torstai 16. elokuuta 2012

VIPINÄÄ VIIKKOON

Tiistaina tupsahtaneet hampurilaiset on nyt kotoutettu tänne meille pariksi viikoksi. Kielikylpy on kokoaikaista, tosin välillä sotkeutuu sanoja englannista ja ruotsinkielestäkin. Mutta kaikki hyvin. Olen pikkuhiljaa huomannut ajattelevanikin jo saksaksi ja ajokorttilääkärintarkastuksessa olin jo aloittaa selitykset sekä huitomalla että saksaksi. Hyvä minä.

Eilen illalla järkättiin viimeiset tämän kesän yhteislaulut, yli viisikymmentä laulun ystävää oli aurinkoisessa jokirannassa ja laulut raikuivat komeasti. Myös hampurilaiset olivat mukana sen puolitoista tuntia ja saivat paitsi annoksen suomalaista laulantaa myös lämpöistä auringonpaistetta.

Kuvassa Ritva ja prinssipuoliso vedättävät Lapin lauluja.
Auringon paistaessa oli mukava lauleskella jokirannassa.
Kovasti vielä kyseltiin, lauletaanko uudelleen ja milloin. Kuitenkin syksyinen sää voi olla niin arvaamaton, että katsoimme tämän nyt tänäisen kesän viimeisen olevan.

Torstain aamu valkeni vieläkin aurinkoisena. Mustaherukoita poimittiin, "pojat" kävivät tutustumassa vanhan Porvoon maisemiin ja sitten illalla menimme tuomiokirkkoon konserttiin. Esiintymässä olivat Walter Reiter, barokkiviulu ja Anna-Maaria Oramo, cembalo.
Vaikka sonaatit eivät ole oikein minun musiikkiani, nämä 1600-luvun sävelmät todella taitavasti soitettuina kylläkin osuivat ja upposivat. Myös hampurilaisista konsertti oli kovin vaikuttava. Tämä israelilaista alkuperää oleva viulisti oli varsinainen virtuoosi. Hänellä on paljon kansainvälistä kokemusta ja soololevynsäkin on saanut arvostetun huomion, eikä ihme.
Myös Anna-Maaria Oramo esiintyy aktiivisesti ja valmistelee parhaillaan musiikin tohtorin tutkintoa Sibelius-akatemiassa.

Näin tämä päivä saatiin mukavaan päätökseen. 

Simon vatsa on aamupäivällä ollut taas ongelmana, johtuu varmaan siitä, että sai eilen grillimausteista kanaa. Nyt viimeistään tässä huushollissa uskotaan, ettei pojalle anneta muuta kuin koirien omia, viljattomia ja naudattomia raksuja. Vaikka niin hellyttävästi pyytääkin istuen kuin "kolmijalka" eli häntä kolmantena jalkanaan, kuin mangustit ikään. Nyt hyv´ötyä vaan!
15 kommenttia:

 1. No et sentään blogia vielä saksaksi kirjoittanut.
  Onpas niillä mun maanmiehillä hyvä tuuri sään suhteen, Suomi parhaimmillaan, niin sitä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hyvin on maanmiehesi täällä pärjäilleet, sää on suosinut ja ruoka maittanut. Loppuviikosta köijätään pojat keskeisempään Suomeen ja saunotetaan joka ilta. Uskaltanevatko uimaan!!!
   Aika hauskaa on yrittää saada itsensä ymmärretyksi ja tajuta toisten ajatukset tässä kielikylvyvvä.
   Nopas, en taida vielä saksaksi blogiani yrittää kirjoittaa, hih.

   Poista
 2. Hauptsache ist dass jeder sich amusieren....;D

  Onkohan tässä masinassa noita saksalaisia kirjaimia, jos on niin en ainenkaan löytänyt....mutta ainakin yritin jotakin...heh....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja doch, alles ist in Ordnung. Löytyy läppäristä ainakin tuplakärpäsenkakat u:n päälle! Hienoa kun yritit...DDDD

   Poista
  2. Danke, mutta sukuässää ei taida olla, ne kakat löysin, vaan en kohille saanut....huono sihti vissiinki....;)
   Jo on muuten vaikeeta kirjoittaa ulkomaankieli, sanottava suoroon etten ossoo mitään enään kirjoittaa....lukeminen on vähän helepompaa....senat menee sakasin jatkuvasti, voihan jukranpujut sentään....;D

   Poista
  3. Uuden oikeinkirjoituksen mukaan kirjoitetaan nykyään "dass" eikä enää "daß", joten ei tarvi etsiä sitä ß-kirjainta siinä sanassa, se on pakollinen vain pitkän vokaalin jälkeen kuten esim. sanassa Gruß.
   Nimimerkki Oberlehrer

   Poista
  4. Ihana Allu! Me täällä turhia pähkäilemme, kirjoitetaan vaan ja annetaan toisten ymmärtää, jos....hih.
   Eilen en oikein tajunnut enää sitäkään Kriegsgräbergfürsorgia eli unohdin, että pitää ä-kirjain olla. Kun nimittäin eräs Mari Mikkelistä haeskelee sukuaan Saksasta ja tiedot hänellä isästään vähäiset. Mutta yritinpä auttaa häntä mahdollisten kyselypaikkojen neuvomisella.
   Saksan kieli on loogista, sanavarastoni vaan kaipaa selvästi kohentamista. Mutta eipä se synny pelkästään Sturm der Liebeä katsomalla. On mun lempparini tosin, hih.

   Poista
 3. Hyvää jatkoa serkkujesi parissa, koita nyt säilyttää suomenkielikin seassa siellä kielikylvyssäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, kyllä täällä jotenkin pärjäillään. Ja suomenkielestä Simo pitää huolen.

   Poista
 4. Ihania nuo yhteislaulu hetket,ja kaunis oli päiväkin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on lauleskella yhdessä vaikkapa vanhoja koululauluja hienossa aurinkoisessa säässä.

   Poista
 5. Upeita kesäpäiviä vieraittenne seurassa, ja iloista matkaa tänne Savon maille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, pidä vaan säätä aurinkoisena vielä ensi viikkoonkin. Otamme kuitenkin varalta villapaidat mukaan...

   Poista
 6. Mikäpä sen ihanampaa kuin soitannollinen/laulullinen hetki suomen suvessa :) <3

  Toivottelen ihanaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista