torstai 6. lokakuuta 2011

"MELANKOLINAA"

Koiranilmalla ei koirakaan halua ulos. Niinpä säästyy polviparkani poluilla niijaamasta. Pihakoivujen lehdet ovat lähes varisseet, vain hevoskastanja pitää tiukasti kiinni sekä lehdistään että vihreydestään.


Amppelista roikkunut maahumala on antanut periksi, väri on haihtunut, mutta mittaa on maahan asti, kolmatta metriä! 
Tosin maata hipova latvus on eläväisen vihreä, juuria kasvattaa päästäkseen tiputtautumaan amppelista maan pinnalle vesitynnyrin viereen.


Viime talvinen harrastus on tullut takaisin. Viisi paria sukkia on odottamassa jalkojen lämmittäjiksi. 
Ihan näin leppoisalta mummelilta en toki näytä! Mutt sukkaa kyllä syntyy lemppariohjelmia töllöttäessä. 
Puhti on kertakaikkiaan poissa. Virtasen kirja Kirjeitä kiven alle houkuttelee. 
Tulipa typerä postaus.Tässä ei ole edes asiantynkää! Tämännäköistä tää nyt kuitenkin on! Pihalla olisi kyllä puuhaa, porkkanat ja punajuuret vielä maassa. Lehtiä en viitsi haravoida, keväällä kun nurmi nousee ja ajetaan se ensimmäisen kerran, kaikki lehdet siinä hilloutuvat kastematojen ruuaksi ja nurmikon lannoitteeksi. Hyväksi olen havainnut senkin laiskuuteni. Lammikosta kyllä lorkitaan lehdet haavilla, mutta se onkin sitten jo toinen juttu kokonaan. Toivottavasti tulee poutapäiviä pian, ettei mene melankolian puolelle. Hekoheko.

12 kommenttia:

 1. Koiranilmaa täälläkin, mutta melakolia meni jo..
  Kyllä täytyisi minunkin koettaa kestääkö käpälä tuota sukan- tai edes lapasen neulomista. Lankoja olisi odottamassa.
  Ja se ruohonleikkuri meilläkin möyhentää enimmät lehdet.
  Aurinkoa huomiselle toivotaan, täällä olis markkinatkin.

  VastaaPoista
 2. Voi, voi täälläkin on satanut kokopäivän ja tuullut,ei haittaa kun olen lunssassa,ei tee mieli,kun nukkua.Kyllä niitä sukkia pitäisi jo slkaa kutomaan<3

  VastaaPoista
 3. Minttuli; meilläkin on syysmarkkinat, onneksi huomiseksi on luvattu vähän selkeämpää säätä. Tämä päivä on mennytkin ihan pällistellessä, jäi aamulla pulahtaminen, siitäkö tää johtuukin ettei mikään oikein skulaa! Aamulla takuuvarmasti lammikkoon.

  ritva; voi, oletko saanut syysflunssan. Lepo on parasta lääkettä, sanotaan, ettei c-vitamiinistakaan ole juuri apua. Paranemisia.

  VastaaPoista
 4. Hei Anja!

  Taitaa olla sitä vanhaa kunnon syysmasennusta liikkeellä? Mutta ei syytä: Polvi paranee, kun ehtii; varsinkin jos jaksat aamulla uida siellä kylmässä lammikossasi...

  Oletpa ollut ahkera, Anja, sinulla on jo viisi paria sukkia, minulla on vasta toinen pari menossa...Mutta kyllä niitä syntyy siinä teeveen katselun lomassa!

  Sellaista se on blogistin elämä, ei aina ole niitä suuria ajatuksia, joista voisi hyvän jutun repäistä.

  Oikein mukavaa ja mielenkiintoista viikonloppua sinulle, Anja-Regina<3

  VastaaPoista
 5. Sää näyttää olevan sielläkin sama kun täällä.
  Piti ihan koiruuksia postata kun niin satoi ja tuuli koko päivän.
  Mukavaa loppuviikkoa sukikkia kutoessa sinulle, minä kun en ole sukkia kutonun kuin tyttönä, niin keksin muuta, laulelen.

  VastaaPoista
 6. On ollut kyllä niin sateinen ja synkkä päivä, että huh.. ei ihme, että mieli painuu tässä vaiheessa melankolian suuntaan.. Tsemppiä toivottelen kuitenkin ja iloa :) <3

  VastaaPoista
 7. Vai typerä, ei sitten ollenkaan:D Ja pittääkö aina niin asiaa ollakaan, eikös se ole vähän niin, että jos aina suusakin aukasoo vain asialle, niin eipä paljoo tarvii turpavärkkiään kulutella:D Mukavan tuulista perjantaita, tiällä tuuloo jotta tukka lähtöö jos ulos uskaltaa ja minähän koitan uskaltaa kun tuulesta tykkään:D

  VastaaPoista
 8. Täällä on paistanut aurinko, mutta tuullut kovaa ja äsken yks kaks alkoikin sade! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hei Anja.
  Syysmyrsky pauhaa täällä Itä-Suomessakin.
  Tämmöisinä päivinä tuntee itsensä niin väsyneeksi. Sataa ja on niin harmaata.
  Mutta tää kaikki kuuluu syksyyn.

  Voimia sinulle ja auringonpaistetta toivottelen syksyysi.

  VastaaPoista
 10. Aili-mummo; polvi on parempi, kiitos vaan. Kesti tänään jo pitkän lenkin kalliopoluille koirulin taluttimen perässä.
  Sukat olis kivat kutoa, jos vaan yksi kutakin tarvitsis. Sen toisen tekeminen jo vähän takkuaa.
  Mutta jouluun on vielä aikaa.

  Leppoisaa viikonloppua, tänään meillä oli poutaa enimmäkseen, mutta tuuli ihan vaarallisen kovaa. Ropauttipa kunnon kuurotkin.

  sylvi; syksyisiä terkkuja sinulle sinne Sverigeen. Kylmenevää on luvattu, syysasterissa vain nuput...

  Kati; tilapäistä on välillä hiipivä "melankolina". Pienestä kiinni ilot ja murheet. Oikein mukavaa syksyistä viikonloppua sinulle.

  Nenunen; toisten blogeja lueskellessa ihmettelen aina, mistä löytävät aiheita postauksiin. Mulla lyö välillä niin tyhjää, mutta sormet vaan soutaa näppäimistöllä ja painaa lopuksi höpötyksen eetteriin.
  Kyllä meilläkin on saanut hatusta tänään kiinni pitää, onneksi hiukset on toisesta päästään kiinni päänahassa, muuten nekin olisivat lentäneet tuulen mukaan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle sinne sisempään.

  Riitta Sinikka; kyllä on tuuli ollutkin voimakasta, onneksi ei tarvitse olla merellä. Ja vettä ropisi, vähempikin olisi riittänyt!

  eila; uutisissa kerrottiin, että pohjoisemmassa on kunnon myrskytuulet puhallelleet, onneksi iltaan rauhoittumassa. Tällaisina päivinä pitäisi tosiaankin jäädä peiton alle, kunnes aurinko meidät sitten herättäisi lämpimään poutapäivään. Tosin meillä tänään oli enimmäkseen poutaa, uskalsin jo pitkälle metsälenkille Simon kanssa iltapäivällä.
  Mukavaa syksyistä viikonloppua sinulle, eila.

  VastaaPoista
 11. Parantele nyt vaan se polvesi kuntoon. Hyvin ne juurekset siellä maassa säilyvät, kun pakkasiakaan ei ole luvattu.
  Sukkaa olen minäkin kutonut, se on niin rauhoittavaa puuhaa.
  Ronjakin käytiin jo hakemassa kotiin, nyt ei ole taas koiralenkkejä vähään aikaan.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 12. Unelma; nyt tuntuu että polvi kestää paremmin jo pitemmätkin lenkit Simon kanssa. Tänäänkin lenkitin ihan itse, kun prinssipuolisolla oli se tentti. Läpi meni. Myös hyvän viikonlopun toivotukset!

  VastaaPoista