torstai 30. toukokuuta 2013

KESÄAAMUA NIEMEN NOKASSA

Hehkutusta jälleen. Aamuvarhaisella aurinko paistaa, rannassa kuuluu veden loiske ja lokki kirskahtaa siipien viistäessä veden pintaa. Läheisessä lahdessa joutsenpari pyllyt pystyssä nauttii aamupalaa ulpukoiden juurakoista. Kuikkaherra vaimonsa kera soutelee kohti joutsenia. Harmi, että kamerallani ei onnistu kuvat näin kaukaa otettuna, on pakko tallentaa näkymä vain omaan pääkopan kuvatiedostoon!

Veden lämpötila järvessä on 16 astetta. Salakan kutuaika parhaimmillaan. Hopeakylkisiä kaloja pompahtelee rantakivien lomassa ja laiturin päädyssä.

Lokki keinuu kivien lähellä, aamupala on helposti napattavissa kutevista salakoista. Vesi kiehuu ja poreilee, joskus pomppaa hopeakylkinen salakka veden pinnan yläpuolellekin innoissaan.
Lapsina usein ihmeteltiin salakan kutuaikana veden poreilua ja loisketta istumalla hiirenhiljaa rantapenkalla!

Lahden poukamasta lipuu hohtavan valkoiset joutsenet rintarinnan kohti vastarannan lahdeketta. Kohottavat kaulaansa ohittaessaan meidän rannan. Upea näky.
Veden sinisyys aamuauringossa on sykähdyttävää. Kuikkapari suunnisti jo saaren rantaa kohti. Siellä niiden on hyvä pesiä, ei ole vaaraa, että pesä tuhottaisiin.

Simo on ihan täpinöissään laiturilla. Ihan selvästi koiruli osaa nauttia kesäisestä aamusta.

On Simolla tietysti muitakin nautinnon hetkiä. Niin kuin nyt esimerkiksi saunominen. Mikä autuas olotila leppoisissa löylyissä!
Vesi ei kuitenkaan houkuta järvessä eikä saunassa. Mutta ei vastustele suuremmin, kun joskus shampoopesen ja suihkutan koko koirulin. 


Eilisen illan iltarusko punersi taivaan ja heijastui veden pintaan. Ennusti hienoa aurinkoista päivää, eli niinkuin siinä sanonnassa:
"...iltarusko hyviksi ilmoiksi!"  Luonto tosin kaipaisi välillä sadetta, mutta sitähän on luvattu viikonlopuksi. Eipä se meitä haittaa.

15 kommenttia:

 1. Tulinpa vastavierailulle ja liityin lukijaksesi.
  Kiva blogi sinulla! Pitää illalla kun malttaa olla sisällä tutustua tarkemmin postauksiin.
  Mukavaa loppuviikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit, viihdy kanssamme aitassa. Minä kerron ihan tavallisista meidän elämän asioista, eniten varmasti Simosta.
   Samoin sinulle leppoisaa viikonloppua.

   Poista
 2. Huomaan sen mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä, Anja!
  Kiitos, ja hyvää torstaipäivää sinulle, prinssipuolisolle ja Simo koirulille.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sanotaan, että "kuka härjillä kyntää, se härjistä puhuu" eli minun juttuni ovat niistä minulle mieluisimmista.
   Vaikka eihän aina auvoista olekaan.
   Terkut Tohmajärvelle.<33333

   Poista
 3. Oi miten ihana aamu teillä siellä, niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämen kyllyydestä suu puhuu, eikös? On todella kesäistä ja nautinnollista. Pilviä tosin jo kertyy taivaalle mutta kyllä saakin jo välillä tiputella vettä kasveille, säästyy järvestä kantamisen homma.

   Poista
 4. Kesämaisemasi on todella huikean kaunis. Järvi niin sinisen sininen, kelpaa siellä salakoiden kutea.
  Mukavia kesäisiä päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät salakoiden kutupolska on yhtä jännää katsella ja kuunnella.
   Samoin sinne Sipooseen, ihanaan puutarhaasi.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kesämaisema on aina kaunis kun on vettä ja vihreyttä!

   Poista
 6. Kesä on siellä ja niin on täälläkin. Simo ja sauna, hänkin osaa nauttia.

  Nautinnollisia kesäpäiviä ja samettisia iltoja teille kaikille kolmelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Nyt on ihan nautinnolliset säät suosineet.
   Hyttysiä toki on aivan riittävästi, mutta ne on pieni riesa ja onpahan lintusilla ravintoa!

   Poista
 7. On meitä nyt tämä toukokuun lämpöaalto hellinyt. Taitaapa olla kohta kolme viikoa, kun täällä Savossa viimeksi satoi. Kukkapenkeille on pitänyt vettä kantaa joka ilta. Mutta nautitaan nyt ja annetaan Keski-Euroopan väen palella, hih. Tänäänkin varjossa + 27 C ja neljä päivää laitettu lattioille laminaatteja omaankotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on kesäinen sää hellinyt meitä. Ihanaa aamulla kävellä suoraan järveen ja nauttia veden sylistä. Nyt on luvattu kuurosateita, mutta eipä haittaa, päinvastoin.

   Toivottavasti syksy ei tule vielä elokuussa! Nautitaan nyt luonnosta ja kukkien kauneudesta, vaikkakin niille pitää vettä järvestä kantaa.
   Työniloa lattiaremonttiin!

   Poista