torstai 24. maaliskuuta 2011

TUULETUSTA NEUVOKSILLE

Posted by Picasa

Niinhän siinä taas kävi! Reppu pullollaan kuin hamsterin poskipussit, iso paperikassillinen kirjoja ja tietysti karkit ja omena- ja mansikkasipsipussukat. Juustopalojakin kaiken seassa. Ja uikkari, onneksi kuitenkin kuivana.

Sanomattakin on selvää, että neuvokset olivat taas hulmuilemassa miljoonakaupungissa kahdestaan. Ja just kun olin edellisessä postauksessani paasannut kaikesta pois heitettävästä kamasta, niin eikös vaan reppu täyttynyt kirppareilla vaikka kuinka olisi ollut takaraivossa paukuttamassa järjen vasarat. Mut minkäs luonnolleen mahtaa.

Jälkeenkin päin mietittynä ei kuitenkaan mitään "turhaa" tullut, ei mitään kallista. Mutta keräilijälle niin kivaa ja mieluista. Itselleni mieluisia kirjoja,Rakkausrunot ja Onnellinen ja totteleva koira. Tyttärelle kirja Dianasta (en vaan tiedä koskahan kerkiää sitä lukemaan?) ja kartanoon vieraskirja (mökille viekööt) ja loruja Rida, Rida Ranka. Ja sit vielä nuo ihanat Töpöhäntäkirjat. Toin kyllä prinssipuolisollekin pari ruotsinkielistä laulukirjaa ja nuotteja, niissähän ei ole kieliongelmaa...

Mut sitten se repun sisältö. Hevosia. Rejmyren punainen pullo (tingittyyn hintaan), punainen lasi, muutama nekka...  että sellainen tilpehöörilasti mummilla taas. Mutta, mutta. En näistä nyt maltaita maksanut, kovasti ja tuloksellisesti tingin. Jopa niin, että itseänikin hävetti.
Juomalasi ja "tippapullo" aitoa Rejmyren rubiinilasia.

Lisäystä hevostalliini.

Nekkatrio!

Tämä sokerikko-kermakkokrumeluuri on minulla myös valkoisena.

Tukholmassa on kätevä kulkea tunnelbanalla. Gärdetin asema on lähellä Värtanin satamaa ja siitä on hyvä lähteä kiitämään läpi miljoonakaupungin. Tässä neuvoskumppani kuvailee seinän isoja kuvioita.

Ja isojahan nämä "retiisit" vai mitä "kyssäkaaleja" nää nyt on, mitä seinälle on heitelty Gärdetin asemalla.
Hauska reissu. Kävimme laivalla saunaosastolla lillumassa porealtaissa ja höyrysaunassa kaupungilla liitelyn jälkeen, siksi meillä oli simpparit mukana. Tulomatkalla sihtailimme hytin ikkunasta merelle "ketsuppilaivaa" joka mielestämme jökötti paikallaan majakan valovälähdyksistä laskettuna. Avovettä oli jo suurimmaksi osaksi ja merimetsot omilla pikku saarillaan tarkistamassa pesäyhdyskuntiaan. Jaa-a. Reissuun on aina kiva lähteä, mutta kotiintulo on onnen täyttymys. Ainakin mitä voi päätellä Simon riemusta saadessaan mamman takaisin kotiin. 

12 kommenttia:

 1. Pilviharso; kiva kun tulit lukijaksi blogiini!

  VastaaPoista
 2. Hienot lisät kokoelmiisi. Nuo kermanekat on hienoja keräiltäviä. pitäsköhän alkaa. olisi muutama jo aluksi.
  Mukavaa viikonloppua aarteidesi parissa.

  VastaaPoista
 3. Olipa taas mukavaa luettevaa tämän reissun kuvaus. Mukavia ja kauniita aarteita olet löytänyt! Punainen tippapullo, siitä tykkään erityisesti.

  VastaaPoista
 4. mummeli; nekkojen kerääminen on hauskaa. Ja aina löytää uuden ja erilaisen. Minusta ne on niin kauniita, että hurahdin niiden keräämiseen ja väkersin keittiön ikkuverhonikin lasinekoista!

  Minttuli; Punaista tippapulloa tingin ja sain sen 2/3-hinnalla loppujen lopuksi. Eli oli kohtuuhintainen lisä rubiinilaseihini. Ja neuvosten reissu oli taas kerran virkistävä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavasta kirppiskumppanuudesta. Oli mukavaa käydä katsomassa ruotsalaisten tarpeettomiksi katsomia kierrätykseen joutavia tavaroita.
  Turkkilaisessa saunassakin tuli piipahdettua kotimatkalla, aikaisemmin en ole uskaltautunut moiseen höyrykaappiin astua. Mukava reissu, kiitos ystäväni. Jospa jo tänään jaksaisin laittaa oman kertomukseni retkestämme. ;-)

  VastaaPoista
 6. On se vaan kumma kun tuntuu että itselleni olisin saanut uusia nekkoja ja pulloja - kun katselen uusia hankintojasi. Voinhan niitä katsella blogissasi milloin vaan....

  VastaaPoista
 7. Ja taas löytyi paljon hienoja tavaroita, hienoja hevosiakin<3

  Onnittelut Anja! Sait minulta haasteen, katsohan blogistani;)

  VastaaPoista
 8. Unelma; ilo oli kyllä minun puolellani tässäkin reissussa. Odottelen postaustasi.

  Pikolini; jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Ja mielelläni sinulle näyttäisin "aarteeni" livenäkin. Pelkään, että tuntuu kehuskelemiselta kun näistä keräilyistäni postaan. Kiitos kommentistasi, se rauhoitti.

  Aili-mummo; näitä hevosia on helppo hytissä tuoda ja aina vaan löytyy erilaisia. Nyt makkarimme on jo sellainen talli, että pitäs jo hiljentää nelistämistä.
  Kiitos haasteesta, ilahduin ja vastaan siihen kyllä.

  Irmastiina; kyllä me löytöjä tehtiin vaikka vähän harvennettiinkin tahtia eikä joka paikassa poikettu.

  VastaaPoista
 9. Mukava oli kiertää kanssasi ostoksilla näin blogin kautta..
  Paljon taas löytyikin lisää kokoelmaasi.

  VastaaPoista
 10. Lähin oikein kärrin kaa kaupoille, koska samalla vei lehdet kiertoon...USKOMATONTA, miten minulle kävikään!???? Tulin tyhjän kärrini kaa takas kotiin, vaikka kävin aika monta kauppaa, ei tartunnut mitään mukaan. Olin lähtiessä lukennut kaikki tarjoukset ym joutavat jutut. En tunne itteäni mitenkään huonovointiseksi, MUTTA jos tämmönen kaupoilla käynti toistuu, niin silloin on jotain pahasti pielessä.....;/

  VastaaPoista
 11. sylvi; aina tarttuu mukaan jotakin...

  Maikku; tarttuispa minuunkin tällainen! Normaalisti kaupoissa käy prinssipuoliso, joka tietää mitä haluaa ruoka-aikaan! Minä sitten hulmastelen kirppareilla tai muuten vaan. Kertaakaan en ole onnistunut tyhjän kärryn kanssa palaamaan. Siis missä vika, vika, vika??? hih.

  VastaaPoista