torstai 8. elokuuta 2013

VALSSIN HURMAA

Jokakesäinen Kasnäsin retki tehtiin viime viikonvaihteessa. Sää mitä aurinkoisin ja helle meitä hellitteli. Simo oli viety aikaisin aamulla varamammalle ja me kiirehdittiin bussiin. Ajeltiin Kemiön saaren eteläisimpään kärkeen, Kasnäsiin.

Kasnäsissä järjestettiin nyt Den femte Valsensdag ja sinne oli pyydetty Borgå Dragspelklubb konserttiin esiintymään sekä osallistumaan iltamien tanssisoittoon. 

Majoituttuamme kokoontui harmonikansoittajat kylpylän edustalle soittamaan ensimmäiset sävelet. Ja aurinko paistoi kesäisen kuumasti.
Joku irvileuka joskus kommetoi, että hanurinsoitto on pelkkää "viikusta-vaakusta-puffaa-puffaata". Vaan ei se ollut meidän pelimanneilta kun alkuun pääsivät.

Ensimmäisen soittosession jälkeen päästiin syömään päivällistä notkuvasta noutopöydästä. Herkullista.

Illalla sitten konsertissa kuultiin eri kokoonpanoja ja virtuoosimaistakin soitantaa.
Tässä osa meidän soittajistamme. Hämärä laskeutui jo meren ylle mutta soitto vaan jatkui. Ahkerimmat valssaajat jaksoivat liki kahteen, samoin soittajat.
Tanssilavan laidan yli näkyi aalloilla keinuvat purjeveneiden mastot!
Minä kyllä jo kömmin petipaikkaani jo puoliltaöin. Ja niinhän se on aina soittajan muijan osa, hih.

Kasnäs on suosittu veneilijöiden satama ja huoltopiste erilaisine palveluineen. Ranta oli täynnä toinen toistaan upeampia veneitä.

Huomasin, että kaikkien "kotimaitteni" liput liehuivat sataman tangoissa. Aivan ilahduin!

Sunnuntain aamun auringossa kylpivät veneet ja satama. Hiljaista laiturilla, monet vielä nukkuivat. Meillä olisi ollut mahdollisuus käydä kylpylän puolella aamu-uinnilla ja saunassa, mutta olimme sitä mieltä, että ajelemme illalla vielä niemen nokkaan ja pääsemme ihan isoon altaaseen ja omaan saunaan.
Aamiaisen jälkeen pakattiin hanurit bussiin ja lähdettiin kotimatkalle. Vähän väsyneinä mutta iloisina. Ilta oli ollut mukava, soitto oli kulkenut hienosti ja muutama valssiaskelkin oli otettu kahviporojen liukastamalla lattialla.

Kasnäsistä pääsee edelleen Hiittisiin ja Rosalaan sekä suositulle Bengtskärin majakkasaarelle.

Tiesittekö muuten, että täällä

No jaa. Aina sitä reissulla viisastuu. 

Puolen päivän jälkeen oltiin kotona ja pikaisesti kamat taas kasseihin ja ajelemaan niemeen. Päästiin uimaan ja saunomaan.
Simo oli ihan täpinöissään päästessään laiturille. Nautittiin. Ja muistoissa purjeveneiden upea rivistö keinumassa kesäisessä illassa.
Näitä ei meidän mökkijärvellä näy, ehkäpä onneksi!

20 kommenttia:

 1. Varmasti ihana reissu kun sääkin noin hieno eikä maisemissa valittamista. ja sitten päästä omalle mökille , mikäpä sen hienompaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps, aina kiva reissata musiikkiporukoiden mukana. ja nyt täällä mökkeröllä vesisateesta huolimatta mukava olla, mehut pulloissa ja kantarellit pakastamista vailla.

   Poista
 2. Mukavalta kuulostaa tuo tei "tanssi reissu:)".
  Leppoisaa oloa sinne mökille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kits kosotäti. Pitkästä aikaa todellakin vähän (tai ei niin vähänkään) valssattiin. Ja nyt pidellään sadetta mökkeröllä.

   Poista
 3. Katos vaan, siellähän on munkin kotimaiden liput <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Näistäpä aina sielussa liikahtaa ilon pilkahdus!

   Poista
 4. Hauskan tuntuinen musiikkiretki ja mitkä maisemat! Onneksi on vielä kesää jäljellä, vaikka välillä epävakaista onkin.

  Oikein hyvää viikonloppua kesäpaikkaanne ja rapsutuksia taitavalle Agility-Simolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli ihan kiva, haitarimusiikkia sai sellaisen annoksen että kyllä taas jaksaa. Lämmintä on edelleenkin, alkuviikko oli aurinkoa ja poutaa, nyt tihuuttelee vettä välillä, mutta ilma on lämmin ja kanttarellit kasvaa.

   Kiitos samoin, mukavaa viikonvaihdetta teille. Simo kiittää rapsutuksista ja oikaisee mökin sohvalle massu täynnä ruokaa.

   Poista
 5. Mukava reissu teillä on ollut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan kiva reissu. Viime kesänä olin siellä eka kertaa ja nyt pääsi jälleen vaimot mukaan. Nautittiin musiikista, tanssista ja paikan kauneudesta.

   Poista
 6. Hieno reissu kaikenkaikkiaan:))
  Mutta oma on aina oma - ja rakkain kaikista!

  Ihanaa viikonloppua sinulle ja 'pojillesi'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, osuit jälleen naulan kantaan. Tänään täällä mökillä mietiskelin, miten sitä onkaan hyvä olla täällä vaikkei ole mukavuuksia sähköä lukuunottamatta. Mutta on järvi, on sauna ja mökissä katto sadepäivien varalle. Ja kukkamaalla puhkeaa aina uusia kukkia ilokseni. Simolla on myös säpinää, kuikat käyvät monesti päivässä isona parvena kuin härnäämässä laiturin edessä.

   Samoin sinulle ihanat viikonloput!

   Poista
 7. meri ja musiikki. mitä sitä muuta enää kaipaa.. uskon että jäin kivat fiilikset ja muistot. en ole käynyt tuolla Taalintehtaalla olen käynyt kerran joskus 40 vuotta sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaisumarjatta! Kasnäsissä on todella hienot maisemat. Ja kun siihen lisätään aurinkoinen ilta, haitarimusiikki ja meren suolainen suudelma niin kyllä kelpaa. Jäi hyvä fiilis.

   Poista
 8. Upea reissu teillä on ollut! Oli kiva päästä mukananne käymään tuolla, missä fyysisesti en olekaan koskaan käynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasnäs on tosi upea paikka vaikkapa kylpyläreissuun. Majoitustilat aivan huippua ja kylpylä palveluineen käytössä.

   Poista
 9. No hihhih...olin Kasnäsissa pyhänä sitten. Että samoja nähtiin. On se hieno paikka tosiaan. Hyvää elokuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vitsit! Me lähdettiin su aamulla kotimatkalle. Upea paikka, vois viipyä pitempäänkin.
   Samoin sinulle mukavia elokuun päiviä.

   Poista
 10. Kyllä te ehditte tehdä ja touhuta! Teistä huokuu uskomaton energia <3 <3

  Teittepä ihanan reissun täällä suunnalla. Harvemmin tulee käytyä saariston alueella. Pitäisi ehdottomasti tehdä keikka tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, niin ihanat on maisemat Kasnäsissä! Kiva on siellä päästä kerran kesässä piipahtamaan. Ainakin valssinpäivänä.

   Poista