sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

RIPPIJUHLAT

Eilisen, lauantain, aamu alkoi sateisena. Sää selkeni kuitenkin kymmeneksi, jolloin alkoi rippikirkko Tuomiokirkossa. Vähän ennen tilaisuuden alkamista kirkon penkit olivat jo täyttyneet riparilaisten omaisista ja ystävistä. Tunnelma oli odottava ja monen vanhemman silmäkulmassa kiilsi kyynelhelmi. Toiko tunnelma mieleen kentis oman rippikoulun ja konfirmaation tunteet?

Kyllä meikäläinenkin kyynelehti heti ensi metreiltä, vaikka tämä oli jo kohdallani viidennen lapsenlapseni konfirmaatio. Mutta ne tunteet, ne vaan nousevat pintaan aina ja saavat padot avautumaan.


Nykykonfirmaatioon kuuluu, että kun nuoret ovat siunattavina alttarilla, kummit seisovat kummilapsensa tukena uudistamassa kasteen liittoa.  Niin Rasmuksellakin oli Johanna- ja Niina-kummit takanaan ja Harri-kummi oli lehterillä kuvaamassa tätä nuorten herkkää hetkeä.

Nuoret esittivät valitsemansa laulun.

Ensimmäinen ehtoollinen ehkä pikkuisen jännitti.

Ja koulustahan annettiin myös todistukset.


Konfirmaation jälkeen albasta kuoriutui kirkon pihalle salskea nuorukainen uudessa tummassa puvussaan. Kyllä siinä mummikin ihan ylpeyttä puhkui. Ja pikkusisko hehkui onnea kun sai halauksen isoveljeltä. Kolmen vuoden kuluttua hänellä on ripari edessä.

Kirkonmäellä pelättiin vielä sadetta, kun läntinen taivas oikein uhkui mustana. Juhlakalu lähti valokuvattavaksi ja muut suuntasivat rippijuhlakahveille. Me prinssipuolison kanssa piipahdettiin kotona hakemassa  Simo mukaan juhlintaan.

Ajellessamme kohti rippilapsen kotia taivas aukeni kirkkaan sinisenä.
Näytti siltä, että juhlat voitaisiin sittenkin pitää puutarhassa niinkuin oli suunniteltu.


Ruusuja ja onnentoivotuksia nuorelle miehelle kertyi roppakaupalla.
Ja juhlavieras Simo Sallinpoika Hurtta vahti silmä tarkkana, josko mamman lautaselta tipahtaisi edes pieni murunen!
Eikä herpaantunut vaan kieli lipoi odottaen herkkupalaa.

Tarjolla oli kuohuviinit,  noutopöydästä salaatit, juustot, leikkeleet, kahvin kera täytekakut (4 eri sorttia eli jokaiseen makuun). Minä lohkaisin palan juustokakusta ja maistui todella hyvältä. Montakohan viikkoa siitä jo on kun jätin jauhot pussiin!?!
Pihalle pystytetty teltta antoi auringolta suojaa, sateensuojaa ei tarvittukaan! Terassin ylle oli pystytetty myös telttakatos.
Ja Simo seurasi Rassea kuin hai laivaa, sitä houkutti sisällä olevat kisulit Mörkö ja Lumi!

Juhlat onnistuivat hienosti, nuori mies oli tyytyväinen rippipäiväänsä. Puku oli jo riisuttu ja vaihdettu farkkuihin. Joella J.L.Runeberg toi matkustajia Helsingistä takaisin Porvooseen.
Jo oli aika mumminkin ottaa koiruli kainaloonsa, nousta vankkuriinsa ja lähteä kotiin viimeisenä juhlijana. Kiva oli ollut viettää rippijuhlia ja tavata läheisiä ja tuttavia. Kiitos mukavista rippiksistä ja isohali nuorelle miehelle.

13 kommenttia:

 1. Anja, minäkin kyynelehdin kun katselin nuoren merkittävää juhlaa.
  Yhtä herkkää kaste,rippi ja hääjuhlakin,tietysti siunaus taivasmatkallekin.Siinähän se ihmispolku.Jokaiseen askeleeseen Taivaan Isän johdatus rukousaiheena.Omia lapsia, lastenlapsia, kummilapsia ja kaikkia nuoria rukoukin kannettava.Maailma täynnä houkutuksia
  jotka vetämässä pois kasteen liitosta-siksipä esirukoukset suuriarvoisia,ja sehän meidän äitien, mummien ja kummien tehtävä.
  Ihana oli että sade lakkasi juhla-ajaksi, sehän oikein kruunasi tilaisuuden.
  Siunausta rippilapsen elämään!

  VastaaPoista
 2. Täällä, myös kyynelehtijä... aina ja kaikissa vähänkin koskettavissa juhlissa tulee kyyneleet silmiin... viimeeksi Poika 1. ylioppilasjuhlissa...☺

  VastaaPoista
 3. Oikein herkät ja kauniit rippujuhlat lapsenlapsellasi, paljon onnea hänellä elämässä<3

  Ihana ja ikimuistoinen päivä rippilapselle ja koko suvulle<3

  Siunausta myös isovanhemmille ja lapsen vanhemmille heidän elämässään<3

  VastaaPoista
 4. kaunis rippijuhla. Nuo kyyneleet, ne vain on niin herkässä. ilossa ja surussa. Onnen kyyneleitä rippilapselle! Jokainen kyynel muuttuu sitten siunaukseksi edessä olevaan elämään.
  Oikein hyvää jatkoa tälle alkavalle viikolle!

  VastaaPoista
 5. On kyllä ollut hieno juhlapäivä siellä. Ne nämä nuorten juhlahetket, ovat ne vain ihania ja mielenherkistäjiä.
  Ja Simokin on päässyt mukaan.
  Mukavia kesäpäiviä mökillä.

  VastaaPoista
 6. Todella hienot Juhlat teillä on ollut. Sinulla Anja samanniminen lapsenlaspi kuin minun kuopus tämä 17 v, jota paapon kotona niin pitkään kun vain voin. Luulen etten montaa vuotta.

  VastaaPoista
 7. Oikein juhlavat rippijuhlat,paljon Onnea nuorelle miehelle,olihan se mukavaa kun Simokin pääsi mukaan,oikein hyvää alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 8. Hei Anja.
  Kiitos kun saimme olla mukana tässä rippijuhlassa näin blogin välityksellä.
  Ja paljon onnea nuorelle komealle sankarille.
  Tämmöiset juhlat ovat aina niin tunnelmallisia.
  Onnea myös mummille ja koko perheelle.

  Hyvää sunnuntai-illan jatkoa sinne teille kaikille.

  VastaaPoista
 9. SinikkaHelena; kiitos kommentistasi ystäväni, asia on juuri niin kuin sanot.

  Irmastiina; "itkuni ilon helminä pisaroi"...

  Aili-mummo; Rasmus on kiva nuori mies ja toivottavasti sellaisena pysyykin. Ihan mieliinpainuva rippijuhla olikin. Siunausta me kaikki tarvitsemme elämän poluille. Kiitos sinulle.

  mummeli; kiitos kommentistasi ja hyvää sunnuntai-iltaa sinulle ja Himmulle.

  Minttuli; oli ihan kivat juhlat ja sää suosi vaikka pahalta ensin näytti. Simo on aina mukana kaikessa, niin myös huomisella mökkimatkalla. Lähetän taas savumerkkejä sinne mansikkapitäjään, hih.

  maiju; kyllä viimein lentävät pesästä vaikka kuinka paapoisimme. Mutta tulevatpa välillä aina takaisi paapottaviksi!

  ritva; kiitos kommentista ja onnitteluista. Simo on tasavertainen "juhlavieras" ja kaikkien lellikki.

  eila; kiitos! Nyt on enää yhdet rippijuhlat kolmen vuoden päästä eli Roosan. Kyllä tällaiset juhlahetket herkistävät. Samoin sinulle mukavaa iltaa.

  VastaaPoista
 10. Ihanat rippijuhlat teillä. Onnea ja siunausta rippilapselle ja koko perheellenne.

  Voin hyvin kuvitella tunnelmasi juhlissa, kun viime kesänä meillä oli kaksosten juhlat, molemmilla omansa. Nuorin lapsenlapsi sitten roosan jälkeen neljän vuoden kuluttua.

  On onnea omistaa lastenlapsia.

  VastaaPoista
 11. Unelma; kits! Juhlat on juhlittu ja arki taas alkanut. Mökillä lämmittämässä saunaa, juhlaa toki sekin! Luvattu mukavaa säätä vaikka naistenviikko onkin! Terkkuja!
  Anja

  VastaaPoista
 12. Ps tää on siirin läppäri joten kommentit sieltä! anja edelleen...

  VastaaPoista
 13. hienosti meni juhlat.. minulla on ensimmäiset lapsenlapsen rippijuhlat 24 päivä.. toivon aurinkoista päivää kun tiedän että ulkona ollaan paljon..

  VastaaPoista