät keikkuen tulevi, vielä on meillä lunta niissä paikoissa minkä tuuli kasasi sen vähän mitä oli kasata, eilen tuli vuoroon vettä ja räntää, räntä ei maahan jäänyt ja nyt sataa puhdasta puurovettä.
  Simolle rapsutus ja sinulle onnea purkkirivisi täyttymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haitarinsoitto antaa sykettä päivään. Vähän on kipinää itselläkin mutta en jaksa lukea nuotteja niin tarkasti, korvakuulolla vähän lurittelen.
   Meilläkin yläpiha on jo ihan sula, puutarhassa sen verran lunta että Simo kaivautuu etsimään myyrien polkuja.
   Tosin nyt alapiha ihan loskalla ja vettä sataa, mutta toivottavasti sulaa kaikki niin ettei enää tule liukkaita kelejä.
   Simo kiittää rapsutuksista ja minä olen ihkuna kun purkit on nyt kaikki hyllyssä. Niin hullu minä olen...

   Poista
 5. Onnea Simolle. Minun Koirapoika täyttää kohta 8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo kiittää ja toivottaa Koirapojalle iloista synttäripäivää.

   Poista
 6. Onnea koirulille. Tosi kiva kun käytte laulamassa ja esiintymässä, hienoa toimintaa. Minullakin on etsinnässä se kadonnut vyötärö... - Oletko huomannut, että blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta? Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koirulin puolesta. Me on harrastettu tätä toimintaa jo vuosikymmenet joten ei siitä oikein pysty luopumaankaan ja lauluryhmällekin on aina vuosittainen tavoite kiertää paikalliset palvelutalot ja vanhainkodit laulutervehdyksin.
   Siis ihan oikeesti, minä järkytyin kun kävin vaa'alla, oli pakko katsahtaa kokovartalopeiliin ja järkytyin kyllä. Nyt olen lukenut helposta (!) tavasta luopua muutamasta kilosta. Heti maanantaina risteilyn jälkeen alkaa (taas kerran!).
   Tiesin että sinulla on arvonta, nyt lähden heti katsomaan blogisi ja osallistumaan. Kivat sulle myös!

   Poista
 7. Teilä onkin tiedossa kiva viikoloppu. Oi haitarin soitto on ihanaa
  Minunkin harrastuksiin kuuluu käydä viemässä ohjelmaa vanhainkotiin ja palveelutaloille ja paljon muualleki.Olen myös laulukuorossa tahuissa, Vapaehtois työssä ollut vuosi kaudet. Onnea Simole Kiitos myös arpajais voitosta Hyvää risteilymatkaa siulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet aktiivinen, näistä lauluista ja muista saa voimaa itselle myös. Simo kiittää onnitteluista! Mukava kun pidit arpajaisvoitosta. Kevätterkkuja!

   Poista