tiistai 5. heinäkuuta 2011

KESÄHAVAINTOJA

Mökkijärvellä pesi ensimmäistä kertaa joutsenpariskunta. Ikänä ennen ei ole pienet joutsenpallerot lipuneet emojen perässä tässä vedessä. Saaressa, siinä isommassa, on joka kesä pesinyt kuikkapari ja muutama lokkikin, mutta enimmäkseen tiirat ja lokit pesivät pienemmässä ja karummassa saaressa ison saaren kainalossa. 

Nyt tämä ihme nähtiin. Kävimme saaressa katsomassa joutsenen tyhjentynyttä pesää. Jäljellä oli yksi ns. nahkamunan kuori ja valtava kasa joutsenten ulostetta. Aika siivonton pesän seutu. Mutta söpöjä ovat pienet joutsenlapset uidessaan emojen vanavedessä. Mökkinaapuritkin pääsivät kuvaan mukaan.


Eipä mökkijärvemme oli kovin suuri, mutta on molemmista päistään yhteydessä isompiin järviin. Nyt muutama lokki lenteli ja pesi järvellä, joutsenet karkoittavat tiehensä muita lintuja tehokkaasti. Kuikka sai pesiä samassa saaressa kuitenkin. Sehän on maalla niin kömpelö, ettei siitä ole joutsenelle haittaa eikä uhkaa.

Kotona kuvasin lähipellolta - tosin ihan liian kaukaa - kurkipariskuntaa, kunnes nousivat siivilleen.


Tätä kaunokaista ihailin mökin kukkamaalla. Akileija, mutta näyttää ihan keijukaiselta! Täytyy tarkkaan varjella tätä ainokaista kukkaa, että siementäisi ensi kesäksi  lisää näitä kaunottaria.

Ja sitten lopuksi taas tämä meidän raikulipoika! On kuin "kyllä meillä noustahan penkille, ja noustahan myös pöydälle". Niin tärkeä  tehtävä vartioida pihapiiriä.

Ja sitten kun mamma komentaa alas pöydältä, komento otetaan ihan tosissaan. Siis hups, alas pöydältä!

Posted by Picasa


Tää postailu menee nyt överiksi, mutta mun on ihan pakko treenata tätä kuvien siirtelyä. Joskus löydän, joskus en niitä, mitä haluaisin postata. Mut sanoihan Matti Nykänenkin, että joskus otan, joskus en. Vai olisko se sittenkin ollut, että jos en aja, otan, ja jos ajan, otan koko ajan! Tai saattoi hän tarkoittaa ottavansa kokoajan. 
Nyt tämä bloginsa kokoaja lähtee vaakatasoon eli vatupassiin ja laittaa luukut kiinni. Siis tietsikan ja silmät myös. Hih.

9 kommenttia:

 1. Simo ja mamma aina yhtä skarppina!
  Olisipa minullakin simomainen koiruli joka ajais rastaat mansikkamaalta ja harakanpoikueen orvokeitani nyppimästä.
  Ajoin entisin ei aikaa elikoiden seurailuun, ei tullut stressiä niiden tihutöistä, nyt kai liian paljon vapaa-aikaa kun tällaisia ehtii havaita.

  VastaaPoista
 2. Ei mennyt överiksi postailu. Ihania kesäkuvia, mikä rauha järvellä. Niin, ja Simo tarkkana ettei mikään uhkaa kesäeloa.

  VastaaPoista
 3. SinikkaHelena; treenasin yömyöhään tuon Picasan kanssa, rupes vihdoin kuvien siirto onnistumaan.
  Niin, ennen ei ehtinyt havaita, mitä luonnossa tapahtui, nyt on aikaa sitäkin enemmän ja silmä näkee paljon mielenkiintoista. Niinkuin nyt eilen iltayöstä kiiltomadon lyhdyn, jota yritin kuvata. Postaan siitä sitten joskus.

  Minttuli; Simo on niin pieni, että nousee vaikka rantaterassilla pöydälle nähdäkseen. Ja eilen illalla hyppäsi hoitopöydälle minun vatsani päälle, kun ei ollut ihan varma, mitä tässä taas tehtiin mammalle, hih.

  VastaaPoista
 4. Nuo rantakuvat ovat aina yhtä sykähdyttäviä.

  Eilen minullakin Picasa taas suostui kuvia lähettämään.

  Ei muuta kuin uusia kuvia ottamaan, Suomen kesä on lyhyt.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on sun Akileijas. Toivottavasti siementää.

  VastaaPoista
 6. Unelma; ostin uuden kortinlukijan ja nyt pelittää vanhaan malliin. Hyvä etten innoissani tukehduta blogia kuvituksillani, hih.

  Amalia; minäkin toivon, että ainokainen kukka kehittäisi siemenkodan täyteen uusia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 7. Aina sitä oppii kun jaksaa yrittää:))

  Hienoja kuvia olitkin blogiisi löytänyt, nuo joutsenet ovat upeita!:D

  Oikein ihana valkoinen akileija, toivon että saat siemeniä...

  Oikein kivaa heinäkuun viikkoa sinulle, Anjuli<3

  VastaaPoista
 8. Aili-mummo; ahkeruus kovankin onnen voittaa. Miulla on niin pikkuruinen kamera, ettei se jaksa ottaa kuvia kovin kaukaa enkä päässyt lähemmäksi joutsenia enkä kurkia.
  Mukavaa viikkoa myös sinulle, Aili.

  VastaaPoista
 9. Hei Anja,
  Ihania ja kivoja kuvia. Olen uusi bloggari, ja homma on minulla vielä hakusessa, en viellä oikein osaa mitään :) Tutustuin sivuihisi siskoni Eilan kautta.
  Minulla on täällä kaksi blogia. Tervetuloa tutustumaan

  Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista