maanantai 31. lokakuuta 2011

RUUSUSILLA, KUKKASILLA ...

...tervehdin ma sinua. Iloisella sydämellä muista aina minua.
Joskus aikaisemminkin postasin kai ruusuista ja ruusulauluista. Nyt kun pihalta ruusut ovat jo "sammuneet" syksyn myötä kukkii sisällä nämä Tomulan ruusulautasten ikikukkaset. Niitä katsoessa voi lurauttaa lauluja  ruusuista:


"Ethän ruusua valkoista taita sä pois, sillä kauniimmin maassa se kukoistaa vois. Jos sä taitat sen pois, niin ei onneakaan  sulle valkoinen kukkanen tois..." 


"Heijaa ruusut tulipunaiset, sua varten vain on kukkineet! Kauneimmat on niistä sulle, suukon palkaksi suot mulle.
Mulle suukko, sulle ruusut tulipunaiset!"


"On metsän siimeksessä pien villiruusunen, sen salon sydämessä on olla rauhainen. Ei sinne yllä myrskysää, sen korpikuuset piirittää. Ja aivan sattumalta sen ruusun kohtasin".


"Minä keltaruusun kerran näin mailla Texasin. Soi hymyn mulle silloin tuo ruusu kaunehin. Kun luotaan minä lähdin, jäi kukka itkemään, vaan onnellinen silloin en kai ollut minäkään.."


"Joka vuodesta ruusun saat jonka kanssasi viettää sain. Ajan onnellisen ja rakkauden , siitä ruusut on kiitoksenain.."

On luona vanhan kauniin kappelin, nyt ruusu tummanpunainen, voit siellä nähdä vielä toisenkin niin valkoisen. Ne suven aurinko saa kukkimaan, mut kukaan toki tiedä ei, ken muurin varjoon, paikkaan suojaisaan ne kerran vei. Ne lienee tarkoittu käteen armaani kai, hän minut kerran jätti, ja luokse toisen jo sai. Nyt kukkii ruusut siellä, on toinen punaruusu, ja toisen ruusun kukka on valkoinen".

"Morsiuskimpuksi ruusuja hain, kun tyttösen kauneimman omaksein sain. Ja juhannusvalssihin hänet näin vien, on alku tää yhteisen elämäntien. Valkoinen huntusi, valkoiset ruusut, elämä meillä on parhaimmillaan. Minulle, minulle yksin vain kuulut, valkeat ruusut luo tuoksuaan..."

Ja koska piakkoin on isänpäivä: "Isä sulle myös ruusuni annan. Tämä lahja on vaatimaton. Lapsuusmuistot ain syömmessäin kannan..."

Ja vielä olisi muistilokeroissa ruusulauluja. Tämä kukka on saanut monet lauluntekijät löytämään aina uusia tilanteita, joissa ruusut on pääosassa. Ehkä nämä säkeet nyt eivät ole ihan nappiin, mutta ovat kuitenkin ensimmäisiä, jotka mieleen pulpahtivat näiden ruusujen kohdalla. Ja salamalla otetut kuvat kiiltävistä seinälautasista eivät oikein tee kuvista parhaita.


Mutta olkoon. Nyt on hämäränhyssy jo, oikeastaan "hetki sininen"
ruusujen vastapainoksi.

21 kommenttia:

 1. Paljon sinä ruusulauluja muistatkin ja Tomulan kukkataulut ovat kauniita.

  Minulle tuli mieleeni vain yksi ruusulaulu.
  "Yksi ruusu on kasvanut laaksossa
  ja se kauniisti kukoistaa."

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman paljon ruusulauluja! Ja tosi hyvin passaavat aina lautasen ruusuun, ihania sekä ruusut että laulut :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita ruusuja ja tuttuja lauluja, tuo mieleen nuoruuden.
  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kukkataulut ovat todella kauniit ja ruusulaulut. Ihmettelen miten hyvin laulujen sanat ovat sinulla muistissa.
  Auttaako muistamiseen se kun laulatte niitä paljon?

  VastaaPoista
 5. Kauniita ruusuja,paljon muistit ruusu lauluja:)

  VastaaPoista
 6. Unelma; tämä ruusulaulusi sopii varmasti tuohon villiruusuun. Senhän yksi kulkijapoika näki eikä voi sitä unhoittaa...

  Anja; nämä laulut tulivat ihka ensimmäisinä mieleen kun postasin näitä lautasia.

  sylvi; keräsimme viime kesän laulajaisia varten ruusulauluja ison vihkollisen. Nämä nyt nousivat hakematta mieleen noista Tomuloista.

  Minttuli; ehkä sillä on vaikutusta, että ruusulauluja on laulettu yhteisesti, mutta muistilevylleni on tallentunut paljon erilaisia lauluja ihan lapsuudesta asti. Ja lenkkipolulla vääntelen ja riimittelen tuttujakin lauluja huvikseni uudelleen. Halvat huvit minulla. Nyt tämä Tomulan ruususarja innoitti postaamiseen, kun muutakaan ei oikein ollut mielen lokeroissa.

  ritva; ruusulauluja on paljon, ne ovat innoittaneet säveltäjiä ja sanoittajia kautta aikojen.

  VastaaPoista
 7. Voi miten monta kukkataulua...minulla on neljä... joskus äidiltäni lahjaksi saamia.

  VastaaPoista
 8. Ruusun sulle antaisin,
  mut mistä sen nyt saan!
  Kun halla vei sen kukkasen
  ja lumi peitti maan!
  ******
  Normaalisti olis tämä kiiltokuvakirjojen muistovärssy kohillaan, mutta luonto näyttää voimansa sekä tahtonsa! Päätti että nyt on
  pitkä/lauha syksy. Minulle se käyp erinomaisesti, eipähän tarvi koko ajan varoa onko turvallaan eli ei, eihän siinä hallaa tarvita, muuten lankeen melko herkästi.Jos en muuten, niin kompastun omaan näppäryyteen...;)

  VastaaPoista
 9. No, nyt jäi ruusulaulut soimaan päähän, jokikinen noista tuttu ka tykkään kovin, osa omilla levyillä, vai lienevätkö kaikki. Oikeastaan aika kattava yhistelmä eri värisiä ruusuja ja niitä koskettelevia laulun säkeitä. Vain musta ruusu joka on siellä vanhanlinnan puistossa piilossa taisi tuosta puuttua.

  VastaaPoista
 10. Irmastiina; yhdestä äitienpäivälahjaksi joskus ennen saadusta ruusutaulusta alkoi Tomuloiden keräily ja nyt ne on kaikki seinällä.

  Maikku; minullakin kiiltokuvavihkossani lienee ollut tämä runo joskus vuosikymmeniä sitten, kiva.
  Niin on lauhaa, että vielä tänä aamuna (1.11.) prinssipuoliso poimi puoli litraa vadelmia lakkavattupensaista. Rentukka nostaa uusia pieniä lehtiään lammikon rannalla ja karhunvatukka kukkii. Tuntuu ihmeelliseltä, kun lunta ja jäätä pitäisi olla. Simo siltoja tekevi, sanottiin ennen. Ei ole silloista tietoakaan. Toisaalta kyllä ihan hyvä. Vaan eipä taida omaan näppäryyteen kaatumiseen juuri liukasta keliä tarvita, hih!

  Nenunen; kiva, että sinullekin jäi laulut soimaan! Jep, sitä mustaa ruusua ei ollut näissä seinälautasissa, joten jätin sen sinne vanhanlinnan puistoon. Yksi tummansininen ruusu roikkuu kuivattuna ruokailutilan ikkunan pielessä. Liekö imeyttäneet siihen mustetta vai kehittäneet muuten syvänsinisen kukkasen.

  VastaaPoista
 11. Kahdeksan ruusulualua on aikamoinen määrä.:D

  Mutta kauniita ovat sekä ruusut että laulut<3

  Hyvää marraskuuta sinulle, Anja-Regina<3

  VastaaPoista
 12. Hei.
  Kauniit ovat ruusuiset lautaset ja nuo laulujen sanat myös niin mahtavia.

  Hyvää marraskuun alkua sinulle.

  "Vaiheet elämän ovat kivisiä ja ruusuisia
  ja kokea saat usein elämyksiä uusia.
  Näin ei elämä koskaan tylsää olla voi
  ja lopussa sen kiitos elämän soi."

  VastaaPoista
 13. Tomulan ruusuiset lautaset ovat todella kauniita.. ja laulut päälle.. Hieno ruusuinen tiistai-illan avaus.. kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 14. Aili-mummo; lauluja ruusuista on enemmän, seinälautasia vain nuo kahdeksan.
  Mukavaa alkanutta marraskuuta!

  eila; kiitos kommenttisi runosta! Ja samoin sinulle marraskuisen mukavat terkut.

  Kati; Esteri Tomula maalasi kaikkiaan yli 50 kukka-aiheista seinälautasta. Ruususarjaan kuuluu nämä kahdeksan. Olen hiukkasen ylpeä siitä, että sain kokoelman kerättyä täysimääräisenä. Kaikista toki pidän, mutta suosikkejani ovat keltainen kurjenmiekka ja huopaohdake sekä kissankäpälä!

  VastaaPoista
 15. Ihania!! Minunkin mieleeni tuli: ruusun sulle antaisi..JA sitten vielä: ruusun nuppu, kaunis kukka,älä sitä tallaa, naapurissa nätti poika, älä sitä narraa! Siis nää on niin KIVOJA!! Kiitos, Anja, tästäkin postauksesta!

  VastaaPoista
 16. Riitta Sinikka; joskus pitäisi kerätä nämä kiiltokuvavihkojen lorut yhteen tarinaan. Kiva kun muistit tällaisenkin! Ehkä joskus keräänkin.

  VastaaPoista
 17. Meilläkin on yksi Tomulan ruusulautanen Rosa Baccara, mutta olisin valmis sen myymään, jos joku on kiinnostunut... Ruusut ei oikein ole mun juttu. On olemassa ruusuihmiset erikseen!

  VastaaPoista
 18. What beautiful words for the roses!!!
  Your photos are so nice!!!
  Thank you
  Best regards

  VastaaPoista
 19. Marjatta; harmi, minulla on täynnä tämä ruususarja ja muutkin Tomulat. Jos joku ilmaantuu halukkaaksi, välitän tiedon ruusustasi mielelläni.

  magda; Thanks for your comment, I like roses!

  VastaaPoista
 20. Voi miten ihanat ruusulautaset.Siniset astiat myös kauniita. Omistan sellaisia pieniä laseja..hurmaavaa.

  VastaaPoista
 21. Raija/A; kiva kun tulit vierailulle, tule toistekin!

  VastaaPoista