lauantai 13. maaliskuuta 2010


LENKKIPOLUN VARRELTA

Koska oli Simon syntymäpäivä ja aurinko paistoi täydeltä laidalta, teimme tavallista pidemmän kävelylenkin ihan kahdestaan. Alkumatka sujui sopuisasti, mutta kun lähestyimme vilkkaampaa kävelytietä, alkoi Simo vetää kuin juhta. Enää ei riittänyt tienpenkan korkealla harjalla kävely vaan piti siksakata edestakaisin ylös ja alas. Syy moiseen oli tämä ns. keltainen lehdistö eli koirien omat viestit lajikumppaneille kirjoitettuina keltaisilla tienvarsilumeen. Luin jostakin, että nämä viestit on koirille kovin tärkeitä ja niinpä näkyivät olevan myös kaksivuotiaalle Simolle. Ja aina poika vastasi kirjoituksiin nostamalla takakoipeaan. Loppumatkasta taisi kyllä tankki olla jo ihan tyhjä, mutta nosto toimi. Hah.
Reilun neljän kilometrin lenkillä oli hyvä tilaisuus tehdä havaintoja asuinympäristöstä. Liikenne kävelytiellä oli hiljaista; yhtään koiraystävää ei tullut vastaan. Mutta kävelytielle tehtyjen kakkaläjien perustella arvelin useiden isojenkin koirien olleen ulkoilemassa. Ymmärrän kyllä ne keltaiset kirjoitukset, mutta en niitä kasoja keskellä kävelyväylää.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että syy ei ole koiran vaan taluttimen toisessa päässä. Eikö millään voi ottaa pieniä muovipusseja taskuun ja kaapaista kakkaläjän pussiin ja viedä lähimpään roskikseen. Laskin huvikseni, että kaupunki on järjestänyt tällekin lenkille ainakin seitsemän roskalaatikkoa jätöksiä varten. Siis jos hankit koiran, älä tahallasi järjestä negatiivista asennoitumista koiria kohtaan jättämällä kasat keskelle kävelytietä. Omakohtaisesti ainakin pienen koiran jätökset on helppo kietaista joko biohajoavaan pussiin tai kaupan hedelmätiskin pussiin. Eikä vaadi muuta kuin asenteen ja tottumuksen pitää pusseja taskussa lenkillä.
Näyttää ärsyttävän omakotiasujaa koirien kyykistely niin paljon, että oli kiinnittänyt aitaansa kieltomerkkejä koko kadun pituudelta. Ymmärrän häntä. No, kevätaurinko paljastaa kaikki talven kökkökasat ja kohta alkaa joka keväinen keskustelu koirankakoista ja koirat saavat syyt niskaansa vaikka omistaja on vastuussa. Toivoisi lampun syttyvän koiranomistajalla.

2 kommenttia:

  1. Kits! On ollut alkuhankaluuksia, mutta nyt jo opin kuviakin siirtämään. Asiaa ei vielä oikein mielestäni ole, mutta mietintämyssyssä surisee!!

    VastaaPoista