torstai 28. heinäkuuta 2011

HAJANAISIA KESÄAJATUKSIA

Kotona taas täällä villissä maass! Ajeltiin mustikat takapaksissa täyttämään pakastimia kotona. Nyt riittää. Täällä alkaa puutarhamarjat jo kypsyä myös. Poimin  illalla saskatonit, loput jätin linnuille tankkaukseen, syövät niitä mielellään.
Ja kyllä niitä olikin ämpäri täyteen.
En aikaisemmin oikein ollut saanut niihin mitään makua, mutta nyt aurinko oli kypsyttänyt ne aika makeiksi. Tertut olivat täysiä kuin rypäleissä. Ja juuri kun olin saanut homman hoidettua, ajoi tytär pihaan seitsemän saskatonämpärin kera. Pakastin on hyrrännyt koko ajan ja yrittänyt saada marjoja jäähän!

Kirsikoita on juuri ja juuri maistiaisiksi. Pensasmustikatkin  ovat kypsymässä harvakseltaan. 
Mustat viinimarjat eivät vielä ole kypsiä, annan niiden vielä viikon olla pensaissa. Punaisista en niin välitä. Mustat viinimarjat kevyesti sitten soseutan muusinuijalla, lisään vähän sokeria ja pakasterasioihin odottamaan talven tuloa. Mökillä on pakko myös mehustaa, siellä on kypsymässä aina viikkoa myöhempään.

Simo ei oikein viihdy marjapuskissa, kuljeskelee mieluumminkin kukkapenkeissä! Ja perunamaalla! 


Meidän pihan kukkijoita (ja yksi kuukkijakin, tää sormustinkukka)  tänä aamuna. Ruusu on aivan sateen pieksämä, mutta näkyy koppakuoriaiselle kelpaavan lepopaikaksi.

Marjoja saskatonpuskasta riipiessäni kuuntelin, miten ohi ajoi ensin mopopoika, sitten kuului hirmuista jumpsutusta ja mutkasta ilmestyi mopoauto missä kajarit oli täysin kaakossa. Miten nämä lapsukaiset luulevat vanhempana mitään kuulevansa kun nyt pitää olla volyymit maksimissaan? No, taitaa olla sama vika kaikilla teini-ikäisillä rahikaisilla. Melkein mummoille melukasvi päähän kasvaa heitä kuunnellessa. Nimimerkki Kokemusta on!

Ja  ne räppilaulut. Eihän ne ole lauluja lainkaan! Kuin päätä seinään takoisi. Ja sitten tää P Nygårdko se on. Pelkkää v-tä ja p-settä ja p-lettä ja mahdollisesti muitakin voimasanoja. Tästäpä intoutuneena lupasin Siirille, että  postaan kyllä yhden älyvapaan oman räpin:

"Äsken multa suusta hävis oman äitin tissi,
pelästyin ja sitten mulle tuli housuun pissi.
Isoksi kun kasvan, musta saattaa tulla missi -
tai vaikka joskus presidentti, se on ihan vissi!"

Saa laulaa nuotilla tai ilman. Ja nyökätä tavuja ja hakata päätä seinään. No. Tää nyt on mun vinkkelistä sitä räppiä. Räp.Räp. ja räppäkäpälät. Saa nauraa.

Toinen asia mikä riipoo on matkiminen. Ja plagiointi.  Jokaisen pitäs keksiä omat jutut ja  hankkia oma elämä. Mut siitä sitten uus räppi joskus. Sitkun oikein aikuisten oikeesti risoo riittävästi. Hm.

Hyvin olen pärjännyt leivättömän pöydän ääressä jo viikkoja. Enkä edes vichyä kaipaa palan painikkeeksi. Olo on ihan mukava. Siitäkin vois räpätä. Hih-hii. Ja vaikka mistä sais laulun aikaan. Ans kattoo.
Ja lattiaa myös! Tsau siihen saakka!


16 kommenttia:

 1. Piti oikein alkaa etsiä netistä saskatoonia, enpä ole moisesta koskaan ennen kuullut.

  VastaaPoista
 2. Allu; löysitkö? Se on joku tuomimarjapihlaja tai jokin sinnepäin. Mutta leviää juurivesoista hyvin ja marjat on mustikkaakin terveellisempiä, luin jostakin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ollut LÄHES leivättä jo pari kuukautta. Aamulla syön yhden ruisleivän palan. Tuntuu, että minulle se sopii, ei ole niin turpea olo ja painokin on kyllä ihan kivasti laskenut... Räppis rulaa!

  VastaaPoista
 4. Tuo saskatoon-pensas näyttää olevan kovin suosittu, en ole koskaan maistanut...

  Oikein kiva lyhyt räppi, jonka olit riimitellyt! Kyllä sinulta syntyy, Anja-Regina:D

  Meiilä ei ole satanut kunnolla ollenkaan, yhden kerran hiukan satoi ukkospilvestä.

  Mukavaa jatkoa sinulle ja Simolle<3

  VastaaPoista
 5. Hirveet määrät teillä niitä marjoja tulee ja on oltava vissiin joku iglu mihin ne mahtuu..;)
  Mulla tuli muutama mansikka pieneen pakkaseeni, tuntuu ettei kerkiä kaikkia käyttää kun olen niin paljon pois täältä...joten ihan vapaaehtoisesti vahentänyt tätä säilömistä.
  On toi Simo napakka poika ja hoitaa vartijan työn ammattitaidolla, viitaus ed.kirjoitukseen...;)

  VastaaPoista
 6. Hyvinhän tuo räpin räpätys näyttää sujuvan :) Minäkään en ole tuosta Saskaton marjasta kuullut aiemmin. Mustikoita mieli tekisi käydä poimimassa, pitäis vaan jostain mustikkametsä löytää... Ihania kukkasia kuvissa.

  VastaaPoista
 7. Marjojen laittaminen talvisailöön on mukavaa puuhaa.
  Olipas mukava "rappi" sinulla.Hymya veti huulille pakostakin.
  Muutenkin aivan ihana postaus.
  Pitasköhan minun kanssa alkaavahentamaan leivansyöntia entisestaan.Olen jo sen verran vahentanyt,etten ruoan kanssa ota leipaa.

  VastaaPoista
 8. Monipuolista marjasaalista sinulla. On sorttimentteja säilöttäväksi.Meikä on viikon vadelmapensaissa kuuhkinut, saalistakin saatu.Illoin kyllä rättipoikki,paahde,ja hankalat maastot verottaa.

  VastaaPoista
 9. Paljon tulee sinulle marjoja.
  Kivan räpin olit riimitellyt :)

  VastaaPoista
 10. Siis meille tulee nyt niin paljon kirsikoita, että joudumme ottamaan ehkä kolmannen pakastimen käyttöömme, sen vanhan sähkösyöpön. Saarihan on myös täynnä mustikkaa...

  Saskaton on alue Kanadassa ja siellä asuu eräs ystävämme. Saskaton kasvaa siellä ihan villinä. Jotenkin olen siitä hyvin vähän innostunut. Tuntuu, että näissäkin on jo liikaa kahdelle.

  Mustat viinimarjat syömme kaikki pensaista suoraan iltapalana ja pensaat vain lisääntyvät, sillä äiti antaa joka vosi yhden kun ei löydä mieleistään makua;-)

  Nyt kun syömme sesonkin marjoja, on ainakin terveellistä. Ja lettuja omatekoisella kuningatarhillolla.

  Ja nyt lähden rakentamaan uutta kuunliljapenkkiä...Mukavaa viikonloppua ja pusu Simolle!

  VastaaPoista
 11. Minäkään en ole maistanut saskatonia vielä, mutta paljon olen lukenut ja kuullut sen terveelisyydestä.
  Räppi sai kyllä hymyn huulille. On se niin osuva ja hauska.
  Ja täällä kans on välillä tuota marjaa tulvaksi asti. Punaherukat jätän linnuille ihan suosiolla.

  VastaaPoista
 12. Kylläpä sain taas hyvän mielen tästä sinun postauksesta. Kivasti osaatkin riimitellä. Eikun vaan räppäriksi ryhdyt. :)

  Tuosta leivättömyydestä vielä: Mie olen ollut ilman leipää kohta vuoden päivät. Olen "karppari". Nyt olen löytänyt kauppojen hyllyiltä sellaista leipää, missä ei ole paljon hiilihydraatteja, nimeltään KARPPINEN.
  Se on niin hyvää paahdettuna. Itse olen tehnyt myös mantelileipää. Painoa on tippunut n. 20 kg ja olo on kyllä tosi kevyt.
  Oikein hyvää elokuun alkua ja rapsutuksia Simolle.

  VastaaPoista
 13. Hei kaikki kommentoijat! Kiitos kun jaksatte antaa palautetta, sehän on tässä hommassa ihan mukavinta! Olemme olleet taas niemen nokassa ja sinne mieli palaa, mutta nyt pitää kotona vähän päivittää tilannetta ja tarkistaa pakastimet, ettei vaan joku niistä lopahda. Otin jo äitini vanhan Rosenlewinkin käyttöön, kun mustikoita tuppaa vaan kertymään.

  Siitä leivättömyydestä! Minä voin erinomaisesti, paino tippunut reilun viitisen kiloa mikä tietää samalla BMIn tippumista ihan reippaasti. Sen verran olen fuskannut, että aamulla pari lusikkaa kaurapuuroa (isoista hiutaleista puuhellalla haudutettuna) marjojen alle. Muuten syön kaiken mitä ei karkuun pääse. Ja vatsan turvotus ja pakotus on tipotiessään. Verensokeri normaali ja huumori edelleenkin hurtinpuoleista. Että ihan hyvin täällä mennään. Ja räppäillään ja räpätetään!

  VastaaPoista
 14. Kyllä nauratti tuo sinun räppisi. :-)

  Olet sinä melkoinen riimittelijä.

  Oli mukava lukea, että viljattomuutesi on noin hyvin toiminut.

  Mukavaa elokuuta vaan ja kiitos eilisestä.

  VastaaPoista
 15. Blogissani on jotain sinulle. :-)

  VastaaPoista
 16. Saskatoni oli minullekin uusi nimitys tuomipihlajasta. vanhempieni luona niitä kasvaa, mutta jostain syystä he eivät ole hyödyntäneet tätä ilmiselvästi hyvää marjaa.. Täytyypä vinkata.

  Ja nämä sinun blogipakinasi.. Minä vaan yksinkertaisesti rakastan näitä :) <3 Kiitos taas mukavista lukuhetkistä :)

  VastaaPoista