perjantai 31. toukokuuta 2013

TIKU, TAKU JA TUKU

Simolla päivystystä riittää. Pienet vipeltäjät kiipeilevät kuistin katonrajassa ja aiheuttavat koirulille sydämen tykytystä!

        Haloo oravaiset! Olette minun reviirilläni! Hau-hau!


Mun on pakko tulla lähemmäksi kuistille, kun vipellätte siellä ylhäällä.

Älkääpä nakerrelko telkkarin antenninjohtoa poikki, mitenkäs mamma sitten voi Lemmen  viemäänsä seurata!       Nähty! Leikitään vain hippaa, minä haluan mukaan...            Kyllä minä kohta pystyn hipaksi hipaisemaan!
(Ai-ai, kynnenjälkiä jää oveen eikä mamma siitä tykkää...)


Hienosti jo kynnet pitää hirren pinnassa, putoamisvaaraa ei ole!No hyvä on, leikkikää hippasta keskenänne, minä katson alhaalta.
Mökillä on kyllä kivaa, paitsi oravia, myös paljon lintuja, joita pitää haukkua, kun ilmestyvät ilmatilaani. Ja kuikat järvellä. lokki laiturilla ja voi ei, nyt nuo oravanpojat taas alkavat juosta kuistin katonrajassa. Nyt ei ehdi enempää juttelemaan, tsau vaan! Terveisin Simo Sallinpoika Hurtta kesämaisemista.

16 kommenttia:

 1. Oi, nuo oravat ei välttämättä ole niin kivoja,kokemuksesta tiedän.
  Lennätelleet fyllit tyttäreni talosta, rikkoneet huvimajasta kaiken mahdollisen ystävältäni ja remuavat sisäkatoissa syöden johtoja ym, vaikka ne niin kivoilta näyttävätkin.Noita ei tunnu estävän verkot, eikä mitkään muutkaan esteet.
  Simolle tietenkin kivaa seurattavaa, mutta tuholaisiahan ne ovat, ikävä kyllä.

  Aurinkoista viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin vuorivillatupot lentelevät ja joka kevät mökin ympäriltä saa niitä kerätä haravalla pilvin pimein. Liekö vintillä enää paljonkaan jäljellä. Mutta kun vain kesäkäytössä mökki, emme ole niinkään huolestuneet. Ehkä sitten joskus kattoremontin yhteydessä häädetään vuokralaiset. Simo on ihan täpinöissään tälläkin hetkellä kun aamuinen vilinä katonrajassa on menossa.
   Samoin sinulle mukavaa viikonvaihdetta.

   Poista
 2. Voi voi, eihän Simo ennätä ollenkaan viettää lokoisia koiranpäiviä!
  Mahdottoman hauska postaus, kuvat tukevat hienosti tarinaa:)))
  Leppoista viikonloppua sinne!
  (meillä alkaa lastenhoitoviikot, ensin Vantaalla ensi viikolla ja sitten kotikulmilla)
  PS: Rautalampi näkyvästi pääkaupungissa, HIENOA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simolla on nyt täys täpinää noiden oravien kanssa. Sisälläkin hyppää puoleen väliin ovea päästäkseen ulos ja oravanpoikien hännästä kiinni.

   Telkusta on seurattu emäpitäjän näkymistä mediassa. On hienoa, että heimo tekee pitäjäänsä tunnetuksi. Minuakin on monesti ihmetyttänyt, että entinen suurpitäjä on kutistunut näin pieneen mittaan. Mutta toivottavasti tuottaa mainonta tulosta ja uusia asukkaita, tilaahan täällä on.

   Vesisadetta on kaivattu helteisen päivän jälkeen, mutta satoi muutaman suuren vesipisaran meidän kohdalla. Kohta on pakko kantaa järvestä vettä kasveille, ellei taivaalta tule enempää.
   Mukavaa viikonvaihdetta sinne mansikkapitäjään täältä emäpitäjän rannalta.

   Poista
 3. Mainio juttu. Simo saa ollakkin tosi tarkkana, sillä nuo vilistäjät keriävät jokapaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirulilla on korvat koholla koko ajan sisälläkin, kun rapina kuuluu mökkiin. Onpahan pojalla olevinaan tärkeäkin tehtävä vartioida reviiriään!

   Poista
 4. Hei Simo! Aikasi ei käy pitkäksi, kun seuraat oravien leikkejä, lintujen liikehdintää ja kai sinä haukut ohi kiitävät veneet ja lentokoneetkin. Omasta reviiristä kannattaa pitää huolta.

  Harmi, kun mamma pitää välillä hihnassa, jotta et pääse lähtemään omille retkille. Meidän Mirolla oli tapana käydä hyvien ystävien naapurimökillä ja meni sinne kuin kotiinsa.

  Hyvää kesää sinulle Simo ja kerro Mammalle ja J:lle terveisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Simo oman pihan vahtii, kaikki yli lentävät linnut ja rantaa lähestyvät kuikatkin, jotka eivät räksytyksestä ole millänsäkään.
   Pakko pitää hihnassa kun tiellä kulkee autoja ja traktoreita, tosin Simon vainu vie aina tuonne serkkuni maatilalle missä on kaksi tyttökoiraa. Olen ehkä vähän liiankin arka sillä vuosikymmenet sitten pieni cockerspaniel-tyttö jäi auton alle ja kuljettaja lopetti sen henkihieveriin, että kuoli eläinlääkäriin viedessä.

   Kiitos Marjatta, terveiset menevät perille.

   Poista
 5. Kylläpä Simolla työtä riittää :)

  VastaaPoista
 6. Voi tuota Simoa, kiipeää seinääkin ylös. Jännittäviä ovat oravan poikaset. Kivoja kuvia olet onnistunut nappaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä poika kiivetä osaa, sisälläkin otin kuvan kun kiipesi ovea ylös. Oravat on niin vikkeliä, että vaikea pienellä kameralla kuvata. Ja varsinkin kun koira koko ajan räkyttää ajaakseen oravat näkyviltä!

   Poista
 7. On Simolle paljon mukvia touhuja.
  Niin söpöjä oravia.
  Mukavaa viikonloppua.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sylvi, Simo nauttii ja me myös. Samoin sinulle leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 8. Kiitokset Simolle mukavasta tarinasta:) Toivottavasti kertoo jatkossakin näistä päivän tempauksistaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, tämä tarina jatkuu. Joka aamu on uudet haukut kun oravapojat ovat liikkeellä. Juuri äsken otin muutaman kuvan ulkona kun koira ihan sekosi oravista!

   Poista