tiistai 1. toukokuuta 2012

ILOISTA VAPPUA!

Eläkeläiselläkin pitkä viikonloppu, hih. Perjantaina iltapäivällä työnnyttiin ruuhkaliikenteen sekaan kun ensin oli laulatettu Ikis-tuvan porukkaa keväisin lauluin. Illalla perillä kahdeksalta, sauna lämpiämään ja viikonlopun vietto mökillä voi alkaa. Kunhan ensin kannettiin kassit ja kylmälaukut tien suulta. Naapurin iso Volvo oli juuttunut akseliaan myöten juuri meidän portille. Kelirikko oli iskenyt mökkitielle, jota  koko talven ja kevään on ajettu päivittäin eikä tie ole päässyt kuivumaan. Ja ehkäpä luntakin on ollut enemmän kuin edellisinä talvina. 
Jäätä näkyvissä! Lämmin perjantain ilta antoi toiveita, että viikonlopun aikana saisimme nähdä jäiden lähtevän ja voisimme kuulla jäiden soivan rantavedessä. Lauantaikin oli aurinkoinen ja lämmin, teerien soidinpuputus kuului järven takaa heti aamulla, kun reippaina pulahdimme kylmään, huikaisevan kirkkaaseen veteen.Päivän aikana siivoilimme pihaa, monen monta kottikärryllistä lehtiroskaa ja neulasia köijättiin kompostiin ja puiden alle metsään. Poikien tienparannuspartio lapioi ja sepelöi tietä ajokuntoon.


Kukkamaassa krookukset olivat kasvot aurinkoon päin, tosin lämpö nosti myös rikkaruohot venymään mullan päälle.
Perennat olivat selvinneet talvesta hyvin, kasvu oli alkamassa.

Rannan sulavesiosuus laajeni lauantaina auringon lämmittäessä. Sunnuntaita vasten yöllä oli pakkasta, koko ranta oli lähes sentin paksuisessa jäässä aamulla, oli pakko rikkoa jääpeite ja uida kuin kirsikka grogilasissa jääpalojen seassa. Nopeasti kyllä kirsikanpunaiseksi kylmästä vedestä noustua muuttuukin. Nuoret, jotka olivat lauantaina tulleet omalle mökilleen, lähtivät jo paluumatkalle ja me jatkettiin kolmestaan mökkilomaa. Simo viihtyi erinomaisesti, siitä pitivät osaltaan huolen myös saunamökin vintille muuttaneet oravat. Ovat nakertaneet pyöreän reiän katonaluslautaan ja näin on lämmin vuorivillapesä poikasille. Häätö tulee takuuvarmasti kesällä!

Simosta oli ihmeellistä, kun ei enää ollutkaan rannassa jäätä, mitä pitkin pääsiäisenä viipotettiin saareen asti.
Vappuaaton aamuna kuulin käen kukkuvan. Lupasi 31 vuotta vielä elinaikaa. Taisi olla ylimitoitettu kukunta! Reippaasti upottauduin Korppisen syliin hakemaan viileästä vedestä terveyttä ja elämän eliksiiriä. Utelias rantasipi lennähti rantapenkkaan ihan lähelle ja rantamännyssä sinitiainen konsertoi pöntössä hautovalle puolisolleen. Laulurastaan ja peipon laulua kuului useaankin otteeseen ja västäräkkipariskunta mittaili katonharjalla askeleita kesään.
Puuhaa riitti pihalla ja kasvimaalla. Ja sää oli mitä parhain. Joka iltainen saunominen rentoutti kyykkimisestä kipeät hartiat ja reidet. Ja Simo oli innokas saunoja, makoili laudeliinan päällä meidän keskellä turkkinsa löylystä tulikuumaksi ennenkuin halusi pois saunasta ja saunamökkiin unille. Ja kyllä uni maittoi pitkän päivän jälkeen meille kaikille.

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Vappuaamun auetessa pulahdus järveen, aamupala, kamat kasaan ja taas tielle. Oltiin jo yhdeksältä tien päällä. Meidän mökkijärvi laskee vettä suurempaan Myhijärveen ja koski ryöppysi vuolaana. Oli ihan pakko pysähtyä veden voimaa kuvaamaan.


Noniin. Nyt sitten kotona taas yhden pysähdyksen taktiikalla. Jos Simolta kysyttäisiin, miten vappuaatto meni, hän varmasti vastaisi näin: Robbarin Mehukatti-sima on ihan oivallista vappujuomaa...


 Hauskaa vappua kaikille! Minä nukun nyt! Olen simasuu!

24 kommenttia:

 1. Teillä on ollut ihana viikonloppu siellä paratiisissanne, uimaankin pääsitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mukava reissu, harmitti vaan kun piti jo Vapunpäivänä rynnätä takaisin kotiin, kas kun tuo pelimannisetä joudutti vapputansseja soittamaan ja olipa luvannut oikein lehdessä tanssittaa vapaita tylleröitä! Mut kivasti oli ollut porukkaa tansseissakin ja kaikki meni ok.

   Poista
 2. Voi herttinen, mikä simasuu;-)

  Järkyttää tuo teidän himo mennä kylmään veteen...

  Koski on niin ihana aina kaikiltaan: näkö, musiikki, vapaa ryntäys.

  Nyt tulikin mieleen, että Se Yksi Kukka, pitää käydä putsaamassa lehdistä ja sitten suloinen kastelu päälle.

  Hauskaa vapunjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo nautti kyllä mökkimaisemista täysillä, niin kyllä mekin. Joka aamuinen pulahtaminen raikkaaseen ja kirkkaaseen rantaveteen tuntui huikealta tämän pihalammikon jälkeen.
   Tuo meidän kylän läpi virtaava koski on kesäisin lähes kuiva, mutta aina keväisin se ryöpsähtää valloilleen.

   Täällä kotona oli ihmepensas avannut kukkansa, samoin takapihan metsä oli valkovuokkoja tulvillaan.
   Samoin sinne teille mukavaa vappuiltaa.

   Poista
 3. Mukava viikonloppu teillä ollut.Mieluisaa puuhastelua ja kevään seurantaa. Samoissa merkeissä minäkin tontillani.Eilispäivän koivurisuja keräilin, talvella kaadettu koivuja peltosaralle ja minä risut niputin ja keräsin oksakarahkat ja muun roskan pellolta pois. Tänään ei koukkuhommat käy, paikat kuin tulessa. Tälläistä tämä, yhden päivän jos ahkeroi, kaksi menee palautumisessa.
  On Simolla mielenkiintoinen elämä, virikkeitä riittämiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkimaisemassa aina sielu lepää vaikka onhan se aina myös työleiri. Ihan totta, jos yhden päivän ahkeroi, toisen saa kulkea paikat kipeinä eikä kuonnu alas kyykkimään. Sauna tosin auttaa rentoutumaan ja parantaa kipuja.
   Simo tykkää olla mökillä, onhan se siellä paljon ulkona ja on oravat ja naapurin koirulit ja linnutkin. Uimaan se ei kyllä uskaltaudu!

   Poista
 4. Sääkin suosi mökkimatkaanne, mutta nyt on jo niin kylmää. Koetin myrskytuulessa "kytätä" jäiden lähtöä aamulla, mutta pois piti lähteä tuulen tieltä.
  Voi tuota Simo-simasuuta, kova poika kylpemään. Ei taida sentään avantouintia opetella mammansa tapaan..
  Iloista vappuiltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätiedotus lupasikin kylmenevää, pohjoisesta tuuli aamulla kun tiskasin aamupala-astioita ulkona. Muuten oli kyllä mukavat säät viikonloppuna ja oltiinkin paljon ulkosalla.
   Jäiden lähtöä odotettiin, mutta sunnuntain vastainen pakkasyö vähän taannutti sulamista. Vain muutama jäähile oli rantavedessä missä tuuli niitä jäänreunaa vasten helisytti. Edes vähän soittoa!

   Myös teille mukavaa vappuiltaa.

   Poista
 5. Teillä oli mukavat Vappuilmat ja ihana simasuinen Simo. Joka kerta kun luen Simon kuulumisia hymy tulee huulille, hän on niiin ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saimme nauttia aurinkoisista päivistä. Simo on sellainen mamman lutupoika!

   Poista
 6. İhana postaus.
  Ja mukavalta kuulosti Vapunviettonne siella luonnon keskella. Elamaa luonnossa onkin mukava seurata.
  Mutta minulle tuli ihan vilu, kun luki teidan "jaapalauinnistanne".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sateenkaari! Kyllä "grogilasissa" uimiseenkin tottuu niin, että siitä nauttii ja varsinkin uimisen jälkeen on ihan euforinen olo.

   Mökkimaisema on minun sielunmaisemani, missä tulee luontoa seurattua paljon tiiviimmin kuin täällä kotona.

   Poista
 7. Mukavaa vapun viettoa on ollut teillä,hyvää vappupäivän iltaa:))

  VastaaPoista
 8. Jotekin sellanen viilis oli mulla, että mökillä olette...ja olittehan!
  Minä täällä vappumarsin tynkää kävin kattomassa!! Porukkaa kyllä muuten kadulla piisas, ja kuuntelin parit kuorot! Aurungossa sai lämpöä, mutta tuulenpuuskat piti hereillä. Oikeestaan oli hyvä vanhan ajan vappu tunnelmaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Maikku! Oltiin mökillä mutta ajeltiin jo vappuaamuna takaisin kotiin, kun pelimannin piti päästä vapputansseja soittamaan. En välittänyt lähteä enää sitten iltapäivällä paikallisia vappumarkkinoita katsomaan.
   Kiva että olet taas ruodussa!

   Poista
 9. Vai simasuu on Simo. No täälläkin on simasuu, kun juuri join simaa.
  Hienot kuvat jäistä ja veden voimasta. Kuulostaa hauskalta viikonlopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäiden lähtö on aina upea kokemus, harmi vaan että pakkasyö teki takapakkia ja jäätiin kokemusta paitsi. Mutta olihan koskessa sentään vettä.

   Poista
 10. 'Simasuu Simo', upea nimi upoealle koiralle;DDD

  Ihana Vappu teillä, ja työteliäs;))

  Oikein mukavaa Vapun jälkeistä aikaa teidän perheellenne, ja kiitos postauksesta.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo on simasuu ainakin Vapun aikaan! Työleirihän mökkireissu on aina kevään alkajaisiksi. Mutta ihan kiva, minä kyllä olisin viihtynyt niemen nokassa pitempäänkin, vaan nuo velvollisuudet...

   Poista
 11. Uskomattoman upeat uintimaisemat teillä :) Toivotan ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Kati! Samoin sinulle ihanaista kevättä.

  VastaaPoista
 13. Ompas kaunis ja mukava blogi! Täytynee jäädä lueskelemaan...!

  VastaaPoista
 14. Voi Matkatar, kiva kun löysit tänne ja jäit lukijaksi! Sydämellisesti tervetullut, toivon että viihdyt Anja-Reginan aitassa!

  VastaaPoista