tiistai 26. helmikuuta 2013

KEVÄTTÄKÖ RINNASSA?

Viikonloppu meni aurinkoisena. Aamut pikkupakkasella ja päivällä jo aurinko sai lämpötilan nippanappa plussalle. Kevättä pukkaa.

Metsätyöt meidän "takapihalla" alkavat olla lopuillaan. Todella kätevästi se käy, saa nähdä, millaisia jälkiä sitten jää kun kesä koittaa. Aluksi olin suunniltani katsoessani ikkunasta entiseen metsään. Nyt alkaa silmä tottua.
Tässä syntyy pöllejä pyykkitelineen takana. Traktorin nokan edessä ainoan jäljellä olevan puun tällä puolella Tuuren pihlaja, toistaiseksi ehjänä onneksi.  Mutta kaipa tässä nyt aurinko alkaa paistaa risukasaankin, hih.

Jos metsään haluat mennä nyt... niin parasta pysyä poissa! Lintujen talipallopussukka tuossa jäi kuvan yläreunaan!

Kun ensin on kaadettu ja pätkitty, tulee uusi kone kasaamaan puut lajien mukaan kasoihin poiskuljetusta odottelemaan.

Mutta ne risukasat. Niissä on kyllä kassaralle töitä koko kevääksi.
Ehkä kasvimaan laidassa silppuan ohkaisempia risuja silppurilla katteeksi pensaille. Onneksi kuitenkin tuo katkaisusirkkelikone laittoi risut siistiin nippuihin, etteivät ole hujanhajan metsässä.


Aurinko paistaa. Hyvä sisemmän hiihtolomalaisille, hyvät hiihtosäät. Kelpaapa sujutella.

Prinssipuoliso toi yllätyksenä kimpun tulppaaneja. Niistä on iloa useaksi päiväksi, kun auringossa avautuvat.

Päivä on jo paljon pidentynyt. Yöllä paistaa nyt täysi kuu.
Ja peltoaukean takana kuuluu pöllön huhuilu. Iltapimeässä. Päivällä siellä rääkkyvät pähkinähakit. Talitiaisilla on laulusäe pidentynyt ja punatulkut istuvat parvina ylhäällä koivun latvassa aamuauringon lämmittäessä punaista höyhenpukua. Ovat kuin omenoita!
Kyllä kevät on oikeastaan ihan kivaa aikaa. Eikö olekin?

20 kommenttia:

  1. Kaunis tulppaanikimppu!

    Puun kaadosta syntyy uskomaton määrä risukasoja. Haketta ja poltettavaakin. Nyt valo pääsee tontille ja ainakin kukkasi pitävät siitä.

    Kevättä pukkaa tännekin, tänään on toinen aurinkoinen päivä ja aurinko tosiaan lämmittää. Valoisa aika on selkeästi pidentynyt.

    Saa kai sitä kommenttilootassakin valittaa. Valittaa, sillä hiihtolomalla viime viikon olleet lapsenlapset toivat tullessaan kamalan vatsataudin. Kun kuusivuotias herää yöllä oksentamaan, pyykkiä tulee ja paljon. Sama tauti tuli tietysti minuunkin ja vei voimat.

    Ruokailuun liittyviin postauksiin totean, että herkullisia keittoja olit tehnyt. Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kommenttiloota on myös valittamista varten. Kyllä hiihtis menee pilalle jos on sairaana. Vatsatautia on kiertämässä ja nyt se harmittavasti osui juuri teidän lomaanne.

      Huomenna tulee vielä metsuri meidän alapihan puita kaatamaan, niitä ei pystynyt kone ottamaan väliköistä. Sen jälkeen laittaisin kädet kyynäryspäitä myöten tästä urakasta ristiin mutta jäähän nuo jälkihommelit. J aloitti tänään jo ekasta risukasasta kun puut oli kerätty pinoon.

      Simon kanssa tehtiin yli tunnin mittainen lenkki nyt illalla, ilma on leppoisaa ja jalkatiet aurattu hyvin.
      Hih, välillä minäkin keittoja teen, makkaraperunoiden vaihtoehdoksi. Ja marjapiirakoita paistelin tänään kaksi, mustikoista ja puolukka-omenasose-vaniljakastike. Nam taas prinssipuolisolle, jo hän saikin korppuja syödä monta päivää. Että ihan on tavallista taaperrusta.
      Mukavaa viikkoa sinulle ja toivottavasti selviät vatsataudista timmiin kuntoon. Kevätpäiviä!

      Poista
  2. Kevättä on ihana odottaa, kunnes se vihdoin saapuu kesävasta kainalossaan.<33333
    Hauskaa loppuviikkoa sinulle, Anjuska...:))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös! Kesävastaan on tosin vielä aikaa, silmut vasta punertuvat. Mutta toiveissa on! <33333

      Poista
  3. Se on aina vähän outoa kun puita kaadetaan, minun naapurissa tuossa tien takana oli sama juttu, nyt viedään jo puukasoja pois.
    oikein mukavaa helmikuun loppua!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naapuri lohdutti, että silmä tottuu harvennettuun metsään ja että kesä tuuhettaa koivut ja männytkin. Meillä on puukasat tuolla motarin suojavallin luona, mutta ajaa pitää kuormat meidän pihan kautta, ainoa tieyhteys.
      Samoin sinulle mukavia helmikuun viimeisiä ja aurinkoista alkavaa maaliskuuta.

      Poista
  4. Komean tulpaani kimpun sait,kevättä kyllä jo rinnassa.Mukavaa viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo prinssipuoliso aika usein muistaa kukkakimpulla. Ja hyvä niin. Liekö huono omatunto? No ei sentään. Iloahan kukkaset tuo. Kuin myös mukavaa viikonloppupuolta sinulle.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää metsänne siistimisen jälkeenkin!

    Ja tuo tulppaanikimppu.. Kaunis, ihana ja oikein keväinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekana aamuna kun katsoin pihametsikköön niin nousi hiukset pystyyn. Minä olen niin metsän keskellä ja järven rannassa kasvanut, että puolustan vuosikymmenet kasvaneita puita. Helposti ne saa poikki, mutta kasvamiseen mene ihmisen ikä.
      Kunhan saadaan risukasat pois, sitten nähdään mitä vielä nousee. Kevättä odotellaan...

      Poista
  6. Kyllä savottamiehet maisemoi näkymät uusiksi. Kunhan silmä tottuu, taas tuntuu kotoisalta. Meidänkin etupihalta kaadettava ainakin kaksi suurta kantosienten syömää koivua. Pikkasen jännään mitä tapahtuu kun entiset metsurit meinaa kaataa kun on taloja tosi lähellä.
    Huomaavainen prinssipuolisosi lohdutti sinua värikkäällä kimpulla,katsele sitä äläkä savotoitua takapihaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, SinikkaHelena. Käännänkin katseeni tulppaaneihin enkä sure sikinsokin olevia risuja pihan reunoilla. Tosin nyt odotellaan vielä sitä metsuria pihapuiden kaatoon...

      Poista
  7. Metsissä miehet tekköö työtään ja kyllä sinne silmäkin tottuu ajan kans,alkuunhan se tosin näyttää oudolta ja ei meinmaa millään tottua,mutta ajan kans,sitä on tuijotettava tarpeeks monia kertoja,jotta siihen tottuu:D..Kaunis ja värikäs tulppaanikimppu,voi saispa tuollasen,oisin onnellinen.Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tansku! Äsken totesin, että eipä tuo piha pimeällä näy, tänään jo kerättiin lähes kaikki pöllit kasaan.

      Ilo on kimppu tulppaaneja arkipäivään! Samoin sinulle mukavaa keskiviikkoa ja loppuviikkoa myös.

      Poista
  8. On niin hienoa, kun tämä viikon alku on ollut niin kovin keväisen oloinen. Harmi,että loppuviikoksi on luvattu kovia pakkasia, mutta kaipa nekin vielä täytyy hyväksyä, sitä mukavammalta sitten taas lämmin tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella keväistä, päivällä aurinkoista ja tänäänkin +3 astetta, yöt pakkasella. Minä taas toivon muutamaa pakkaspäivää että saavat nuo puukasat pihan läpi kuljetettua ilman suurempia vahinkoja. Mutta lämpimät päivät antavat uutta intoa ja kesä lähestyy...

      Poista
  9. Ohoh, onpa siellä nyt hevosvoimat jylläämässä. Saatte varmaankin lisää valoa kasvimaalle, luono korjaa pian koneiden jäljet.
    Ihanan tulppaanikimpun olet saanut päivääsi ilahduttamaan.
    Mukavaa kevään odotusta vaan teille sinne koto-suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on hevosvoimia ollut, puut kuin tulitikut kun sirkkeli soi. Mutta tämä jälkisiivous hieman pelottaa. J jo yhden kasan tyrnin taimien päältä siivosi, kun lumi sulaa, nähdään mitä meni harvennushakkuun myötä. Tuurenpihlaja onneksi ihan ehjänä.
      Viihtykää lämpimässä, meilläkin aurinkoa ja plussalla päivät.

      Poista
  10. Että takamehtee kuatamaan....rahhoohan se vain tietee....;)

    Tässä meidän lähella ei ole mitään katutöitä edes mitä seurailisin! Onneks rupesivat lumia vähetää oikein nosturin kanssa lähitalojen katoilta....siinähän sitä jännäämistä sit olikin!!! Napakoita ovat ukot tai poikiahan ne oikeestaan olivat.

    Yks hiihtolomalainen on korteeranut tämän viikon, teki semmosia töitä mihin ite en oiken pysty....;)Tämä läppäri kun osoitti mieltään ja en pärjännyt sille omilla kostilla, nyt pelittää...;)

    VastaaPoista
  11. Rahhoopa hyvinnii, hih. Vaan tää jälkien siivoilu käy kyllä kropalle huvaksi.

    Tosin en minä nyt niin innolla tuonne metsään puske. Vaikka pihassakin on kyllä risua ja käpyä (keräsin kolme ämpärillistä ehjiä kuusenkäpyjä, mitähän varten???)

    Lunta on valtavasti, onneksi katolta humahtelee ihan nyt itsekseen kun on ollut plussalla. Mukava että sinulla on siellä osaava kaveri joka tietää läppärin temput. Minulla läpsy pelittää, tää vanha pöytäkone, jossa on kaikki vanhat valokuvat, tahtoo nikotella.
    Aamulla lähen pikkusen tuulettumaan Riihimäelle. Vanhat duunikamut tekee päiväretken ja hyppään roukulle.
    Kivat viikonloput sulle!

    VastaaPoista