maanantai 22. marraskuuta 2010

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Joulutunnelma syntyy kauneimpien joululaulujen laulamisesta  kirkossa. Selailtiin aamulla seurakunnan lähettämää aikatauluvihkosta. Harmi, että mikään laulutilaisuus ei meille tänä jouluna käy, sillä pohjoisen lomaviikot menevät päällekkäin laulujen kanssa. Siispä lauletaan sitten jouluaamuna sydämen pohjasta jouluvirsiä.

Toki lauleskellaan  joka viikko, mutta tunnelma joululaulujen yhteislaulutilaisuuksissa on omaa luokkaansa. Kotona hoilaan vähän väliä Simolle ja prinssipuolison kanssa duettona hänen säestäessään pianolla tai hanurilla.
Ja pupukuoro laulaa nalleorkesterin kanssa hiljaista lauluaan.  Näitä englantilaisia pupufiguureja keräilin joskus melkoisen katraan.Taitaa jokunen hiirulainenkin olla mukana.  Mutta vain yhden haitarinsoittajan löysin - niinkuin ihan aikuisten oikeastikin. Tsoukki!

Nyt olisi oikea aika aloittaa joulusiivouskin. Vai pitäneekö tyytyä toteamaan marttojen lailla, että vain jos aion viettää jouluni komerossa, siinä tapauksessa siivoan komerot. Hiljaa hyvä tulee. Lupaan aloittaa ajoissa ja vähitellen järjestelemään huushollia joulukuntoon. Lasten mielestä kinkku on kunkku, samoin Simon, joten hyvä jouluruoka ja parempi joulumieli ja puhdas koti eikä leivänmuruja lattialla. Että se joulusiivouksesta. Mutta joululaulut, ne kyllä jossakin kaikaa ihan varmasti. Kynttilöitä olen alkanut polttaa, (toistaiseksi vain toisesta päästä!). Näinhän se joulu tulla jollottaa.....

4 kommenttia:

 1. Valoja tämä pitkä pimeys kaipaakin. Eilen meilläkin kaivettiin sähkökyntteliköt ikkunoille.
  Noita söpöjä pupuja ei olekaan kirppareilla näkynyt pitkään aikaan. Oikeastaan, eipä ole kirppareilla kierreltykään entiseen malliin. :)

  VastaaPoista
 2. Itseltä jäi viime vuonna kauniimmat joululaulut välistä, voipi olla että tänä vuonna pitää rutistaa aikatauluihin tilaa ^^

  VastaaPoista
 3. Unelma; miten me on voitu luopua kirpparikierroksista? Niin, kyntteliköt pitäisi minunkin kaivaa - yleensä laitan ne itsenäisyyspäivän aikoihin. Mutta huomenissa myrskyä päin!

  Kukkahattuneiti; kauneimmat joululaulut on ihan must, jos vaan aikatauluihin käy. Mene ihmeessä laulamaan, pääset joulutunnelmaan.

  VastaaPoista
 4. Tuo Marttojen viisaus on kovin kohdallaan, mutta siitäkin huolimatta aion nyt vähitellen käydä komerot läpi.

  Minulle suuri jouluntuoja on upea kirkkokonsertti. Kerran Olin Johanna Rusasen joulukonsertissa ja siitä asti olen fanittanut häntä.

  Joskus käymme laulut laulamassa, mutta toden sanot: Aikataulut eivät useinkaan sovi. Mimmoisessa putkessa oikein elämmekään...No, siitä viis, minun joulupuuhat alkavat tänään!

  VastaaPoista