lauantai 4. helmikuuta 2012

RÄVÄKKÄÄ PAKKASPÄIVÄÄ

No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle? Eipä tietenkään, Hulda Huolettomalta on vaan jäänyt kesäinen postaus luonnos-asteelle. Ja mitäs kun sen nyt löysin, päätin pölläyttää aivosolujamme kesätunnelmiin. Koomista olisi väittää, että meillä nyt räkättirastaat pesisivät yli kahdenkymmenen pakkasasteen paukkuessa! Tämä on sitä  "paree myöhään kuin ei silloinkaan" postaamista. Kuvat on viime kesältä, kun tuoksui nurmen nukka ja tuuli leyhytteli koivun larvaa...

Tämän pesän räkätti oli rakentanut kallioleikkauksen seinämään.

Pesässä kuoriutui kolme munaa, yhdestä ei tullut poikasta.

 Poikaset ojentelivat siipiään aamuauringon säteiden lämmössä.

Nälkä, nälkä, nälkä!

Ei emorastaat niin hirveästi sirklanneet, vaikka kuvasinkin pesällä ja Simo odotteli vieressä. Näistä tulee marjavarkaita lisää, mustikoita on kyllä varastamattakin kypsymässä reilusti.


Eli tällaisia mietteitä syksykesällä. Rastaan poikasten siivet ovat kantaneet lämpimämpiin maihin. Kohta on kevät ja kotimaa kutsuu.
Meikällä tänään Roosan synttärit ja huomenna työsessio vaalipaikalla. Että mukavaa pakkasviikonloppua vaan.

11 kommenttia:

 1. Vau! Minä kyllä heti pähkäilin, että mitä mitä mitä... Ihania kuvia ja ihanat nälkäiset suut. Missä hekin nyt lienevätkään... Toivottavsti heistä on kasvanut jo isoja lintuja!

  VastaaPoista
 2. Vähän kyllä säälittäviä nuo räkätin poikaset!
  Varmaan toi -32 pakastakin hirvitti kun niitä kattelin, tajusin kyllä, että lämpösemällä kelillä olit kuvat ottanut. Värisytti kumminkin!!!
  Minä en edes osaa matkustaa minnekään. Pisin reissu ollu kirjastoon ennakoäänen antamaan, muutenhan se mun matkailu on ollut seuraavaan korttelin S-kaupaan ja sen viereiseen apteekiin.
  Teen kyllä kotona näitä mun pieniä askareita, mutta siivous ei kuulu siihen....;)

  VastaaPoista
 3. Oi voi, kesäkuva hyvinkin. Poikasilla aina ruokatunti. Niin, missähän lentelevät.. Meillä siemensessiot ja talipalloilut kurssissa lentäväisten ruokapaikalla.

  VastaaPoista
 4. Hieno löytö arkiston kätköistä ja kiitos että jaoit sen kanssamme...☺

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuva,nälkäiset poikaset,missä lie pakkas säällä,hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Ihania linnunpoikasia , suut auki odottamassa ruokaa. Nyt varmaan itse niitä kovalla työllä hankkimassa.

  VastaaPoista
 7. Näillä pakkasilla on mukavaa katsoa kevään kuvia. Suut ammollaan, se on hieno kuva! Kyllä se kevät tänäkin vuona tulee, vaikka näillä pakkaslukemilla ei uskoisikaan (aamun lukema-33)

  VastaaPoista
 8. Eläinlasten kehitystä on yhtä ihana seurata kuin ihmislasten. Joskus vaikuttaa, että eläinemot ovat vielä hieman paneutuneempia asiaan kuin ihmiset.

  VastaaPoista
 9. Ihanainen postaus :)

  Tuli kesä mieleen, näin talven keskelle ...

  VastaaPoista
 10. Oikein kesäinen tarina, Anja.<3

  Mukavaa vaali-iltaa sinulle, Anja-Regina, ja kiitos postuksesta;D

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista! Kun mittarissa oli pakkasta liki 30 astetta tuntui hyvältä muistaa kesän lämpö ja rastaanpoikaset.
  Kiva kun tykkäsitte!

  VastaaPoista