lauantai 11. helmikuuta 2012

TEIPPAUKSEN TAIKAA

Nyt mä sen hokasin. Eilen postaamaani tästä saattaisi myös olla apua! No hih. Ei sentään. Mutta asiaan.


Painavan kropan myötä sukuvikana olevat heikot polvet ovat Akilleen kantapääni. Milloin klonksuu polvi mihinkin suuntaan, nuljahtaa paikoiltaan polvilumpion seutu tai jotakin sinnepäin. Ja sitten askellus hidastuu, kipu yltyy ja kävellessä selkä joutuu tahtomattaan ihan vinksalleen. Ja sattuu niin vietävästi. Portaat alakertaan ja tietokoneelle ovat tosi tuskaiset.


Niin oli minulla eilen. Mutta apua tuli jälleen. Prinssipuolison ja hänen kaverinsa hieronta oli sovittu eiliseksi. Vanhin tyttäremme tuli hierontapöytineen ja herrat hierottiin. Saivat kalevalaista ja vähän tavallistakin, hermoradat huomioiden. Pirteät ukkelit nousivat hierontapöydältä virkeinä. Ja minä mummeli valittelin vain kipuilevaa polveani. Olin kyllä muistanut aamulla ottaa kalaöljykapselini voitelemaan niveliä mutta joku paikka polvessani oli muljahtanut Simon ulkolenkillä. Polvea oli särkenyt edellisenä yönä ja huoli ensi viikon pippaloista painoi mieltä. Mitähän jos joutuisin juhlissakin könkkäämään selkä vinossa.


Kerran aikaisemminkin minulle oli tehty teippaushoito. Ja kokemukset siitä olivat ihan myönteiset. Siispä teipit esiin ja polvi paljaaksi.
(Tämä kuva on otettu nyt aamulla ja teippiin on tarttunut myös Simon pieniä irtokarvoja!)  Ja koska pelkkä polven teippaaminen ei pelkästään riitä, teippiä myös nilkkaan.
Järkkyä esitellä koipiaan näin blogissa, mutta jos ette välitä haravarpaistani ja koirankarvoista teipissä yön jälkeen, hyvä.


Yöllä nukuin todella kivuttomasti. Aamulla noustessani jaloilleni tuntui hyvältä. Kipua ei tuntunut. Portaat alakertaan eivät tuntuneet niin hankalilta kuin eilen. Näin se vaan toimii, kinesioteippi, vai mitäsenytoli. Sinnepäin kuitenkin.


Tasapainoa testattiin ennen teippaamista. Teipatun jalan alle pikkuvarpaiden kohdalle laitettiin ohut tuki, sekin tällä teipillä kiinni jalkapohjaan. Teippi on ihoystävällistä.


Usko siirtää vuoria, mutta tässä ei ole siitä kysymys. Minä olen jo toistamiseen saanut apua tästä teippaamisesta. Olen niin monesti kokenut ongelmat polvissani - monestakin syystä - että kaikki helpottavat konstit on koettava. Ja tämä teippijuttu on ollut yliveto.


Mahtaisko auttaa myös painonhallintaan? Teipattu leipäläpi ihoystävällisellä kinesioteipillä! Olis puhumatta paras, hih.
Ehkä ei sentään. Mutta koipieni teippaaminen on ok. Sitä suosittelen kipeisiin polviin, esimerkiksi. 


Uskon, että jalka nousee kepeästi, jos vaikka jokukaan sattuisi vaikka tanssiin hakemaan. Hip ja huraa!

31 kommenttia:

 1. Mahtava esiintulo! Minä käytän polviin kapselia nimeltään Zinaxin. Se auttaa takuuvarmasti ja paljon paremmin kuin kalaöljyt, mutta aiheuttaa polttelua eli närästystä ellei muista ottaa sitä huoella ruoan yhteydessä. Jopa nivelreumasta kärsivä ystäväni sai apua Zinaxinista. Se on kuulemma ainoa luontaistuote, jota lääkräitkin kehuvat. Minä on niin allerginen kaikelle teipille, että kun olen ollut sairaalassa gyneoperaatioissa yms., minulle on hankittu omat laastarit. Kaupan laastareista käy vain Muumi-laastari. Siinä on eri liima kuin muissa.

  Hienoa, jos saat tuosta avun itsellesi ja kiva kun kehtasit esitellä komeat sääresi! R. katsoi myös ja sanoi, että hyvältä näyttää;-)

  Mukavaa viikonloppua sinulle & co!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Leena! Minulla on kokemusta noista kylmäkäärevoiteista ja polvituesta kera magneettien. Kipu lievittyy mutta ei katoa. Kalaöljykapseli joka aamu, sillä sain toisen polveni ihan timmiin kuntoon ja nyt tietysti tämä toinen muljahtelee vähän väliä. Totta on, että teipin liima ei kaikille sovi. Onneksi mulla ei ole sen suhteen ongelmaa ja olen saanut avun tästä teipistä aikaisemminkin.
   Sääristä sen verran, että eräs, jolla paksummat sääret, totesi, että ei niistä ole haittaa, sivuun ne kumminkin heitetään, hih!
   Samoin sinulle mukavat viikonloput. Lunta on katto jo pullollaan, pudottelevat sitä parhaillaan.

   Poista
 2. Kiva, että näinkin helppo apu löytyi :) Nivelvaivat on tosi kurjia, ja niitä tuntuu väkisinkin tulevan sinne ja tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä näkyy vanhemmiten saavan kremppaa jos johonkin paikkaan. Onneksi minun lääkitykseni on pieni verenpainepilleri aamukahvin yhteydessä ja sitten vaan nää teipit silloin tällöin. Eli aika helpolla sentään pääsen.

   Poista
 3. Toi teippi juttu on hyvä, itellä ei ole kokemusta mutta parilla ystävälläni on. Ja auttaa, antaa askeleeseen tarviittavan tuen ja ei tarvii pelätä että luiskahtaa polvi paikoltaan. Ja kivut on myöskin pienemmät. Hyvä kun toit ja laitoit itsesi likoon, joku muukin joka ei ole tuota "keksinyt" saapi kenties avun näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan sen takia halusin koipeni kuvata, että joku muukin saattaa saada ahaa-elämyksen teippaamisesta. Eikä monta teippisidosta tarvitse olla kun ne on oikeissa paikoissa tukemassa polviniveltä. Minulla myös nilkassa, sillä saattaahan olla että vika polvenmuljahteluun lähtee juuri nilkasta.

   Poista
 4. Onpas hyvä kun apu löytyi kipuiluihin. En ole ennen kuullut teippihoidosta. Auttaiskohan tuo minunkin välillä äkäiseen polveeni.
  Mistä tuota teippiä saa, apteekistako?
  Kipuvapaata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaisi sinun myös kokeilla. Varmasti myös teillä päin joku hieroja on saanut tämän kinesio-koulutuksen. Meillä tuo vanhin tytär valmistui Lahdesta hierojaksi (shiatsu, kinesioteippaus, kuumakivi, int.päähieronta, perinteinen ja kalevalainen ja mitä niitä nyt olikaan) ja hän on täällä teippaillut hyvällä menestyksellä eli ihmiset on saaneet apua vaivoihinsa.
   Kiitos toivotuksista, olo on ihan hyvä ja vatsalihaksia juuri jumppasin mättämällä lumilapiolla kuistilta lunta, jota pojat katolta pudottivat. Oli kuin hienosokeria olisi lapionut!

   Poista
 5. Oikein hyvä, Anja, että tästä teipistä löytyy sinulle apua.<3

  Minä raukka olen liimoille allerginen;/
  Mutta lääkäri laittoi pyynnöstäni viisi piikkiä kumpaankin polveeni sitä maankuulua Hyalgaania (tietysti itse maksettuna). Helliltä ei heru paljon muuta kuin myötätuntoa.

  Joskus olen Zinaksiiniakin syönyt, mutta nyt on liian paljon lääkkeitä, joita joudun syömään;/

  Mukavaa viikonloppua, Anja-Regina.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä kaikki piikit kokematta ja toivottavasti jäävätkin. Monia konsteja on kipeisiin niveliin, kukonhelttaa, viherlevää, simpukankuorta, kaalinlehteä ja vaikka mitä voiteitakin. Minulle parhaiten on - ja nopeasti- auttanut tämä teippaus. Harmi vaan, että liima aiheuttaa joillekin allergiaa. Minä olen onneksi niin paksunahkainen!
   Kuin myös mukavaa talvista viikonloppua. Pakkanen on jo pudonnut, nyt enää - 11 täällä.

   Poista
 6. Tyttärelleni annettiin juuri selkään tuota
  teippaushoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tyttäresi myös saa avun teippauksesta. Prinssipuolison kipeytynyt olkapääkin sai apua tästä hoidosta. Eikä se ihan huuhaata voi olla koska urheilulääkärit sitä paljon käyttävät myös.

   Poista
 7. Voi jos saiskin tuollaisesta avun näihin alkaviin nivelkipuihin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, minulle teippauksesta on todellinen apu.

   Poista
 8. Olipa hienoa lukea, että olet saanut apua polviongelmaan.

  Mikähän auttaisi tuohon lonkkanivelen tulehdukseen. Kalaöljyllä ei ole ollut riittävää vaikutusta.

  Upea on sääri, tuota kyllä kehtaa esitellä teipattuna tai ilman. Tärkeintä kuitenkin on tuo kivuttomuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvi tuntuu hyvältä. Vatsalihaksia sen sijaan kuntoutin lapioimalla katolta tiputettua lunta oikein olan takaa.
   Harmi että on sellaiset muljahtelevat nivelet.
   Lonkkanivelen kipu onkin sitten jo pahempi juttu. Harmi. En tiedä teipin tehoa siihen.

   Poista
 9. Enpä ole ennen moisesta teipistä kuullutkaan. Hienoa,että siitä on apua. Kaikki nivelvaivat on todella ikäviä. Ja olettaisin, että varsinkin jaloissa, ovat vielä extra-sellaisia...Jalkoja, kun tarvitsee kokoajan liikkumiseen.Onneksi nuo nivelvaivat eivä tpahemmin ole täällä vielä ottaneet otteeseensa, tosin epäilen vahvasti, että jossain vaiheessa vielä kerkeää....Olen näet synnyin"lahjana" saanut löysät, yliliikkuvat nivelet... joiden vuoksi jo nelikymppisenä löytyi olkapäästä ensimmäiset kulumat.
  Mutta vielä tuohon teippiin ja sen käyttöön laihdutuksessa...
  Voisihan sitä sipaista oikein koko kerroksen kropan ympärille, sinne juhlaklänningin alle.... ;O) Varmasti hoikentaa, tosin enpä mene takuuseen tippuuko sen jälkeen hikipisarat myös hius-suortuvista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähän kallista kääriä meikä mamma teippiin koko vartalon mitalla. Hoikentais varmaan, mutta hikikin tulis.
   Pitäs vaan sanoa tanssiinpokkaajille (toiveajattelua!) että on niin hikikii!
   Jäis kyllä valssaamatta näillä jenkkakahvoilla.

   Poista
 10. Hyvännäköiset ne ovat! Aloitin tänään juuri Zinaxinin kuurina. Paljon vettä päälle ja sitten ruoka. Jotenkin kauheeta kertoo täällä vaivojaan;-) Minä syytän koulun yleisurheilua ja hyppylajeja oikean polveni heikkoudesta. Etenkin korkeushyppyä, jossa paino oikealla ja siitä sitten hypättiin KIERROLLA. Pahinta mitä voi olla!

  Unelma, siihen lonkkaankin autta se Zinaxin!

  Huomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Eipä ne vaivat juuri kertomalla vähene, mutta jos keksii jonkunkaan kikan helpotukseksi, on mukava jakaa se täällä blogissa. Minun polvet on suvun heikko kohta, ihan isoäidiltä tyttärentyttärelle ja vähän pojillekin. Niiden kanssa vaan on taiteiltava eteenpäin kuin mummo lumessa. Ja kokeiltava uutta konstia jos ei vanhasta apua. Zinaxinia varmaan kokeilen seuraavaksi. Mutta nyt on hyvä teipillä.
   Suloista sunnuntaita. Pehmeää vitivalkoista lunta on satanut yöllä pari-kolme senttiä. Kaunista.

   Poista
 11. Minulle nuo polviongelmat ovat tuttuja (ainakin vielä) vain äitini kautta, joka on kärsinyt heukoista polvista jo pidemmän aikaa, on eikkauksenkin läpikäynyt. Tiedän, että tämä vaiva vaikuttaa todella paljon elämään. Hienoa, että teippaus auttaa!

  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi hankala liikkua kipein polvin. Ainakin talossa, missä portaita ylös ja alas päivittäin. Minulla teippi antoi avun.
   Myös sinulle Kati mukavaa tätä sunnuntaipäivää.

   Poista
 12. Käly on käynyt teippaamassa minun kipeää niskaani ja puolison nilkkaa, ja apua olemme saaneet. Ikinä ei ole ollut niin helppo olla kuin teipit niskassa ja harteilla. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teipit auttaa! Minultakin lähti kipu polvesta ja nyt haaveilen jo pippaloista ja valssaamisesta, hih.

   Poista
 13. Tehokkaalta näyttää teippaus, toivotaan että tepsii! Johonkin vaivaan minullakin taisi tuota teippiä olla muutama vuosi sitten, kait tuo on parantunut kun enää muista oliko jalka vai selkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tepsii ainakin minulla. Urheilulääkärit ovat käyttäneet tietääkseni vuosia tätä kiinalaista kinesio-teippausta hyvällä menestyksellä.
   Kyllä tämä inhimillisempi teippi on kuin tallinnalainen pippurilaastari, sitäkin on kokeiltu. Sillä vaan lähti aluksi kipu ja lopuksi ihon nahka. Tätä teippiä ihoni kestää mainiosti.

   Poista
 14. Kiitokset tästä kirjoituksestasi!
  Vien tietoa eteenpäin, siskoni kärsii polvivaivoista, ehkä hän saa apua Kinesio-teipeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kannattaa kokeilla, minulla auttoi. Leena Lumi suosittelee myös Zinaxia nivelvaivoihin. Sitä en ole vielä kokeillut.
   Tätä teippiä saa ainakin netistä tilaamalla ja varmasti myös fysioterapeutit tietävät, samoin hierojat.

   Poista
 15. Hei Anja!
  Tulin vastavierailulle. Mukava kun kävit blogissani, kiitos kommentistasi!

  Kuinka sattuikaan, minullakin on polvivaiva (nivelrikko yms) ja pitänee selvittää missä täällä päin saisi tuota teippausta. Näyttää tosi tehokkaalta.
  Sain polveen lääkäriltä Panadol Extend 665mg, jota pitäisi loppuikä syödä, huh!

  Täytyy tutustua tarkemmin blogisi aiempiinkin kirjoituksiin, mukavaa kun löysin tänne.

  Kevättä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun tulit kurkistamaan. Tämä kinesio-teippaus on minulla auttanut ja onhan se parempi vaihtoehto kuin syödä vahvoja särkylääkkeitä loppuikänsä. Luulen, että netistäkin googlettamalla löydät tietoja teippauksesta.

   Minun kirjoitukseni tässä blogissani ovat arkipäivän lätinöitä. Olen ottanut itselleni oikeuden olla mieltä mitä tahansa elämän asioista, kunhan mielipiteeni eivät ketään tahallisesti loukkaa. Ikähyvitystäkin saan jo mielipiteilleni varmasti, hih.
   Ihana saada sinut lukijakseni.

   Poista
 16. Kiitokset kirjoituksesta. Nämä ovat ikäviä vaivoja, jotenkin silti aina helpottaa itseä ajatus ettei näiden kanssa ole yksin. Minulla on itselläni myös kipuilua ollut jo kauemman aikaa, ja jatkuvasti etsinkin apua polvivaivoihin. Tätä teippausta myös olen joskus kokeillut. Hienoa kuulla että sinulla se auttoi!

  VastaaPoista