lauantai 8. lokakuuta 2011

HÄN TEKI SEN SITTENKIN!

Voi tätä ilonpäivää. Kuukausia jauhettu Mieskuoroliiton merkkiohjelmisto mestarimerkkiä varten on nyt taakse jäänyt. Prinssipuolisoni suoritti tänään 8.10.2011 järjestyksessä toisen mestarilaulajan merkkinsä. Edellinen oli liiton numerosarjassa 97 ja vuodelta 1981. Saa nähdä, mikä numero on tämä uusi. Lunttasin liiton listaa ja siellä on menossa numerot noin 250. Että sen verran mestarilaulajia tässä valtakunnassa. Ja minullapa on tuplamestari täällä tepastelemassa.


Ei se nyt niin helpolla irtoa. Liiton musiikkiraadin edessä pitää osata puhtaasti stemmansa mistä tahansa neljästäkymmenestä laulusta, ilman että etukäteen tietää, mitkä niistä joutuu raadin edessä laulamaan. Monissa kuoroissa on kvartetit, jotka yhdessä harjoittelevat, prinssipuolisolla ei tukea ollut, vaan hän teki harjoittelemisen yksikseen. Onneksi, ja Luojan kiitos, hän sai oululaiselta laulajaveljeltä avuksi pianolla soitetut kappaleet, joista piti kuunnella ja noukkia oma stemmansa. Arvaatte varmaan, että myös minä ja Simo oltiin joskus tuskastuneitakin ainaiseen joikhaamiseen ja yksitoikkoisen musiikin kuuntelemiseen.
Siis yhtä stemmaa, joka ei ole se varsinainen melodia!  Melkein voitais mekin ainakin taitomerkkiä yrittää! No, leikki leikkinä. 


Tentti on siitä jännä, että ensin laulatetaan perus- ja taitomerkkilaulut (60+5)  ja vasta  jos niistä selviää, voi  yrittää mestarimerkkiä. Vaikka taitomerkkikin on aikaisemmin suoritettu, tenttitilaisuudessa joutuu kokeeseen myös taitomerkkilauluista, samoin kuin perusmerkkilauluista. 


Hän teki sen, vaimo ja koira huokaavat helpotuksesta. Arki palaa, pappa on enemmän läsnä ja rästihommiakin paiskitaan päivän tasalle. Voi olla, että yhdessäkin voidaan musisoida nyt vähän enemmän ja siirtyä yksinkertaisesta maalaistriosta (mies, tuoli ja haitari) vaikka yksinkertaiseen maalaiskvartettiin vahvistettuna pienellä koirulilla.


Kyllä se vaan helpotti, ei vaan prinssipuolisoa, vaan myös meitä kahta kotikuuntelijaa. Taitaapa laulujen teemat vaihtua vähän iloisempaan ja humpahtavampaan suuntaan. Hih.


Kuva on viime keväältä konserttiin lähtiessä. Vielä siihen takinpielukseen yksi merkki mahtunee! Kulkekoon sitten vaikka kylkimyyryä, hih.25 kommenttia:

 1. Onnea! Hienoa, voin kuvitella miten ylpeä olet puolisostasi!

  VastaaPoista
 2. Vau, onnea oikein roppakaupalla.
  Onpas muutenkin oikea hyvän mielen postaus. ♥

  VastaaPoista
 3. On sinulla upea puoliso, taitomerkkejä rinta täynnä<3<3

  Paljon onnea Prinssipuolisolle ja myös sinulle, Anja-Regina<3

  VastaaPoista
 4. Oi, on kyllä prinssipuolisosi mestarilaulajan merkkinsä ansainnut.

  Onnea oikein roppakaupalla. Onnittelut myös sinulle ja Simolle.

  Olipa todella iloinen uutinen.

  VastaaPoista
 5. Onnea, onnea, onnea; kaikki kolme olette onnenne ansainneet: prinssipuolisosi, sinä ja Simo! Ja ties mihin musisointiin yhdessä päädytte. Tänä iltana taivaalla lentelevät tähdet, juhlistavat teitä :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa vähän samalta kuin ammattiurheiljan puolisona, exän kanssa tuli se tutuksi. Kun kisat lähestyy, niin kaikki ypörii valmistautumisen ja treenaamisen ympärillä. Treenejä tuntuu olevan koko ajan, vanne kiristää päätä ja perhoset mölyää vatsassa. Kisojen lähestyessä jännittää koko perhe. Kisoissa vasta pyörryttääkin. Tuleeko se voitto vai ei, ja miten kumpikin tulos sitten vaikuttaa seuraaviin viikkoihin. Jos tulee häviö, mieli on musta ja maassa, ja virheitä puidaan pitkään. Voittajan taas on helppo hymyillä, ja sen huomaa kotonakin :) ihan kuin teillä, kun olette saaneet treenejä kuunnella. Onnittelut!

  VastaaPoista
 7. Onnea prinssipuolisollesi saavutuksesta ja onnea myös teille kotikannatusjoukoille! Hieno saavutus taas kerran.

  VastaaPoista
 8. ONNEA,puolisollesi ja myös sinulle<3

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea!!Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Hienoa ja Suuret Onnittelut!
  Komea on Prinssipuoliso sinulla!!!

  VastaaPoista
 11. Hieno saavutus! Onneksi olkoon teille molemmille!

  VastaaPoista
 12. Lammin onnentoivotus,niin laulajalle,kuin kuuntelijoillekkin.İhan varmasti oli upea suoritus.Ja komeat ovat merkit,seka mies itse juhla-asussaan.

  VastaaPoista
 13. Lämpimät onnittelut, hienoa.

  VastaaPoista
 14. Mulla on toi ylin merkki isän perintönä. Olikohan hänkin Meistersinger??

  VastaaPoista
 15. Hei kaikki blogiystävät! Suuret kiitokset onnentoivotuksista, ilolla kerroin ne myös prinssipuolisolle. Kuukausien työ on takana, yhteensä 105:n laulun osaamiseksi tehty rankka harjoitus ilman tukea on hatunnoston arvoinen temppu. Kun edellisestä merkistä on tasan 30 vuotta, tuskin enää kolmatta mestarimerkkiä enää havitellaan seuraavien kolmenkymmenen vuoden jälkeen, hih. Mutta helpottuneita tietysti koko perhe, oltiin jo yhdessä Simoa lenkittämässä, mitä ei ole tapahtunut aikoihin. Ja lutusteltu loppupäivä ilman sen suurempia haasteita. Eli työ tehty on, ja päästy voittajiksi. Nyt relax ja panostusta vain yhteisiin asioihin. Mitä nyt muutama soittokeikka...niinhän se kulkee.

  VastaaPoista
 16. Allu; googleta Mieskuoroliitto/merkit ja sieltä Merkillisten miesten luettelo. Jos isäsi nimi on listassa (nyt 246 nimeä kaikkiaan ennen näitä uusia), niin hänellä on suoritettuna mestarimerkki. Myös perus- ja taitomerkit ovat samanlaisia kukkomerkkejä, pienempikokoisia vaan.
  Tarkista ihmeessä.

  VastaaPoista
 17. Kirpakkaa syysaamua ja paljon onnea toivotellaan täältäkin teille kaikille!
  Mieheni laulaa mieskuorossa ja kvarterissa joten olen kyllä hyvin tietoinen miltä nuo stemmaharjoittelut kuulostaa. Siis joskus tuntuu että laulaako ihan väärin:) Kiva kuitenkin että miehillä on hyvä ja ihan oma harratus:)

  VastaaPoista
 18. Irma; kiitos! Musiikin harrastaminen kaikissa muodoissaan on mukavaa, stemmojen joikhaaminen on ehkä sitä "tylsintä" kuunneltavaa. Varsinkin, jos ilman kvartettia sitä joikhaamaan joutuu! Mutta nyt on tavoite tapissa ja aikaa muullekin musiikille, onneksi.

  VastaaPoista
 19. Onnea!

  Minua alkoi hymyilyttää, kun minullakin täällä Eräs, joka nyt kovasti valmentautuu huhtikuun alun Suureen Tapahtumaan.

  Annetaan heidän nyt toteuttaa unelmiaan;-)

  VastaaPoista
 20. Leena Lumi; kiitos! On se vaan niin, että taustatukea tarvitsevat suurissa koitoksissaan. Ja mehän sitä annetaan.

  VastaaPoista
 21. Onnea kaikille teille kolmelle :) Hieno saavutus ja vielä toistamiseen, hurjalta kuulostaa laulusuoritusten määrä ja kaikki taidolla!

  VastaaPoista
 22. Oi!!!!
  Onnittelut täältäkin teille kaikille!
  Saat olla ylpeä miehestäsi ja varmaan oletkin.
  Kiva kun olet jaksanut kuunnella ja olla tukena.
  Minä rakasta laulamista,

  VastaaPoista
 23. Anja; näyttää siltä (lunttasin listaa), että tämä on ensimmäinen tuplamerkki. Edellisen kerran suoritti keväällä 1981 ja nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin uusin ohjelmin uudelleen. Vaati kyllä työtä ja keskittymistä ja meiltä Simon kanssa kärsivällisyyttä myös. Mut ohi on!
  Kiitos onnentoivotuksista.

  sylvi; en minä oikein osaa ylpeä olla mielestäni, kun musiikki on kulkenut koko ajan mukana vaihtelevalla intensiteetillä. Mutta iloinen olen, että tavoite on saavutettu tuonkin ikäisenä laulajana. Nuorempanahan se on aina helpompaa, luulisin. Kiitos, sylvi.

  VastaaPoista
 24. Oi, sentään teilläpä taitajia on:) Kovasti onnitteluja prinssipuolisollesi ja myös Sinulle plus Simolle♥

  VastaaPoista
 25. Nenunen, kiitos! Me Simon kanssa huokaistaan, kun urakka on ohi ja aikaa muuhunkin kuin merkkilauluihin on tiedossa.

  VastaaPoista