torstai 29. elokuuta 2013

MÄ ELÄN VAIHTELUSTA...

Vilkas viikko. Perjantaina syötiin rapuja hamarilaisten ystävien kanssa, hyvältä maistui. Lauantaina käytiin loviisalaisten ystäviemme kanssa Loviisan Wanhojen Talojen Päivillä, tosin kierrettiin enemmän kirppiksiä ja antiikkitoreja. Sunnuntaina huilailtiin ja maanantaina ajeltiin Padasjoelle,  varamamman ja taatan juuri hankkimaan kesäpaikkaan. Tiistaina kerättiin tyrnimarjat ja keskiviikkona singahdettiin niemen nokkaan. Siinäpä vilskettä yhteen viikkoon.

Rapukesteistä jäi kamerani kotiin, harmi.
Loviisan kaupunki oli lauantaina aivan turvoksissa ihmisistä.
Kirpparilta tein mukavat löydöt heti kättelyssä. 


Loviisan torilta.

Suola-aitoilta rannassa.

Vesille venosten mieli.

Valkolainen juhannussalko.

Kirpparilta Primaverat.

Toikan pieni lintu kirpparilta myös.

Ystäviemme upea maljaköynnös kukassa.

Maanantain retki  ystäviemme uuteen kesäpaikkaan ja sieltä piipahdus Päijänteessä uimassa oli tosi mukavaa.
Tehinselkää.

Kivi kuin virtahepo...

Mahtava krysanteemi ystäviemme mökillä!

Näin kirkasta on Päijänteen vesi, ihmekös että sitä juodaan etelämmässä...

Keskiviikkona jälleen matkaan. Niemen nokassa lämmintä, aurinkoista. 
Iltarusko hyviksi ilmoiksi!


Anna kaikkien kukkien kukkia, kukkia vaan...

Simolla riittää niemessä päivystettävää, on oravat, kuikat, ja jopa haikara nähtiin tänään. Naapurissa kulki eilen minkki pihan poikki.

Puolukat eivät vielä ole riittävästi kypsyneet - eikä niitä tosin kovin paljon näy edes olevan. Vesipuolukoihin niiden on oltava täysin kypsiä, joten odotellaan vielä. Tosin naapurit jo poimivat talven puolukoitaan.

Kotona kuvasin tätä, minkä luulin olevan lyhtykoiso. Vaan on sittenkin ananaskirsikka tai mikä se nyt on se keltainen siivekäs kapinkarviainen. Näin sitä voi vanhakin langeta vipuun, hih. Kaikki syödään, mikä vaan kypsyä ehtii!


14 kommenttia:

 1. On ollut oikea menovaihde päällä. hengästyin jo pelkästä lukemisesta. Mutta kuvat on kyllä ihania muistoja. Niemennokan kukat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukka putkella on pyyhälletty viikko. Nyt rauhallista niemen nokassa. Vieläkin muutamat kukat kukkivat täällä, syysleimut loistossaan, samoin ukonhatut, malva, syyysasterit ja keltapallot sekä purppurapunalatvat ja helminukkajäkkärät. Köijäsin muutamia iiriksiä uuteen paikkaan, eivät kuulema siedä juurillaan suikeroalpia ja maksaruohoja, joten nyt on juuret puhtaat ensi kevään kukkimiselle.

   Poista
 2. Monipuolista puuhaa riittämiin! Ja kuvasi ovat taas niin kauniita, ihailin tuota niemennokkaanne. Että osaakin olla viehättävä paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, monesti olen todennut miten tärkeä ja sielunmaisemani on täällä niemen nokassa. Laskettiin tuossa äsken, että neljä vuosikymmentä täällä on tallusteltu. Soisi elämän vielä jatkuvan täällä pari vuosikymmentä eteenpäinkin.

   Poista
 3. Sinullahan on vielä upea kukkaloisto siellä niemennokassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kukkii muutamat perennat vaikka paras kukinta-aika onkin jo ohi. Leimukukat ovat kauniita tämän ajan ilon tuottajia.

   Poista
 4. Hieno kukkatarha metsässäkin, Anja-Regina! Olet ihme nainen.☺
  Sammal ei ehdi kasvaa jalkapohjiisi, se on varma, olet menevä nainen;))
  Oikein iloista ja kaunista viikonloppua sinulle ja 'pojillesi':D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen vanhaan minulla oli täällä kivenkoloissa pieniä kukantaimia, prinssipuoliso sitten kaivoi kivet ja kannot kaadettuamme puut ensin. Multaa tuotiin iso kuorma ja istuttelin taimet sitten yhteen paikkaan. Mutta ruusuille tuo puoliso käänsi vielä toisen alueen. Ja kasvimaa on sitten vielä hoidettavana vaikka ei siellä kummoisia ole, perusvihanneksia, lipstikkaa, ruohosipulia, kirveliä, salaattia ja nyt kurkun ja kurpitsan taimet. Omenapuut suojattiin verkoilla, pupuja kun liikkuu niemessä laumoittain.
   Kiitos Aili, samoin sinne Tohmikseen kaunista viikonloppua.

   Poista
 5. Kyllä se Päijänteen vesi maistuukin hyvälle:))
  Upeaa kukkaloistoa , toivotaan ettei tule kylmää vieläpitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkasta ja raikasta oli Päijänteen vesi.
   Vielä jotakin kukkii, vaikka yöt alkavat olla kylmiä.

   Poista
 6. On teillä ollut vaihteleva viikko,
  Loviisan tori on lapsuus muistojen paikka.
  Kävin 3vuotta loviisan koulua.
  Loviisan torille pysähdymme joka kerta kun käymme suomessa. Siitä saa hyvää jäätälöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on elämä vilkasta. Loviisassa tulee käytyä aika harvoin, tosin ystävämme asuvat Valkossa. Minäkin ajoin yhden talven Loviisaan iltaopiskeluaikana, tie meiltä oli pimeä ja mutkainen, nythän on jo pian moottoritietä koko matkan.
   Me söimme jäätelöt Saltbodenin rannalla.

   Poista
 7. Monenlaista on viikkoon mahtunutkin, mukava oli kuvat katsella kertomuksineen. Ihanat nuo primavera kupit. Vesi näyttää kyllä houkuttelevalta uimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meno on ollut vauhtia täynnä. Nuo Primaverat lautasineen ostin heti ekalta kirpparimyyjältä ja prinssipuoliso oli sitä mieltä, että kaapit jo kuppeja pullollaan ja miks vielä nämä. Mutta kun halvalla saa...hih.
   Täällä niemen nokassa joka aamu heti järveen....

   Poista