keskiviikko 23. helmikuuta 2011

TERVE TAAS!Pakkasaamu, - 24 astetta ja uintireissulla avannosta nousi höyry kuin noita-akan padasta. Minä painauduin kiireesti vilpoisaan veteen ja sitten nopsasti sisälle ja suihkuun. Päivä alkoi mukavasti.

Olin jo illalla huomannut kameran akun vetelevän viimeisiä virtojaan, mutta kun ja jos ja mutkun taas. En vienyt lataukseen. Ja kas, nyt aamulla, kymmenen minuuttia sitten, kauris oli taas meidän takapihalla lintulaudan alla. Onneksi virtaa juuri ja juuri riitti neljään kuvaan.


En uskaltanut avata kuistin ovea sillä halusin sen antaa rauhassa syödä lintulaudalta tippuneita auringonkukan siemeniä.


Hätäpäissäni kuvasin keittiön ikkunan läpi ennenkuin arka eläin poistui takaviistoon. Toista kaurista ei nyt näkynyt.

16 kommenttia:

 1. Ovatpa suloisia vieraita!Noin käyvät teitä ilostuttamassa.

  VastaaPoista
 2. varmaan löytää vielä usesi tiensä pihanne, kun ruoka luonnossa on kovan työn takana. Osaavat hakea helpotusta ruokahuoltoon. Olisipa laittaa niile heinäpaali.
  Ne on niin suloisia

  VastaaPoista
 3. Siis avannossa... hui hitsi...

  Kauriit ovat ottaneet oikein tavaksi poiketa teillä visiitillä...

  VastaaPoista
 4. Ihana vieras taas ja hyvät kuvat. Onneksi virta riitti taltioimiseen.
  Kyllä eläimet ovat kovilla nyt. Hirvimies sanoi ettei koskaan ole nähnyt niin laihoja hirviä mitä viime viikolla näkemänsä.

  VastaaPoista
 5. SinikkaHelena; kyllä ovat kauniita eläimiä, vaikka arkoja.

  mummeli; vietiin äsken heiniä pari isoa kasaa lintulaudan lähelle. Meillä on heinäpaali tuotu syksyllä Keski-SUomesta chinchillan ruuaksi, mutta Elvis on niin pieniruokainen, että riittää kyllä kauriidenkin syötäväksi.

  Irmastiina; kovimmilla pakkasilla emme käyneet, mutta nyt kun vähän lauhtui, jo eilen pitkän lenkin jälkeen pulahdimme ja aamulla taas. Kovasti oli paksu jää avannossa muutaman avaamattoman pakkaspäivän jälkeen.

  Minttuli; ei varmaan näin paksun lumen aikana ole helppo einestä eläinten luonnsta löytää. Minusta nämä kauriit ovat suht. hyväkuntoisen näköisiä olleet.

  VastaaPoista
 6. Voi miten söpö kauris! Luulin, että lintulaudoilla lintujen lisäksi vierailee vain oravia toisinaan :). Hauska kun sait kuvia.

  Ennen nykyiseen työpisteeseeni muuttamista työhuoneeni ikkunasta näkyi avantouintipaikka, mitä kovempi pakkanen sen enemmän siellä oli kävijöitä, hrrrr.

  VastaaPoista
 7. Ihana vieras, kestitse häntä hyvin:)))

  Meillä ei tuollaisia kulkijoita ole, mutta lintuja ja jäniksiä riittää...

  VastaaPoista
 8. Onneksi sait kuitenkin nuo kuvat. Miten siinä aina käykin niin, että se patteri on finaalissa sillon, kun sitä tarvii.

  VastaaPoista
 9. Markka; kyllä meillä oravia käy joka aamu, sillä asustavat autotallin vintillä, mihin pääsee katoksesta vuorivillapesiin. Nämä kauriiden yllätyskäynnit sykähdyttivät.
  Kyllä avantouinti hurjalta näyttää mutta kun siihen jää koukkuun, se tuntuu niin upealta, ettei pois voi olla.

  Aili-mummo; vietiin heinätukkoja jo takapihalle syötäväksi. Talitiaisista heinäkasat olivat mieluisia myös. Ehkäpä myös jäniksistä, loikkivat pihapiirissä kesät talvet.

  Amalia; minulla on niin pieni kamera, ettei sillä pitkälle zoomata, mutta onneksi ikkunan läpi sain kuvattua.

  VastaaPoista
 10. Hellyttäviä kauriskuvia taasen!
  Jo toinen blogiystävä, joka uskaltautuu avantoon. :-O
  Minua ei sinne saisi kirveelläkään!

  VastaaPoista
 11. Rosina; minulla jo kahdestoistako talvi menossa. Miellä on pieni lammikko takapihalla, joten joka aamuinen pulahdus on tullut tavaksi. Nyt kun on jäässä, on vain avanto, mutta muuten keväällä ja syksyllä uidaan oikeasti.

  VastaaPoista
 12. Voi olla, että se kauris kattelee kun käyt avannossa ja sinä vastavuorosesti ikkunasta!? Minä varmaan päivystäisin kameran ja kiikarin kaa jos ois meidän nurkilla elukoita, lintuja kyllä kiikaroin täälläkin, vaikka montaakaan lajija ei ole....;)

  VastaaPoista
 13. İhana on seurata tuon uljaan elaimen vierailuja.

  VastaaPoista
 14. Maikku; ihme se olikin, ettei tullut polulla vastaan kun käpsyttelin pakkasessa avannolle! Nyt on ollut niin pakkanen, etten ole paljon ulkona kuikistellut ja kuvasin keittiön ikkunasta. Taitaa muuten kiikarit olla mökillä!

  Sateenkaari; nyt vietiin heiniä tarjolle, jos palaisi vielä syömään pihallemme.

  VastaaPoista
 15. Hyvät kuvat kumminkin sait.
  Vai avannossa?
  Voi kun meillä olisi järvi vieressä niin kävisimme mekin avannossa.
  Se on ihanaa, ja sitten saunaa.
  me käymme saunasta lumihangessa, mutta nyt se on niin kovaa.

  VastaaPoista
 16. sylvi; Ei noista aroista eläimistä oikein lähempää kuvaa saa valitettavasti.
  Avanto on ihme juttu, ei flunssaa, ei yskää ja muutenkin terve. Suihkussa vaan sen jälkeen. Lumikylpyjä en ole sitten lapsuuden kokeillut.

  VastaaPoista