maanantai 6. elokuuta 2012

TUKKA PUTKELLA

Kyllä ikäihmiselle ei ole ehtinyt ikävä tulla. Kun just ja just oli selvitty Gardan kuorolaisten matkasta, piti jo ponkaista mökille seuraavana iltana tai paremminkin iltayöstä. Oltiin puolenyön täyskuutamossa mökin pihalla. Simo tietysti ensimmäisenä rantaan - ja sitä tietä tyttökyliin. Eipä auttanut muu kuin lähteä poikaa autolla hakemaan yöretkiltä. Kiltisti nousi autoon naapurin pihasta.

Ehdittiin mökkeytyä muutamaksi päiväksi, prinssipuoliso poimi mustikoita ja minä rikkaruohoja. 
Nämä "palleroiset" ovat matkalla pakastimen uumeniin talven varalle. Laitan yleensä pusseihin ruokalusikallisen sokeria marjojen päälle, säilyy väri paremmin sulaessa - ja maistuukin vähän makeammalle.Paitsi että koiraherraa haetaan autolla tyttökyliltä, hän nauttii suunnattomasti veneilystä. Joka reissu pitää vähän soutaa ja antaa Simon leikkiä kipparia.
Ja sitten maihin!


Kesän kasvusto on rehevää, kukkiakin sentään latvoissa. Mukavahan näitä on kitkeä...
ja ihastella värimuunnoksia...
tai joskus vuosia sitten Lidlistä ostettua keltaista liljaa, joka kesä kesän jälkeen yllättää auringonkeltaisin, isoin kukkasin.

Mökkireissu jäi lyhyeksi. Perjantaina piti jo pakata pussukat auton perään ja lähteä kotiin. sillä lauantain aamuksi oli lähtö Kasnäsiin kera ruotsinkielisen harmonikkaporukan. Kuka sanoikaan, että matkailu avartaa, hih. Hyvä näitä on sitten muistella talven pitkinä ja pimeinä iltoina, eikös?
13 kommenttia:

 1. Hyvä on mennä, kun vielä pääsee omin neuvoin ja jaloin!<3333

  Simo se verraton kaveri, heti kylille tyttöjen perään;DDD

  Oikein hauskaa ja leppoisaa elokuuta mustikoiden kera!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi vielä jalka hieman nousee, vaikka hitaammin kylläkin. Mistähän Simo muisti keskellä yötä tyttötalon, sinne lähti suorinta tietä. Se on tämä elokuun kuutamo!
   Ja mustikoita, nyt alkaa kiintiöt olla täynnä talven tulla.

   Poista
 2. Sellaisia ne pojat on, heti tyttöjen perään, hih))

  Mustikoita, niin kauniisti pusseissa, nami.

  Nauti matkailusta kun vielä jaksat.
  Oikein mukavaa reissaamista. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissut on vähäksi aikaa tehty, mökille tästä taidetaan lähteä muutamaksi päiväksi. Illalla ja yöllä tuli niin paljon vettä, että ihmettelen, mistä sadetta oikein riittää.
   Terkut sinne Sveamamman maahan.

   Poista
 3. Vai vielä Simo muisti tuon hurmaavan tytön. Perään piti lähteä heti katsomaan. Ihana poika!.
  Ei ehdi vierivä kivi sammaloitua kun niin paljon menoa, no, niin kauanhan sitä on mentävä kun jaksaa, on sitten mitä muistella kun matkat ei enään onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sananlasku vierivästä kivestä on aivan totta.
   Nyt vaan pienempiä reissuja tiedossa. Vieraita tulossa ja niitä käytetään sitten Retretissä ja muissa lähikaupungeissa.

   Poista
 4. Touhua tuntuu siellä riittävän..ja marjoja! Onpa ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että teillä virtaa riittää!
  Minulla pakkaa hyytymään.Saa muistella äidin sanoja" jos ei elämä muuta opeta, niin hiljaa liikkumaan". Varasin ajan että tuota pumppua tutkittaisiin toistamiseen. Tarvii astapiippua ja nitroja niin useaan. Mutta tätä on elo, rajoja, rajoja. Kiitoksen aiheita kuitenkin paljolti.
  Mahtavat mustikkasaaliitkin teillä, minun jäävät minimaalisiksi, selkä ei suostu konepoimintaan. Käsinpoiminta kuitenkin terapeuttista.
  Hyvät teille1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin vähän jo hyytyy, mutta tuo prinssipuoliso menee kuin höyryveturi. Sehän meidän mustikatkin on kerännyt, tosin poimurilla, ja puhdistaa ne joten minulle jää pussittaminen pakkaseen.
   Hyvä että olet menossa tutkituttamaan pumppuasi, nykyisin pystytään jo melkoisen paljon auttamaan.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Tuli niin monta kirjoitusvirhettä, että oli pakko poistaa kommentti. Niin sitä vaan sanoin, että teil on melkoista läyhkettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viis kirjoitusvirheistä, niitä tulee aina meille jokaiselle. On tosiaan ollut menoa ja meininkiä. Nyt kyllä jo rauhoittuu ja mökkerölle vaan ajellaan.

   Poista
 8. Te matkustatte ja liikutte niin hurjasti, että vähän nuorempia alkaa jo huimata :))

  Mustikkasatonne on oiva <3

  VastaaPoista