torstai 31. toukokuuta 2012

PÄIVÄ TUKHOLMASSA

Me mummelit noustiin taas laivaan vaikka ystävän nilkasta murtuman jäljiltä olevat lastat ja tuet oli vasta vajaa viikko sitten purettu. Vähän jännitti, miten koipi kestää, mutta kesti kuin Kollaa.
Käveltiin miljoonakaupungissa vähän harvempaan askeltaen ja harkittiin käyntikohteita sen mukaan, miten lähelle päästäisiin metrolla.
Kesäistä siellä oli. Unkarin syreenien kukkatertut olivat valtavan kokoisia ja pensaat terttuja tulvillaan. Minulla kukkii mökillä tämä sama joka kesä maksimissaan kolme (3) pientä kukkaterttua! Kuolasin kateudesta nähtyäni nämä karkuun päässeiden tarhamehiläisten parven kokoiset kukinnot.


Tätä pensasta näimme Ropstenin mäellä. Siellä myös kerrostalon pihanurmi oli valkoisenaan kukkivaa kaunokaista (Bellis) ja tietenkin me kaivoimme kassiimme kadun reunasta omat kaunokaiset ja tuolla ne nyt opettelevat sopeutumista kotipihalla.


Kirpparille mennessämme olimme jo vahvistaneet itseämme madonluvuilla, että mitään turhaketta ei mukaamme tarttuisi. No ei toki turhakkeita.   Ison pyöreän merkatun pöytäliinan löysin,

tietenkään  ei reissua ilman edes yhtä hevosta:

ja punaisia pieniä laseja löytyi neljän sarja:
joten kirpparihinku tuli näin tyydytettyä. Laivalle palattuamme hipsimme saunaosastolle ja uima-altaalle. Hyvältä tuntui.


Laivan ruuassa ei ollut valittamista. Hyvin nukutti täyden vatsan vieressä ja myöskin juomatarjonta oli hupaisaa. Ei me kyllä angryksi tultu..
Vaan kaikki reissut päättyy joskus. Minulla oli jo ikävä Simoa, joka oli prinssipuolison mukana mökillä. Jälleennäkeminen bussiaseman parkissa oli riemukas, kieppumista ja naaman nuolemista. Tunsin todella olevani tervetullut. Eikä Simo silmistään laskenut koko päivänä kotonakaan, luuli ressukka, että mamma pyyhkäisee taas teille tietymättömille.


Yhdessä tarkistettiin pihan kukkaset. Tässä  muutama kuva:
Türin akileija oli avannut ensimmäiset kukkansa. Kaunis!
Keltainen luumupuu oli kuin morsian!
Nämä ovat luonnon kieloja  pihan laidassa.
Ja tämä on isoäidin pihasta joskus vuosikymmenet sitten mukaan kaivettua jalokieloa. Kovasti levinnyt ja minusta kaunis ja tuoksuva.


On arkea elomme tää ja mitään ei jäljelle jää, jos ei joskus pääse tuulettumaan vaikkapa vain miljoonakaupunkiin kera hyvän ystävän. Tämä oli jo monesmones yhteinen trippimme ja aina meillä on ollut mukavaa. Ja niin kauan mennään kuin jalka suinkin nousee. Ja nouseehan se vielä, vaikka joskus vähän luitakin murtuu menossa. Seuraavaksi jo väikkyy mielessä eteläinen tasavalta ja kenties joskus piipahdetaan "kotona Berliinissä", hih. Ja onhan me siellä yhdessä käytykin. 

26 kommenttia:

 1. Mukava reissu teillä ja hieno heppa ja muut löydöt jälleen sieltä. Vaan on se kotiinpaluukin mukavaa, varsinkin kun on noin riemukas vastaanotto ja kauniita kukkasia. Ihana akileija sieltä toisesta naapurimaasta.
  PS. Kirsikkapuun asiaan palaan sitten myöhemmin jos kaikki menee odotetusti tuolla Kysissä miehellä maanantaina.
  Hyvää viikonloppua ja kesäisempää keliä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan niin rutinoituja mummoja ettei enää reissussa rähjäännytä (eikä tosin rähjätäkään). Simo oli onnesta soikeana kun näki minun tulevan bussista.
   Jeps, saat pilvikirsikkaa pilvin pimein sitten vaikka syksymmälläkin. Toivottavasti kaikki menee Kysissä hyvin.
   Samoin sinulle viikonloppuja.

   Poista
 2. Kovin nuppusina syrreenit vielä meijän pihhaa koristaa...Ruottinlaivat ja Tukholma aina yhtä ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään vielä kotona ole nuput auenneet ja varsinkin valkoinen syreeni on aina myöhäisempi.
   Niin, mukava on välillä piipahtaa muuallakin kuin kotinurkista kaupungissa.

   Poista
 3. Minäkin olen vähän reisailut, alkuviikosta kävelin seuraavaan kortteliin verenimijän luo, toistakymmenta putkee otti! Sitten tissit paljaaks ja makuulle, yheksän piuhaa lätkäistiin rinnuksiin ja loput kintuihin.
  Ens viikolla reissu suuntautuu enenmän länteen päin, kolme korttelia lievää ylämäkee, ja tuomion kuuntelu alkaa.... Pitelen peukkua ettei tulis sitä kolmatta reissua ainenkaan pohjosen suuntaan, sielläkun on kappeli ja hautiusmaa!
  En usko, että niin käy, voi olla kehottaa itäänpäin, korteelin päähän, sieltä kun löytyis ne hyvät ortopedit jotka tekee sen lopullisen päätöksen....;)
  Hankasalmelle menen tulevan viikon lopulla, junalla!
  Että kyllä sitä meilläkin matkustellaan.....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein makustelin kommenttiasi, se oli taas niin Maikkua! Sitä voi näinkin matkustella, hih. Harmi, ettei juna kulje Hankasalmea pitemmälle (paitsi tietysti P-mäkeen), olisit voinut jatkaa mökille saunomaan. Vahinko, että ovat vain sadetta luvanneet lorottamaan viikonlopuksi. Mutt rohkeat rokkia syö ja me tästä ponkaistaan baanalle "matkalla pohjoiseen" kunhan prinzpuol´iso palaa h-lääkäristä. Simo jo malttamattomana kieppuu kun sen matkakassi on nostettu rappujen yläpäähän. Hyvän tuulen sain taas kommentistasi. Ja sen lasikipon (arp.voittosi) otan mukaan mökille että joskuskaan kesällä voin sen sinulle toimitella.
   Kesäpäiviä näitä ja puntarpäitä!

   Poista
  2. Unehtu se, torstaina olin sitä minäkin h-lääkärissä, että käyvään sitä meilläkin siellä....hih...;)
   Pääasiassa olen täällä Jkl-ssä, näitä lyhyitä pieniä trippiä kun ei lasketa poissa oloiksi!
   Tekstiviestit toimii,ilmoittele kun tulette tännepäin...kiva.....;)

   Poista
 4. Ihania ja kauniita löytöjä taas, ei kaappisi pääse vajumaan;)))

  Hauskaon matkustella, mutta parasta on aina tulla kotiin:DD

  Ihania kukkia kuvissasi, kiitos näistä!!

  Oikein hyvää viikonloppua ja kesäkuuta, Anja-Regina.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaapit vajuu mutta kirppis on pihalla parin viikon päästä. Yritetään päästä eroon siitä, mikä on toisen aarre ja toisen romu.
   Samoin sinulle kaunista viikonloppua, sade ei taida sinne nyt yltää.

   Poista
 5. Mukavaa oli reisussanne ja kivat ostokset kirpparilta. Mutta parasta vastaanotossa kun Simo pääsi hyväilemään. Osaan hyvin kuvitella Simon riemun, niin tuttua.
  Sateisen viikonlopun alun terveiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta on luvattukin. Nyt Simo kieppuu kun tietää että jonnekin mennään kun kasseja pakataan.
   Onneksi osaan jo vähän rajoittaa ostointoani kirppiksillä.
   Terkut ja rapsutukset Himmulle.

   Poista
 6. Hyvin onnistui taas retkemme, vaikka vähän teknisiä haittoja tuossa jalassa olikin. Nyt se jo toimii ihan hyvin, sinne taisi kankeus jäädä Tukholmaan.
  Kauniita kuvia sinulla taas pihaltasi.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei nilkkasi kipeämmäksi tullut tallustelemisestamme.
   Nyt on kukat parhaimmillaan kun aina aukeaa uusia. Harmi että kesä on niin lyhyt kuitenkin. Sanoo syksyn lapsi.
   Samoin viikonloppuja ja terkkuja.

   Poista
 7. Hauska reisu on teillä ollut,mukavia löytöjä.Hyvää viikonloppua:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista, ritva, ja samoin sinulle hyvät viikonloput.

   Poista
 8. ONNEA KAIKILLE KOULUNSA PÄÄTTÄJILLE, SOIKOON SUVIVIRSI KESÄN ALKAMISEN KUNNIAKSI!
  Vähän nyt bloggaamiseeni tulee pakkotaukoa!

  VastaaPoista
 9. Mukavan visiitin taas teitte!
  Mieluisaa kotiin tulo kun kaksi kaipaavaa vastaanottamassa. Ihanat kukkaset kukoistuksessaan. Tuo punavalko akileija ihanainen kerrassaan. Minulla jotain rahvas sorttia, ei noin isoja kukkasia eikä kauniita värejäkään.
  Kaunista,kaunista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kukkien aikaa. Saa ihailla ihan sydämen halusta pihalla avautuvia aina uusia ja erilaisia. Minäkin tykkään tuosta punavalkoisesta akileijasta. Toin Virosta toisenkin punaisen akileijan, harmi vaan että sen ainoa nuppu taittui auton tavara paljoudessa eikä uutta nuppua näy syntyvän. Mutta ehkä sitten ensi suvena.
   Kuin myös sinulle ystäväni kaunista kesää.

   Poista
 10. Kovasti kaunis akileija ja hyvä kuva kukkivasta luumusta.

  Luonnonkieloa, niinpä niin, mutta eikös tuo kaartuva taida olla kalliokieloa...Meillä on tavallista kieloa lehto tunkutäynnä. Kun kukat aukeavat on tuoksu ihan mahdoton. Nyt toivon sadetta...

  Lumoavaa viikonloppua sinulle & co!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luumupuiden kukkiminen vaihtunut omenapuiden kukkamereen. Saa nähdä, riittääkö pörriäisiä pölyttämään kun on ollut sateista ja viileää.
   Oikeassa olet, toinen on kalliokielo ja toinen ihan tavallinen Convallaria majalis. Sattuivat samaan kuvaan, luonnonkukkia molemmat. Ja jalokielo, ikivanha, kukkii täysillä ja tuoksuu.
   Oltiin sisemmässä maisemassa viikonloppu ja satoi ja tuuli. Mutta päästiin uimaan, nähtiin joutsenet ja kuikat.

   Poista
 11. Voi miten kaunis tuo akilea on hyvä ostos.Minä ostin naapurin maasta
  jouluruusun, 3kpl keisarinliljoja,levisia,neilikoita, patjarikoja
  Kaikki on nyt kyllä hyvin lähteneet kasvuun.Kyll minua vähän hymyilytti kun kirjoitit että tienposkesta tuli kukantaimi kassiin
  ia nyt sopeutuu teidän pihalle,oliko teillä pieni kuokka mukana.
  Minä tein joskus samalla tavalla,Virosta olen tienposkest kaivanut
  keltavuokon. Hyvää viikon loppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin akileija oli söpönen. Toisenkin ostin mutta voi mennä ensi kesään ennenkuin saan siihen kukkia. Jouluruusuja, punaisia, minäkin hipelöin siellä Virossa mutta jätin ne kun kori jo täyttyi ja piti raahata se kirsikkapuukin.
   Jeps, kirpparilta ostetulla voiveitsellä irrotettiin kaunokaista kadun reunusnurmikosta. Ja hyvin lähti kotona juurtumaan kun laivalla sai nököttää kipossa kosteassa mullassa.

   Poista
 12. Kauniita kukkasia!
  Hurmaava tuo akileija! Kielot vievät aina sydämen, tuo kaunis kalliokielo myös, herkkine kaksivärisine kukintoineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Kielothan on innoittaneet myös lauluntekijöitä. Ja tuoksuvat niin kesälle.

   Poista
 13. Tukholman matka kuullostaa kivalta, hyviä löytöjä. Upea akileija!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoonakaupungissa - niinkuin me sanotaan ystäväni kanssa - on aina kiva piipahtaa. Tosin eteläisemmässäkin eli Virossa.

   Poista