tiistai 11. helmikuuta 2014

PLUSSALLA OLLAAN

Talvi taitaa olla takana päin. Ainakin mitä pihanurmen vihreän pilkahduksiin on uskomista. Loskaa on polut täynnä, pihassa liukastellaan mennen tullen. Räntäsateita kulki yli, mutta nyt on jo katoltakin lumikuormat - vähäiset - tulleet kolisten alas. Viime yönä kahdesti koiruli hyppäsi kahden maissa haukkumaan moista rytinää.
Minulle tämä sää sopii, eipä tarvitse paljon päälleen pyntätä kun lähtee koiralenkille.

Aurinkoakin on nähty, kyllä tämä tästä kevääksi muuttuu. Ja ikkunalla nousee vauhdilla ystävältäni saadut krookukset, saa nähdä, puhkeavatko ihan kukkimaan.
Päivät menevät pääksytysten, yksi kerrallaan. Vähän alavireisenä, mutta kuitenkin. Mistäpä tässä riemuksi repäistyisi vaikka toivonvire on elossa.  Ja ilonpisaroitakin on ollut. Nuorin lapsenlapsi täytti 15 v Runebergin päivänä. Torttuja tietysti oli kahvipöydässä tarjolla perinteiseen tapaan. Ja pojat kävivät pölkkytalkoissa vetämässä polttopuut pinoon, kesällä sitten ajellaan ne pihaan asti.

Simon elämässä on pientä vipinää, keskiviikkona hänelle (!) tulee hoitaja kotiin meidän Tallinnan matkamme ajaksi. Viikonloppuna tulee Siiri hoitelemaan koirulia kun nää nousee laivaan kohti miljoonakaupunkia. Ensi viikolla on koululaisten hiihtolomaviikko ja myös meidän eläköityneidenkin harrastukset on huilimassa.
Tekisi mieli pyyhkäistä keskeisemmässä Suomessa, mutta taitaa jäädä haaveeksi. Ehkäpä odottelen kevään tulemista hieman lähemmäksi. 

Siispä. Mitään hykerryttävää ei ole meikäläisen elämässä ollut, jos ei oteta huomioon sitä, että luovutamme eteläisemmän tasavallan asuntomme uudelle omistajalle. Niin tosi vähän olemme siellä ehtineet oleskella, Simo tietysti rajoittaa, sillä en ole halunnut koiraa sen takia siruttaa. No, onhan yksi huoli vähempänä. Ja aikansa kutakin, eikös. Jos ja kun, niin sitten vielä etelämmäksi...lämpöön.

Katolta roikkuva lumi on kuin verhokappa - onneksi ulkopuolella.

Iloinen asia on myös Enni Rukajärven hopemitali. Aivan upea neitonen, hän on mitalinsa ansainnut. Onnea hänelle vielä täältäkin.
Muiden kisailijoiden osalta voidaan jäädä ns. Nopen osille. Eli ei mitään. Pessimisti minä.

Ihan oikeasti en jaksa ottaa nyt kantaa yleisempiin. Kunhan rämmin  elämässä eteenpäin. Kevätauringon paistetta odotellessa kahlataan loskassa.

Zum Schluss:  heti kun ylImpänä oleva sivunnäyttölukema näyttää pelkkiä yhdeksikköjä, ilmoittaudu. Saat pienen ylläripyllärin!



31 kommenttia:

 1. Mukavaa matkaa ja HYVÄÄ hoitoa Simolle. Katsoin tuota lunta aluksi että mitä metsäpalosavua se on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis. Simo pärjäsi eilisen hyvin kera hoitajansa. Viikonloppuna taas jää hoitoon. Hih, Sain kuvan hämäämään, katolta roikkuvaa lunta se vaan!

   Poista
 2. Hyviä hoitoja sinulle.
  Minne kylpylään menette?
  Me olimme tammikuussa Piritassa.
  Kaikkea hyvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme olleet kylpylässä vaan tyhjensimme asuntomme Tallinnassa. Kiitos sylvi.

   Poista
 3. Mä vain ihmettelen mikä aika vuodesta on oikein menossa ja pujottelen helmiä samalla ku katon sporttia....tänäänkin kaikki vain kaatuili, jokunen piäs pystyyn omin avuin, toiset tarvi kahelta puolelta taluttajaa....tässä ne tärkeimmät taas olikin.... tällä kertaa. Ai, kävinhän mä salilla vähän pullistelemassa aamupäivästä......;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii hyvinkin ihmetellä, meilläkin nurmikko jo vihertää ja loskaa on piha täynnä. Eilisen aamun menomatka satamaan moottoritiellä oli varsinaista kuraroisketta.
   Kiva kun käyt pullistelemassa, minä en näköjään edes siihen pysty, harmi.

   Poista
 4. Onpa siellä hauska koira kuoro. Hyvää lomaa teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakuoro oli onnittelukortissa joka tuli Australiasta. Oli niin kivan näköinen että nappasin sen tänne blogiinkin.

   Poista
 5. Hyvää ja nautinnollista lomaa!
  Täällä kans alavireisyyttä, mutta jospa se vielä iloks muuttuu, toivotaan, että aurinko alkaisi näyttäytyä, niin mielikin ilostuisi.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun alkaisikin tosi aurinkoiset kevätpäivät, Saattaisi mielialakin kohota auringon myötä. Iso hali sinulle päivi!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. mummeli, nää mun lomat on sellaisia lomasia, eilen oli täys päivä Tallinnassa ja viikonloppuna käydään sitten Tukholmassa. Mutta vaihteluhan virkistää...

   Poista
 7. Mainio kuva koirien kuorosta:)
  Oikein leppoisaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on australialaisesta onnittelukortista. Kiitos kosotäti, eläkeläisen elämä on liki kokoaikasta lomaa. hih.

   Poista
 8. Loskaa on riittänyt. Onneksi kevättä ja kesää kohti ollaan menossa.
  Mukavia reissuja sekä Tallinnaan että Miljoonakaupunkiin ja hyviä kirppislöytöjä. Simo selviytyy kotona ja ottaa teidät iloisesti vastaan.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, kumisaappaille on ollut nyt käyttöä. Simolla oli eilinen pitkä päivä hoitajan huomassa ja vastaanotto iltayöstä oli riemukas. Sunnuntain aamukirppikselle Hötorgetille kyllä on pakko suunnistaa.
   Hyvää ystävänpäivää myös!

   Poista
 9. Talvi on kyllä takana, juu ;) Mukavia kuvia, tuo viimeinen on aika metka, en ensi silmäyksellä tajunnut. Oikein mukavaa Tallinnan reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kiva ettei enää pakkaset pauku, toivottavasti ainakaan. Tallinna oli kurainen ja loskainen, ihan entisensä. Tyhjensimme asuntomme uudelle asukkaalle muuttaa sisään.

   Poista
 10. Ihastuttava kissakoirakuoro! Harmi, ettei ääni kuulu :)
  Mukavaa Tallinnan matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mama, kiitos. Tallinnassa meillä oli täys työpäivä ja vasta iltayöstä päästiin kotiin. Koirakuoron laulua minäkin kuuntelisin...

   Poista
 11. Mukavaa matkaa Tallinnaan ja Tukholmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni. Sain ihanan ystävänpäiväkortin, ilahdutti. Oikein ihanaa ystiksenpäivää sinulle ja taatalle.

   Poista
 12. Oops , verhokappa putosi ... mukavaa tämä leuto talvi ... kun ei vaan missään nimessä muuttuisi lumiseksi ja tuiskuiseksi . En enää ole kovin innoissani talvesta , kesän lämpö kiinnostaisi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roikkuva verhokappa houkutti kuvaamaan! Nyt on kyllä tullut jo vetenä alas katolta. Toivotaan kaunista kevättä ja aurinkoisia päiviä.

   Poista
 13. Oi mikä kuoro:D
  Hienoa ja levollista lomaa teille kaikille, Anja-Regina♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos. Pienikin loma on irtiotto arjesta.
   Lämpimiä ajatuksia ystävänpäivänä sinulle!

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kits nenunen. Viikonlopun reissu on enemmän lomaa kuin eilinen, joka meni täydessä työntouhussa asuntoamme tyhjentäessämme. Nyt on kamat kaikki tuotu ja helpotuksesta huokaistu.
   Nyt vaan odotellaan kevätpäiviä ja kahlataan loskassa kera koiran.

   Poista