torstai 27. lokakuuta 2011

PÄIVÄT PÄÄTÄ KÄÄNNELLESSÄ...

Melkeinpä viikko (?) vierähtänyt edellisestä postauksesta. Hyvä pitää välillä paussia, ettei vain vauhtisokeus iske. Vaan on mennyt viikko ihan muissa merkeissä. Olin kolmena päivänä ystäväni muuttotalkoissa viime viikolla. Sain sieltä puhtia pestä omatkin olohuoneen ikkunat. Mutta on niitä pesemättömiä ikkunoita vielä edessäkin. Kauhulla ajattelen tilannetta, että itse joutuisimme muuttamaan. Niin paljon ihminen ympärilleen kamaa kerryttää, ihan kuin maailmasta loppuisi kaikki tarvittava (ja tarpeetonkin) tavara.


Muutama hieno poutapäivä on saatu, vesisadetta taas ennustettu. On hiukan takapihan nurmikko jo ehtinyt valustua. Ja parin kylmän yön jälkeen ruska on värikkäimmillään.
Kannukan punahehkusta tulee iloinen mieli. Muutenkin ihailen luonnon värien viimeisiä hehkutuksia.


Pilvikirsikan syyspunerrusta.


Vielä löytyy kukkasiakin polun varrelta! Ja keväällä istuttamani Tuurenpihlajan syyshehkua:


Vähä kerrallaan lehtivihreä siirtyy takaisin juuristoon noustakseen sieltä uuden kevään myötä viheriöimään lehtiin.Sitten, kun takiaistammen viimeisetkin lehdet ovat irronneet syystuulen mukaan, on aika lumen tulla. Ja jääpeitteen kuroa umpeen uimalammikon silmän. Nyt vielä voi aamupulahduksen suorittaa "avovedessä".
Lopuksi kuva, josta tulee mieleen se vanha runo: Sinun kihtisi minun luuvaloani vasten!
Avosylin otti haavanlehti vastaan koivunlehden yhdessä  maatumaan!14 kommenttia:

 1. Sinun kihtisi minun luuvaloani vasten kuulostaa hieman Meriluodolta...

  Kaunis uimalampi, siis jos näen reunat oikein ja ne ovat kalliota. Meillekin saisi tuollaisen, jos luopuisin siitä kallion isosta murheenkryynistä, jossa niitä märän paikan kasveja. Suoraan saunasta pääsisi pulahtamaan.

  Mikään ei voita syksyn värejä!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania syysvärejä siellä vielä on. Oliko tuo Eeva Kilpeä, muistelen niin..

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi; en muista, kenen runoa tää kihti oli.
  Tuo uimalammikko ei ole - valitettavasti - kallioseinämää vaan ns. suodatinkangas, sillä lammikko on kaivettu joskus puutarhan kasteluvesiä varten, mutta halusin siihen yhtenä talvena avannon. Kesällä vettä on niin vähän, ettei sinne voi pulahtaa. Mutta talvella - ja syksylläkin jo - kaikki sukeltajat yms. on häipyneet ja meikä uskaltaa jo laskea jalat hiekkapohjalle. Ruutanoita tilasin myös joskus Lapualta, ovat jossakin siellä pohjalla... Kesäthän uin Korppisessa siellä sisemmässä Suomessa.

  Nyt vielä on luonto kovin kaunis ja hehkuva. Kiitos vinkistä, istutin Tuurenpihlajan ja se on todella kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hei Anja!

  Teillä on vielä syksynloistoa jäljellä, meiltä se karisi maahan jo viikkoja sitten.;/ Upeita kuvia olet vieläkin saanut<3

  Muistelen että Eeva Kilven runosta on kysymys tuossa, jota siteerasit.

  Meidän miehellä on suurempi uimalampi savusaunan luona, se on entinen mutahauta, josta sammal on otettu päältä pois. Voisi vaikka pienellä veneelä soudella...

  Oikein hyvää loppuvikkoa sinulle, Anja-Regina<3

  VastaaPoista
 5. Minttuli; oikeassa olet, Eeva Kilpeä on. Tsekkasin, kun en muistanut kenen.
  Vähitellen alkaa puut ja pensaat luovuttaa lehtensä, mutta vielä jotkut hehkuu.

  VastaaPoista
 6. Aili-mummo; niin, Kilven tekstiä on. En enempää muista runosta, tämä vaan on mieleen syöpynyt!

  Syksyn viimeiset värit hehkuvat pihalla. Tosin tuuli riepottaa lehtiä aina vaan vähäisemmäksi. SUurin osa koivuista on jo ihan alastomia eikä lammikosta tarvitse enää haavilla lehtiä kerätä aamuisin. Ei meidän lammikossa voi juuri uida, pari vetoa vaan. Mutta sitten avantokautena voi olla kaulaa myöten avannossa joka aamu, juosta paikallaan jos alkaa kylmä jäätää. Terveyttä olen sieltä päiviini saanut, nyt jo kai kolmastoista talvi tulossa tätä terveyshoitoa! Laitettiin tuota siistauskangasta lammikon reunoihin, pysyy siistinä eikä reunat valu eikä sorru. Pohjassa on hiekka ja vesisuoni alla. Ja ne rutanat, hih.
  Mukavaa viikon loppua sinulle myös.

  VastaaPoista
 7. Ihanat syysvärit sinulla. Minäkin purppurahappomarjojani kiittelen kun ilahduttavat vielä hehkullaan. Tuon uimalammen heijastukset kuin kristalliprismoissa. Hieno!
  Silleen hyvä kun me nyt vanhuudessa muutettu,tuvan puolella ei tavarapaljoutta, mutta varastossa paljon hamstrattua askarrustarviketta.
  Vesijumpassa minäkin muiden muijien kanssa kimppakyydissä, kahdesti viikossa käyn,siinäpä kuntoiluni nyt kun metsäretket jäänet.
  Mieluisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Taas ihana postaus.Saat nii elavasti sopimaan tekstin kuviisi,etta on ilo lukea.Kiitos,ystavain.

  VastaaPoista
 9. Niin syksyiset värit,mukava tuo runon pätkä<3

  VastaaPoista
 10. Ihania syysvärejä teidän pihallanne.

  Taitaa se luuvalo ja kihti sinne lammen pohjaan jäädäkin.

  Hienoa, että taas olet ehtinyt blogiakin iloksemme täytellä.

  VastaaPoista
 11. Ihanat värit siellä vielä, niin kaunista voi syksylläkin olla.
  oikein kaunista viikonloppua ja hyvää uintikeliä!

  VastaaPoista
 12. SinikkaHelena; kiva, että käyt vesijumpassa, se tekee tosi hyvää.
  Niin, jos pitäisi muuttaa meikäläisen, pitäisi ensin tilata siirtolava kaiken roinan kuskaamiseen kaatopaikalle, koska on asuttu jo 20 vuotta tässä samassa paikassa. Ja nuo varastot, huh huh. Ja autotalliin ei auto mahdu!

  Sateenkaari; kiitos kommentistasi. Teillä oli hirveä tapahtuma se maanjäristys. Siitä on tullut tietoa joka uutisissa.
  Terveiset sinulle sinne lämpöiseen.

  ritva; vielä on hiukan värejä pihapensaissa, onnenpensaskin on ruskassa ja lehdet tallella vielä. Joskus pitäisi kaivaa koko Kilven runo ja kirjata muistiin.

  Unelma; niin on jäänyt kihti ja luuvalo uintilammikkoon. Ja hyvä näin. Mitä nyt vanhan reumatismi välillä ranteeseen iskeytyy, mutta hanskat käteen ja lenkille.
  Nyt bloggaan taas solkenaan, hih.

  mummeli; syksy on aina väreiltään kaunis, kestää vaan niin vähän aikaa tämä ruska.
  Mukavaa viikonloppua myös sinulle mummeli ja Himmulle rapsutukset.

  VastaaPoista
 13. Voi että on kaunista syyskuvia.
  Varsinkin tuo lampikuva.♥

  VastaaPoista
 14. sylvi; lampi kaivettiin joskus vuosikymmen sitten kasvimaan kastelemista varten. Nyt se toimii talvet (ja myöhäsyksyn) uimalammikkonamme, mihin pulahdamme aamuisin herättyämme. Talvella siinä pidetään avanto pulahtamista varten.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja Sulosellesi.

  VastaaPoista