torstai 11. lokakuuta 2012

HÄÄ. PÄIVÄ!

Aurinkoinen torstai, vain muutama sadekuuro ropsautti välillä pisaransa jo valmiiksi märkään maahan. Aamulla mittari vain 4 astetta plussalla. Talvea se tietää. Lammikon vesi tuntui aamutuimaan varsin viileältä. Ihmekös tuo!

Nyt on vietetty vanhusviikkoa. Kaupungin vanhusneuvosto on järjestänyt erilaista ohjelmaa, eri lauluryhmät ovat vierailleet palvelutaloissa. Samoin prinssipuoliso on kiertänyt haitarinsa kanssa ja laulattanut palvelutalojen asukkaita, samoin sairaalan eri osastoilla.

Tänään oli ohjelmassa konserttitanssiaiset urheiluhallissa. Oikea orkesteri, tilaa tanssia, lattia ei niin liukas kuitenkaan. Parin tunnin tanssituokio teki liikunnallisesti hyvää. Sekä meille että muille ikäihmisille. Tulipa muutama valssi mentyä ihan tappiin asti. No joo, kaikki kappaleet tanssimme.

Aamulla ajattelin laittaa tämän päivän leikiksi. Kun minulle laulettiin, vastasin lauluun "Hää. Päivä koitti! Kun nahatkin riemuitsivat..." Eli oli suhteellisen tyhmää panna leikiksi vakavaa asiaa. Kun hääpäivästämme (11.10.1959) on tänään kulunut tasan 53 vuotta. Sen vuoksi tuo konserttitanssiaisten valssaaminen tuntui oikeastaa kivalta.

Nyt on sitten koti-ilta. Se on tässä perheessä harvinaista herkkua. Paitsi jos ollaan mökillä. Lauantain maissa pitäisi ajella vähän ylempään maisemaan ja laittaa talviteloilleen mökkerö kaikkineen.
                     (nukkuma-aitta vielä kesäkukkien lävitse).

Sen vuoksi en odota lumisateita vielä, niitä ehtii kyllä myöhemminkin. Ja hiphei, iloinen asia lopuksi: tammikuussa pääsen ystäväni luokse lämpimään viikoksi. Liput on maksettu ja tulostamista vailla. Ihanaa, että on sellainen ystävä, joka meikäläisenkin ottaa avosylin vastaan viikon ajaksi huusholliinsa.


Lupaan olla kiltisti. Kun ihan aina en osaa...hih.

26 kommenttia:

 1. Onnea teille♥

  Meillä on nyt puutarhan talviteloille laitto ja R. otti jopa pe ja ma vapaaksi, sillä en selviä kaikesta yksin. Ei lunta ihan vielä...

  Kaunista, pitkää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Vähitellen täälläkin piha talvikuntoon laitellaan, mutta mökkireissu on edessä vielä. Siksi toivonkin ettei vielä lunta...
   Samoin sinulle ja Lumimiehelle leppoisaa, ihanaa viikonloppua!
   <3333

   Poista
 2. Hääpäivä onnittelut teille. Se on jo kunnon mittainen taival yhdessä taitettu. Tekin alatte olemaan kummajaisia tänä päivänä, kun olette noin pitkään yhdessä olleet. Vielä uudestaan ONNEA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kummajaisia varmaankin. Kiitos onnitteluista. Onnea tarvitaan edelleenkin, vaikka kaipa sitä on jo hitsauduttu niinkuin siinä runossa: sinun kihtisi minun luuvaloani vasten....hih.

   Poista
 3. Oikein paljon ONNEA hääpäivänänne,ihanasti olette viettäneet sen:)9

  VastaaPoista
 4. Onnea pitkästä yhteisestä taipaleesta! Mukavissa merkeissä olette vuosipäivää viettäneet.
  Toivottavasti sää suosii viikonlopun reissuanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Toivotaan poutasäätä viikonlopuksi.

   Poista
 5. Paljon onnea, Anja & Prinssipuoliso!<3333

  53-vuotta on melkoinen aika, uskon että teillä on ollut enimmäkseen hauskaa!:DDD

  Ihanaa viikonloppua teille kaikille!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos! Onhan se pitkähkö huikonen yhdessä olla yli puoli vuosisataa, paljonhan siihen mahtuu. Ylä- ja alamäkiäkin. Mutta elämä on.
   Huomenna mennään mökkerölle vielä kerran, joten en toivo lunta vielä tupaan...
   Samoin teille kivat viikonloput...<3333

   Poista
 6. Oikein paljon onnea hääpäivästänne.
  Täälläkin on ollut kaikenlaista ohjelmaa vanhusten viikon merkeissä, en vain käynyt missään niistä. Ohjelmaa järjesti niin kunta kuin seurakuntakin ja kaikki eläkeläisjärjestöt oli mukana. Miksiköhän niitä eläkeläisjärjestöjäkin pitää olla niin monia, samoja vanhoja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Samaa olen minäkin miettinyt, että miksi pitää eläkeläisten olla omissa porukoissaan. Meilläkin on viisi eri eläkeläisjärjestöä ja jotkut hurskastelevat että ei olla poliittisesti mistään riippuvaisia. Silmänlumetta. Minusta pitäis kaikkien päästä samaan joukkoon, samanlaisia eläkeläisiä kun jo ollaan koko sakki.

   Poista
 7. Siunausta hääpäivänne!
  Täällä on jo kolmatta yötä ollut miinuksen puolella, jossain lähitöllä jopa-5.
  Mukava kun käytte vanhuksia viihdyttämässä.
  Musiikki piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sylvi. Meillä ei onneksi vielä ole yöpakkasia ollut, mutta kovasti jo ennustetaan ensi viikolle.
   Prinssipuoliso lähti juuri haitareineen, kahdessa palvelutalossa tänään yhteislaulatukset. Nyt vanhusviikolla on paljonkin ohjelmaa, mutta toki soisi myös muina aikoina vietävän vanhuksille virkistystä musiikin keinoin.

   Poista
 8. Onnittelut hääpäivänne johdosta.
  Mukavaa mökkireissua ja turvallista matkaa.
  Toivottavasti silloin tammikuussa on todella lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kits vaan ystäväiseni! ajetaan ihan hissukseen. Odotellaan tammikuuta...

   Poista
 9. Onnoittelut hääpäivän johdosta.
  On ihanaa että käytte viihdyttämässä vanhuksia,kyllä ne vanhukset kaipaa vähän vaihtelua elämälleen.Teette kyllä arvokasta työtä,kiitos teille siitä suureesti. Tanssi harrastu on kivaa
  minäkin tykkään tanssista.ja käydään tanssimassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Vuosittain on vierailtu vanhusviikolla ja muulloinkin viemässä musiikkia vanhuksille. Ja tanssi, se on paitsi hyvää liikuntaa, myöskin elämän suolaa.

   Poista
 10. Paljon olen tehnyt asioita elämäni aikana, mutta tähän en ole koskaa onnistunut pääsemään, mitkä vuodet teillä on yhdessä oltu! (En muuten ole tosissaan sitä koskaan yritänytkään omassa elämässäni!!) Tästäkin huolimatta kunnioitukseni sinulle ja prinssipuolisolle..:)
  Tästä sen näkee, kun on yhteiset ja omat harrastaukset, sekä se elämänmyönteisyys yhteinen, siinä onnistuu pitkänkin tien kulkijaksi ylä-ja alamäkineen....O N N E A ja sydänmellinen rutistus teille ihanat ihmiset....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku ihanainen! Pitkä on matka ollut, ylä- ja alamäkineen, mutta luvattu mikä luvattu!
   Ainahan aurinkokaan ei voi paistaa... mutta nyt ponkaistaan niemeen. Kunhan ei solkenaan sataisi ja ainakaan lunta, hih.
   Rutistamme takaisin, sinä ihana ystävämme.

   Poista
 11. Iloiset hääpäiväonnittelut! :) Pitkä yhteinen taival takana.. siinä oppii jo toisensa tuntemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Aika pitkään on taivallettu yhteistä polkua...

   Poista
 12. Lämmin onnittelu sinne joutsenparille...Näitä sinun elämänmakusia postauksia niin ilo lukia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lovviisa! Kiva jos tykkäät lukea näitä sepustuksiani.

   Poista
 13. Paljon Onnea hääpäivänne johdosta! Tuo alin kuva on ihana, maalauksellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja. Tuo kuva on meidän ulkovaraston ovi, jonka villiviini aina kesäisin verhoaa.

   Poista