maanantai 27. elokuuta 2012

KAJARIT KAAKKOON

Tai paremminkin "kahelit" kaakkoon. Kun elämä mökkeröllä alkoi kiertää päivästä päivään samaa rataa - mustia viinimarjoja ja mehustusta, kanttarellia ja torvisieniä - niin perjantaipäivän aamupalan jälkeen nousimme vankkuriin ja käänsimme keulan kaakkoon. Ajeltiin kuoppaiset ja kiemuraiset pikkutiet aina Pieksämäelle asti ja vannottiin palaavamme hiukan pitempää reittiä ja asfalttia. Kaakkoiseen osaan oli luvattu sateista, mutta se ei meitä mitenkään haittaisi, olisihan Retretissä nähtävää ja sateensuojaa.
Jo menomatkalla pistäydyttiin Olavinlinnaa katsomaan, upealtahan se näytti ja Simokin halusi kovasti sisäpuolelle, mutta eipä sinne koiruleita suvaittu.
Opastettu kierros linnassa olisi lohkaissut melkoisen palan ajastamme, joten tyydyimme katsastamaan linnan ulkopuolelta ja sisäpihalta. Vaikuttavahan se on.

Yritin kertoa balladista Olavinlinnasta ja myuös liittää tarinaan linnan mustan oinaan. Sanojen hapuiluahan se oli, tietysti.
Linnan ympäristö on todella siistiä ja hyvin hoidettua aluetta. Ja Kyrönvirta soljuu uhkaavana ja tummana kuin aikaisemminkin.

Tässä mustan oinaan kavereita rannan nurmikolla!

Päätimme poiketa tulomatkalla Savonlinnan torilla, mikä toisaalta oli ihan virhearvio. Toriajan jälkeen ranta hiljenee eikä mikään ole enää auki.
Onneksi meillä oli eräs savonlinnalainen ystävä, joka tuli kanssamme tihkusateiselle torille harmittelemaan sateenvarjojen alle. Poikkesimme kuitenkin kahville viimein erääseen ravintolaan, jossa prinssipuolisokin jo tilasi kahvia saksaksi, samoin laskua. Että sellainen kielikylpy hänelläkin. Toppuuttelin ja sanoin, että täällä voi puhua selvää suomenkieltä ja vaikka savoa, ymmärtävät kyllä.

Jatkan Retretistä seuraavassa postauksessa.12 kommenttia:

 1. Komea uros tuo musta oinas, en muista ennen nähneeni, tai sitten olen 'hänet' unohtanut laupiaasti..;)))

  Linna on vaikuttava ilman oopperaankin; sisälle portaisiin en enää lähde, porrasvälit on korkeat, eikä huonot polveni suostu enää nousemaan;/

  Mutta kiva oli tehdä pikavierailu näin virtuaalisesti, kiitos, Anja-Regina!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta oinashan on siinä lauluballadissakin mainittu. Upea ja jyhkeä on linna, kyllä Tott osasi rakennuttaa vahvan linnakkeen idän vihollista vastaan.
   Olen joskus nuoremöpana noussut ne kaikki kapeat portaat linnan ylimpiin kerroksiin, mutta en minäkäään enää nostaisi jalkojani korkeita portaita polvieni takia.
   Kiva jos tykkäsit.<3333

   Poista
 2. Voi kun tuli halu päästä pitkästä aikaa käymään Savonlinnassa ja erityisesti Olavinlinnassa, niin hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olavinlinna on todella komea, en minäkään oopperaa kaipaa, riittää kun kerran kesässä edes linnanpihalla piipahdan.

   Poista
 3. Kiva oli kävästä näin kuvien kera Olavin linnan maisemissa,tästä on monta vuotta kun olen käynyt siellä,sisällä enole kyllä käynyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella suosittu kohde linna siltoineen ja sisäpihoineen.

   Poista
 4. Olavinlinna on upea paikka, pari kertaa siellä on tullut käytyä. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 5. Enpä olekaan pitkään aikaa tuolla käynyt.
  Se oli syksyllä 2003 kun kiertelinne itäsuomea, silloin sinne poikkesimme.
  Hienot kuvat otit, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olavinlinna on aina yhtä kiehtova kohde. Kiitos sylvi.

   Poista
 6. Olipa mukava katsella kuvia Olavin linnasta.

  Nauratti tuo prinssipuolison kahvitilaus. Muistui mieleen se teetilaukseni Finnairin koneessa Lontoon reissumme jälkeen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin sitä kielitaito karttuu ja tarttuu. Itse huomaan taas ajattelevani saksaksi, varmasti jossakin päräytän ilmoille hapuilevan lauseen saksankielellä. Jep, muistan sut lentokoneessa, hih.

   Poista