sunnuntai 7. marraskuuta 2010

HÄIVÄHDYS TALVESTA

Aamulla sunnuntaipäivän valjettua näytti, että maa olisi peittynyt ohueen lumiharsoon. Kuistin portaisiin jäi Simon tassunjälki, mutta nurmikossa lunta oli todella vain hitusen. Taivas oli pilvessä ja oletin lunta tulevan vielä lisää, sillä mittari oli miinuksen puolella.

Miljoonakellokin oli saanut osansa muutamasta lumihiutaleesta, mutta kukki edelleenkin amppelissa.

Aamupäivällä alkoi kuitenkin aurinko paistaa ja vähäiset lumihiutaleet hävisivät vesipisaroina nurmikkoon.
Simon kanssa lähdimme vakiolenkillemme kalliopoluille ja vaikka kallion pinta oli märkää, kyllä siinä kumisaapas piti varsinkin, kun Simo taluttimen toisessa päässä veti mummon aina ylös rinnettä.
Kierrettyämme polkuja kallion korkeimmalle kohdalle aurinko paistoi ja eteläinen taivas oli kirkkaan sininen. Eteläinen tuuli puhalteli räntää täynnä olevia tummanharmaita pilviä pohjoiseen päin ja kallion sammalikossa olevat vesipisarat hohtivat sateenkaarenväreissä kuin timantit auringonsäteen osuessa niihin. Hieno ulkoilusää suosi meitä.


 Pihaan palattuamme Simo ei halunnut vielä sisään, joten laitoin sen juoksulankaan ja otin kuvia lähiympäristöstä. Pohjoisen puolen pilvet näkyvät selvästi juhannusruusun viimeisten lehtien takaa ja muutama päivä sitten niin sumuinen pelto näytti nyt aivan erilaiselta. Eteläinen taivas on kirkas, vain pumpulipilviä meren päällä.


Sekä peltoaukean heinikosta että tienvarren "haavaheinästä" eli viiltosarasta näkee kyllä, että on marraskuu, niin ovat vihreytensä jo kadottaneet.

Nyt päivä kääntyy jo iltaan ja ulkona sataa jälleen. Autoihin vaihdettiin talvirenkaat tänään ja taivaalta valuu vähitellen räntähiutaleita. Aavistus talvesta tunkee mieleen väistämättä.

4 kommenttia:

 1. Me Himmun kanssa lähdettiin iltapäivän lenkille noin 15,30 auringon suodessa viimesäteitään, toisen puolen taivaasta ollessa synkän musta. Emme edes kovin kaukana käyneet, kun jo takaisin tullessa satoi ensin "perunaryynejä" ja ennen kotiin pääsyä vettä. Nopeaa on vaihtelu. Hyvää sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Asun melkeinpä keskellä suomee ja täällä on ihan talven näköistä. Satoi lunta eilen ja satoi lunta tänään, kerkisi tulla ihan kommee kerros. Lupaili siätieteilijä jotta sattaa alakuviikon päivät läppeensä, lunta pitäs tuleman koko suomeen, Jiäp nähtäväksi kuin käy :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä olikin kuulakas ja hieno ulkoilusää tänään. Kauniita kuvia olet ottanut. Tuo peltoaukeaman kuva on niin rauhallinen ja seesteinen. :)

  VastaaPoista
 4. mummeli; Nyt aamulla meillä on pakkasta ja maa kuurassa. Lunta ei juuri nimeksikään. Mutta miljoonakello amppelissa on jäätynyt yöllä eikä siitä enää virkoa kukkimaan.

  oman onnen seppä; Keskeisessä Suomessa taitaa jo olla ihan talvista, joko pääsette hiihtämään? Meille on luvattu lunta huomiseksi, mutta sitten taas loppuviikosta plussaa joten taetaa männä ketuille talaven tulo vaekkakii jo marraskuuta männään.

  Unelma; Oli kiva piipertää Simon kassa aurinkoisia kalliopolkuja, tehtiin kunnon lenkkejä. Peltoaukealle on tulossa rakennuksia piakkoin, harmi.

  VastaaPoista