tiistai 28. toukokuuta 2013

VUOKRALAISET

Edellisessä postauksessa kerroinkin mökin vintillä vilistävistä vuokralaislapsista. Illalla on tarkoitus taas lähteä katsastamaan, vieläkö vähintään kolme hännäntupsua roikkuu katon rajassa.
Vahinko, että kuvasin niin kaukaa ettei kuvat tarkentuneet...

Nämä vilkkaat oravapojat ovat jo melkoisen varttuneita, pian pyyhältävät jo läheiseen kuusikkoon. Varapesä näille on meidän varastoaitan ylähyllyllä, valtava mytty vuorivillaa ja oksia. On annettu sen olla siellä ihan rauhassa. Talveksi oravat  tulevat taas mökin vintille, siellä on hyvä sukeltaa vuorivillojen sisään pakkasta pakoon. Jäi aikoinaan verkottamatta katon aluset, nyt vintistä on tullut oravaperheen talvikoti. Vaan haitanneeko! Lähtiessä aina peittelen vesiämpärit, sillä joskus vuosia vuosia sitten pieniä oravanpoikasia hukkui ämpäreihin. Varmuuden vuoksi pidän puukepakkoa ämpärissä pystyssä myös silloin, kun olemme mökillä. Onpahan pikkuoraville pelastautumisoksa, jos sattuvat tippumaan vesiastiaan.Kivahan sieltä katon rajasta on katsella järvelle ja nauttia aurinkopäivistä!

22 kommenttia:

 1. Meilläkin on oravaperheitä lähinaapureina, mutta ei sentään vuokralaisina. ;) Joskus emo hakee autotallin vintiltä villoja kai pesän pehmikkeeksi, sellaista karhuntaljaa vai mitä lie, keinokuitua kuitenkin. Luulisi olevan epämukavaa, mutta näyttää kelpaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä lähtee myös vuorivillatupsuja oravien mukaan varapesään. Täällä mökillä on vilinää vintillä ja Simo on ihan täpinöissään, ei tahdo nahkoihinsa mahtua.

   Poista
 2. Hienoja vuokralaisia, Anja-Regina!
  Kiitos postauksesta, ja hyvää toukokuun loppua sinulle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nää vilistäjät pitävät mökkiä eli vinttiä asuntonaan kesät talvet. Monta poikuetta on vintillä kasvanut. Tänä keväänä ovat poikaset jo nyt ihan varttuneita, joskus on tippunut vielä juhannuksena poikasia kuistille ja niillä on ollut niin pehmeät kynnet että eivät ole kyenneet hirsiseinää nousemaan takaisin vintille.
   Leppoisia toukokuun loppupäiviä ja terkkuja niemen nokasta. <33333

   Poista
 3. Oravavuokralaiset meillekin kelpaisi, mutta ei ole löytynyt halukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa neuvoa meidän poikuetta muuttamaan etelämmäksi, hih!

   Poista
 4. Ihanat kuvat söpöläisistä. Näkymäkin on parasta A-luokkaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapinaa täällä kuunnellaa ja arvaat varmaan, miten pieni koirapoika kyttää vintille ja räksyttää katonrajaan.
   Nyt on ihana kesäinen ilma ja uintikin maistuu jopa pariin kertaan päivässä. Tultiin myöhään eilen illalla mutta sauna vaan lämpiämään...
   Näitä näkymiä en ikinä väsy tuijottelemaan...

   Poista
 5. Kivat vuokralaiset teillä, ne ovat niin ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, emme halua niitä häätää, vuosikymmenet ovat jo vintillä asustelleet kesät ja talvet.

   Poista
 6. Söpöjä nuo tei ullakon asukkaat:)

  VastaaPoista
 7. Mitäs simo tykkää vuokralaisista, joko hyväksyy? Söpöjä ovat!
  Tuossa avautuvassa maisemassa mieli lepää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaat, että Simon kuono on katonrajaan sisällä ja ulkona.
   Kiertää mökkiä ja katsoo josko näkyisi tupsuhäntiä.

   Kyllä täällä on sielunmaisemaa, luonto parhaimmillaan ja lämmintä säätä. Järvikin jo uintilämmintä.

   Poista
 8. Onpa teillä söpöt vuokralaiset.♥

  VastaaPoista
 9. Noita vuokralaisia ei raaski poiskaan häätää.

  Meillä kävi talven aikana oravia lintujen ruokintapaikalla. Kesällä ei ruokita lintuja eikä myöskään oravia, vaikka ajoittain käyvätkin katsastamassa, josko pähkinöitä olisi. Ketteriä ja nopeita ovat ja hauskahan niitä on seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noista vipeltäjistä juuri haittaakaan ole, kotona autotallin vintillä asuvat, täällä mökin vintillä. Söpöjä ovat kurkistellessaan. Kunhan pysyvät mökin ulkopuolella!

   Poista
 10. Anja, meillä on räystäslaudat silleen, että oravat pääsevät sinne. Asiasta on keskusteltu, mutta kun...;) Siellä ne ovat turvassa irtokissoilta ja talvella on lämmintä. Talomme on kivitalo, joten ei kun välillä vähän villaa lisää. R. käy kerran vuoteen siellä katsomassa ja kaikki on ollut ihan ok. Eläinrakkaalla siskolla samoin.

  Jotenkin pörröhännät ovat niiiiiin suloisia että ja Olgakin antoi niiden olla meidän partsilla kuin olisivat olleet samaa heimoa;)

  Kiitos, että olet oravien ystävä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi joskus vuosikymmenet sitten verkottamatta katonaluset ja niinpä oravat omivat välikaton kerroksen. Kesät ja talvet siellä asustavat. Ja meistä se on vaan kivaa.

   Kyllä tänne mahtuu oravia ja koiruleita meidän lisäksemme...

   Poista