lauantai 26. helmikuuta 2011

MUN MUMMUNI MUNI....

Helmikuun lopun sää lauhtuu. Meillä aamusella -7 noin kuuden aikoihin. Niin, miksiköhän niin varhain tarkistin mittaria? No siksi, kun isä ja poika lähtivät ajamaan kolmesataa kilometriä Keski-Suomeen mökille katsastamaan kevään tuloa ja varsinkin lumen määrää katoilla. Aikainen kana löytää aikaisen madon! Ja Simo liisteröityi prinssipuolison jalan syrjään ja syliin niin, ettei imupaperiakaan olisi väliin mahtunut. Pettymys oli, kun auton perävalot näkyivät tiensuulta eikä poikakoiruli päässyt mukaan. Mamman lullupoikana siis kokonaisen päivän joutuu nyt olemaan.

Jess. Illalla katsotaan takuuvarmasti Jysäys - no mikäseon Putous. Minun mielestäni sen voittaa Munamies.

Finaalikaksikossa on myös Timo Harjakainen. Hyvä sketsihahmo hänkin, mutta pidän enemmän Munamiehen siistimmästä huumorista. Ja hänen ilmeestään, laulustaan ja etenkin liikkumisestaan. En voi ymmärtää, miten joku pystyy hyppäämään narua, trampoliinilla ja istumaan pyrstöllään jalat ristissä ja siitä hypähtämään jaloilleen ykskaks. Tosi taitavaa.

Munamiehen mummu muni Munamiehen mamman ja mamma sitten Munamiehen.....eikä turhaan muninutkaan.
Mistä kaikki lahjakkuus Munamieheen on periytynyt? Äitikanasta?

Vai isäkukosta?

Vai setäkukoista ja tätikanoista?

Vai onko vaikutusta ollut ranskalaisserkulla? Jyvänekatko sillä on mukanaan?

No, yhtä kaikki. Kun Munamies Rajattomien (kun itse raajaton!) kanssa lauloi: "Pidä huolta itsestäs ja niistä jotka kärsii..." olin ihan myyty. (Tosin Munamiehen laulu olisi voinut olla , että niistä jotka nokkii, possuthan ne kärsii... hih). Levy on kuulema tekeillä ja uskon siitä tulevan hitti.

Tuuli puistelee puiden oksilta lumikerroksen pois ja räystään jäinen lumikakku on tullut jo kymmenisen senttiä alemmaksi. Vaikka tänään ei aurinko paista, kevään voi aistia ainakin punatulkun huiluäänistä, tiaisten keväisistä tityistä ja kolmen pihaoravan edestakaisesta kisailusta takapihan isossa pajussa.

Peukut pystyyn Munamiehelle illan Putous-ohjelmassa.

16 kommenttia:

 1. Munamies on minunkin lemppari - vaikka ei Harjakaisen voitto suututtaisi. Ovat upeite tyyppejä molemmat, Munamies ihana ja Harjakainen hassu. Upeita kana- ja muna-astioita olet kerännyt.

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania kana-astioita! Noita meilläkin oli, tosin vain muutama, kun olin pieni. :) Hauskan erilaisia.

  VastaaPoista
 3. Ihania kanoja.
  Munamies minunkin suosikki.radiosta jo kuulin kappaleen.Tosi hyvä.

  VastaaPoista
 4. Onpa melkoinen valikoima kukkoja ja kanoja kertynyt ja kaikki hienoja. Munamies taitaa olla nyt suursuosikki, päiväkotilapsetkin aivan lääpällään. Varmaan voittaa. Se on sitten tv-ilta tulossa, kun aletaan taas etsiä Suomen parasta kuoroa. Viimeksihän Kuopio veti voiton nuorien iloisten laulajien voimin.

  Ja lumikatot ovat sitten täälläpäin vastassa teidän miesväkeä, kun ei sitä yhtä ainutta suojapäivää vielä ole ollut.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo kanat ja kukot. Meillä oli aikoinaan yksi hyvin kaunis, mutta oli arkikäytössä ja kerran sitten se paha tapahtui, jonkun lapsista ottaessa sieltä lämpimästä masusta munan, käsi vähän lipsahti ja koko kana putosi lattialle tuhansiksi paloiksi. Sitä sitten surtiin lasten voimin, kun ei enään ollutkaan kaunista kanaa aamiaispöydässä.
  Munamies on kyllä suloinen, kumma, kun joku jaksaa tuollaisessa asennossa olla. Täytyy olla terveet jäsenet ja kovasti notkea. Toivottavastoi voittaa. Minuun ei pure se toisen huumori.

  VastaaPoista
 6. Pikolini; minä luulen, että Munamies voittaa, se kun ei ole niin tavallinen hahmo.

  Kukkahattuneiti; näitä kanarasioita on kertynyt matkan varrella. Yhden keskikokoisen myrkynvihreän löysin Berliinin Ostbahnhofin kirpparilta kuumana kesäpäivänä!

  Maija; uskotaan Munamieheen!

  Minttuli; tässä on pieni osa kanarasioistani eli suurimpia ja pienimpiä. Kuvasin ennen pölyjen pyyhkimistä, nyt ovat kirkkaampia jo!

  Kyllä ne miehet lapiot ottivat peräkonttiin kun ei siellä mökkiniemessä pääse aittaan eikä liiteriin lapioita ottamaan. Muut katot siellä varmaan lumipainon kestääkin, asuntovaunun katto taitaa olla koetuksella!

  Minusta ykkössija meni ihan oikein kuopiolaiselle kuorolle, olivat mahtavia ja iloisia.

  mummeli; sehän näissä lasiesineissä on, että helposti menevät tuusannuuskaksi pudotessaan. Kirppareilta minäkin näitä olen löytänyt, viimeksi tukholmalaiselta kirppikseltä toin yhden ison.

  Sitä minäkin olen ihmetellyt, että miten voi olla niin notkeat jänteet pojalla, että pompahtaa kyykkyasennossa narua hyppäämään ja istualtaan jaloilleen kyykkyyn. Minä uskon Munamiehen voittavan.¨¨

  VastaaPoista
 7. Munamiehestä tiedän vain sen, että kuva on ollut jossakin netissä.
  Kanat sitävastoin ovat tuttuja ja ihania. :)
  Muutama päivä on ollut blogitaukoa, vasta nyt ehdin vierailla lukureissulla blogeissa. :-)

  VastaaPoista
 8. Unelma; toivottavasti lomanen meni mukavasti! Tervetuloa takaisin, piipahdin jo lukemassa kylvöalustastasi.

  VastaaPoista
 9. En ole oikein ehtinyt perehtyä munamieheen, mutta aion kuitenkin sen tehdä. Hän on varmasti hauska tuttavuus tekstiesi perusteella, eikä noissa kuvissakaan mitään vikaa ole ;))

  Hauskaa sunnutaita, Anja<3

  VastaaPoista
 10. Onpa sinulla kerattyna kaunis kanaparvi.
  Ja olet löytanytkin paljon samantyyppisia.

  VastaaPoista
 11. Aili-mummo; Munamies voitti sketsihahmokisan ihan oikeutetusti. Riku Nieminen, kotoisin Kajaanista, on valtavan hyvä näyttelijä, monipuolisesti lahjakas.
  Kanarasiani olivat kuvatessa pienen pölypilven alla, tuolla kaapissa olleet olisivat näyttäneet siistimmiltä.
  Hyvää viikonloppua myös sinulle Aili-mummo.

  Sateenkaari; tässä oli suurimmat ja pienimmät kanaseni, keskikokoiset ja eriväriset ovat vielä erikseen. Joskus laskin niitä olevan viitisenkymmentä kaikkiaan. Olen näitä kirppareilta löytänyt kulkiessani.

  VastaaPoista
 12. Hei Anja!
  Kiitos vierailustasi blogissani :)
  ja hyvistä Tukholman kirppis-vinkeistä!
  Maanantaina lähdemme matkaan, katsotaan mitä löydämme.
  Upeita nuo kana ja kukko kokoelmasi jäsenet!

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 13. MEIDÄN KAIKKIEN OMA MUNAMIES-MUSSUKKA on voittaja ainesta ja VOITTI. T. Harjakainen hyvä hopea, tyyppi on se just perusjätkä, en voi olla tykkäämättä kun tietää, että kyllä se Kerttu ukon kurissa pitää, kuhan uhoo kun kaikki näkee ja kuulee...hih-hii... ;)
  ps.noita kukku-kulhoja ei ole mulla kuin muutama pien lasinen, tykkäisin niistä kylläkin.....;D

  VastaaPoista
 14. Ihana aina blogisivullasi seikkailla.Tuo sujuva kerronta ja kaikki aarteesi.Hienoa!
  Minulla taas polku blogin hallintakeskukseen kukassa.En ymmärrä kun niin usein hukkuu,ei kelpaa salasana,ei osoite, ei auta vaikka pyydän salasanapalautusta.Taas mentävä naapurin "nörtin" pakeille. Jossain mättää, omassa nupissani tietty eniten.

  VastaaPoista
 15. Kesäkukka; Kiva kun kävit, tule toistekin! Millä laivalla menet? Jos Viikkarilla, niin Slussenilta suoraan Norsborgin tunnelbaanaan ja eka pysäys Zinkestamissa, missä saat Myrornasta käyntikortin muistakin Myrornan kirppiksistä. Sillä linjalla 13 on monta hyvää kirppistä, Vårberg viimeisenä. Myös Skärholmenin Myrorna hyvä. Mukavaa matkaa!

  Maikku; jännitin vähän kyllä Munamiehen voittoa kun nettiäänestys oli karsittu veks. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja Harjakainen hyvä kakkonen!
  Minulla on myös pikkiriikkisiä kanarasioita, nyt etsiskelen erivärisiä pieniä. Isot luulen jo olevan kaikki.

  SinikkaHelena; Etkö pääse lainkaan blogiisi? Harmi. Mutta kyllä nörtit aina selvittää, minäkin joskus pyydän vanhinta lastenlasta piipahtamaan kun oikein saan koneen solmuun. Mutta ajattele, että me sentään väännämme juttuja nettiin, onhan sekin jo jotakin.
  Toivottavasti solmut aukeaa koneessasi ja pääset täyspainoisesti nauttimaan tästä virtuaalimaailmasta.

  VastaaPoista
 16. Siljalla mennään ja ollaan hotelli Hasselbackenissa yö.

  VastaaPoista