torstai 2. elokuuta 2012

BUONA SERA!

Kirjoitinkohan sen oikein? No, joka tapauksessa näin tervehditään aamulla italialaiseen tapaan. Sorry, siis vasta iltapv:n klo 13:n jälkeen, sitä ennen tietysti buongiornot.


Viime torstain aamuvarhaisella nämä suuntasivat kentälle ja kohti Milanoa ja Garda-järveä. Gardalla on kuukauden kestävä kansainvälinen kuorofestivaali ja meidän mieskuoromme oli ilmoittautunut mukaan. Kokemustahan kuorolla on aikaisemmasta Budapestin vastaavasta festivaalista.

Tiesimme etukäteen, että siellä jos missä helle meitä hellii. Todentotta. Jopa 37 astetta ja aurinkoa, sitä riitti. Toki koti-Suomessakin oli samanaikaisesti hienot hellesäät. Siis olinko väärässä paikassa väärään aikaan? 

Malpensan kentällä meitä odotti ilmastoitu bussi, jolla koko reissun ajan siirryimme paikasta toiseen eri konserttipaikoille. Jo ensimmäisenä iltana oli kaikkien kuorojen yhteinen illallinen Sirmionessa. Jokainen kuoro esitti oman laulutervehdyksensä ja kaikki kuorot yhdessä Sibeliuksen Finlandian suomeksi sekä Signora delle Cimen italiaksi. Kylläpä kuulosti mahtavalta. Nämä kaksi laulua olivat eri konserteissa aina ne yhteiset kappaleet.

Matkaohjelmassamme oli paitsi jokailtainen konsertti myös tutustumista lähiseutuun. Kävimme Veronassa, missä tietenkin kaupunkikierrokseen kuului nähdä Romeon ja Julian parveke.
Ja parvekkeen alla on Julian patsas, jonka oikean rinnan hierominen tuo kuulema matkaonnea!
No, varsinkin miehet kävivät rintaa hieraisemassa! Hih!
Kun kuoromme kajautti herkän Sulle vain -laulunsa Julian parvekkeen alla, sai se raikuvat suosionosoitukset ja kuorolaisten mielestä se oli matkan hienoimpia hetkiä.

Veronan kaupunki on muutenkin aivan mahtava matkakohde. Tässä muutamia kuvia:

Ja tietysti  nämä ikiaikaisen teatterirakennuksen seinät:


Teatterissa esitetään edelleen mm. Aidaa

ja tässä mm. Kleopatran rekvisiittaa ja lavasteita:


Veronan kadulla näimme näitä ihmisiä:ja tietysti polkupyörällä liikkuva naispoliisi valvoo järjestystä Veronan vanhan kaupungin kaduilla:
Verona on viehättävä ja tutustumisen arvoinen matkakohde. Paljon vanhaa arkkitehtuuria, patsaita, vilkasta katuelämää ja paljon putiikkeja. Ja jopa possuja:
Kierreltyämme kaupungissa palasimme kaupungin muurin varjoon, missä bussimme jo odotti ja suuntasimme takaisin hotellille, sillä illalla oli konsertti ja kuoron jäsenten piti ehtiä suihkuun ja vaatteiden vaihtamiseen. Haikein mielin jätimme Veronan ja muistelimme Julian patsaan vieressä olevaa rautaporttia, joka oli koristeltu sadoin rakkauden lukoin:

Emme ostaneet lukkoa, mutta kyllä sydämestä palanen jäi Veronaan, siitä on jo vuosikymmen, kun siellä aikaisemmin kävin ja sinne haluaisin ainakin kerran vielä uudelleen.

Tästä tarinasta tuli kovin pitkä, mutta yritän seuraavaa lyhyemmin. Jatkan Visenzan kaupungin visiitillä seuraavaksi.


26 kommenttia:

 1. Tehän olette liikkuneet meidän muutaman vuoden takaisen pyörämatkan maisemissa. Oli kiva nähdä nuo paikat pyörän satulasta käsin. Tosin ajattelen kauhulla sitä neljän kilometrin nousua Veronasta Vicenzaan, mutta mottoni oli "wer sein Rad liebt, der schiebt". Odotan innolla lisää kertomuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa reipas pyöräilijä, maisemat toki ihanat vaikka fillaroidakin. Tosin meillä helle vei voimia, joten ilmastoitu bussi oli oiva matkantekoväline. Lisää matkasta kerron kun pääsen tänään takaisin kotiin, missä kaikki materiaali kuoromatkalta on.

   Poista
 2. Tervetuloo kotosuomeen. Varmaan ollut hieno matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amalia, ainahan reissu kotiolot voittaa, vaan kiva on tulla kotiinkin ja mökille. Täälläpä reissua muistelen ja Signora delle Cimaa lauleskelen (vaikka en osaa sanaakaan italiaa...).

   Poista
 3. Kiitos näistä ihanista matkakuvista:))

  VastaaPoista
 4. Kiitos matkakertomuksesa Anja! Hienoja kuvia ja hienoja kokemuksia. Sinne Veronaan ja muualle Italiaan on nuorimmainen puolisonsa ja ystäväpariskunnan kanssa parhaillaan matkaamassa häämatkareissulla, soitteli juuri Puolasta. Tuntuu sielläkin olevan hirmuinen helle.
  Matkanne lisäkokemuksia odotellen, terveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä niemen nokassa sulattelin matkakokemuksia ja kirjoitin päällimmäisiä. Verona on ihana rakastavaisten kaupunki, mukava että nuorenne on sinne suuntaamassa. Tosin hurja helle verotti vähän voimia, mutta päästiin sentään uimaan Garda-järvessä matkan viimeisenä päivänä.

   Poista
 5. Olipas mukava päästä virtuaalimatkalle Italiaan :) Ihanan näköistä ja näitä kuvia tutkii pidempäänkin, jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkasta veronaan! hieno kaupunki näkyy olevan. Uutta matkakuvaa jäädään odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verona on kaupunki, jonne voisin matkustaa aina uudestaan, ja tietysti myös Roomaan.

   Poista
 7. Kiitos että saimme seurata matkaa veronaan. Kauniita matkakuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän matkailu on aina superia kauniiseen Veronaan.

   Poista
 8. Ihana Italia! Verona ja Venetsia ovat näkemättä, vaikka muutaman kerran olen Italiassa ollut. Paljon olette ennättäneet nähdä, kun teillä tuntui olleen konserttiohjelmaakin.
  Eräs työtovereistani oli myös pari vuotta sitten vastaavalla kilpailumatkalla ja he voittivat oman sarjansa.

  Anja, saanen korjata, että buonasera on hyvää iltaa ja vastaavasti buongiorno on hyvää huomenta/hyvää päivää. En osaa kovin paljon italiaa, mutta arkipäivän tilanteista joten kuten olen selviytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Marjatta kun korjasit. Todentotta, meni sanat sekaisin ja nyt mökkeröllä en tarkemmin ajatellut mitä suolsin. Olis pitänyt jo olla buona notte, eli hyvää yötä sittenkin. Mutta kun kiire muka kirjoittamaan (ennenkuin unohtuu, hih) niin eipä sitä edes lukaise tekstiään ennen enterin painallusta! Ja menihän tuo Vincenzakin suomalaisella ässällä, vaan haitanneeko. Yritän jatkossa parantaa kuin possu juoksuaan. Kiva kun kommentoit.

   Poista
 9. Kiitos matkakertomuksestasi.
  Varmasti kuulosti hienolta laulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorolaulu on yhteislaulun aatelia, minä nautin varsinkin eteläisen italialaiskuoron vanhoista elokuvasävelmistä.

   Poista
 10. Olipa ihana matkakertomus. Hienoa oli nähdä näitä paikkoja kuviesi välityksellä. Matkakuume iskee, liian kuumaa taitaisi minulle olla tähän vuodenaikaan.
  Mukavaa, että matkanne onnistui noin hyvin. Saitte komea unohtumattomia elämyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä matka aina kotiolot voittaa, hih. Mutta onnellinen olen kun taas kotona.
   Kaikki meni hyvin ja muistoja syntyi. jatkan kertomusta ja toivottavasti muistan, onko aamu vai ilta kun noita tervehdyksiä otsikoin! No, italaialaisten iltahan alkaa jo klo 13 aikaan.

   Poista
 11. Kiitos upeasta matkastanne Italiaan, hienoa että sain mukananne siellä piipahtaa;DDD

  Teillä on ollut kuoron kanssa unohtumaton reissu, ja monta ihanaa hetkeä musiikin parissa...;)))

  Oikein hyvää elokuun ensimmäistä viikonloppua sinulle ja Prinssipuolisollesi, Anja-Regina.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili. Jos vaan jaksatte lukea, postaan vielä uusia tarinoita reissutamme, kuvia otin kolmisensataa.
   Hiki siellä virtasi paitsi laulajilta myös meiltä roudareilta. Oli pakko lähteä heti palattua mökille ja uimaan. Nyt taas kotona ja vettä ripottelee...
   Mutta koinhan Gardalla kesän.
   samoin sinulle & Co elokuun kuutamoterkut

   Poista
 12. Pitkästä aikaa ehdin piipahtaa lukemissani blogeissa.. Ja siellä päin on näemmä taasen matkailtu.. Ja ojoi, mikä matka teillä on ollutkin, aivan ihana :)

  Toivotan mukavaa alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista