torstai 13. toukokuuta 2010

HELATORSTAI

Huh hellettä!  Ajeltiin aamupäivällä läntiseen Suomeen. Pieni sadekuuro piristi kummasti perillä autosta noustessa. Mutta ei hätää, aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja varjossa lämpö +22 astetta. Ja lisää lämpöä luvataan viikonlopuksi. Nautitaan nyt lämmöstä, pitkän kylmän talven jälkeen.

Katsastimme puutarhaa ja istutimme tyrnipensaita (tyttöjä) ja saimme vaihtona poikapensaan. Prinssipuoliso kiinnitti saunarantaan laituriportaat paikoilleen ja pulahti lammen vilpoisaan veteen. Ehtoisa emäntämme oli laittanut hyvää ruokaa, mikä maistuikin porukalle ihan kiitettävästi. Ja täytekakkukahvit. Simo myös halusi täytekakkua ja pojalle näytti varsinkin kerma maistuvan, tosin meni siinä myös mustikat, mansikat ja raparperihillotäyte! Muurahaiset kulkivat kuistin reunalla polkuaan ja häiritsivät koirulia pistelemällä kinttuihin. Vai olisiko ollutkin niin, että Simo oli muurahaisten polulla häiritsemässä niiden kulkua?

Tyrnipojan lisäksi lohkaistiin mukaan koristeraparperista alkunystyrää sekä pala talvipinaattia. Oli molemmat niin hyvässä kasvussa, että pieni nipistys reunasta ei niitä varmasti kovin häirinnyt. Varsinkin koristeraparperi oli minun mieleeni. Kameraa ei tietenkään ollut mukana, mutta kunhan se nostaa päätään minun kasvimaallani, kuvaan sen ja laitan blogiin.

Tässä talvipinaatti!

Kotona sitten illansuussa istuteltiin tuodut taimet. Samalla putsailin vielä pihan reunuspenkkiä. Ja tuskailin myyrien tuhoja. Mehiruusut oli yhtä lukuunottamatta syöty. Se yksi säästyi, kun kasvoi kivien välistä.Jalokielot nousevat hienosti, vaikka osa niistäkin on tyhjän päällä.Kielot olen alunpitäen tuonut isoäitini kukkapenkistä Savosta. Ainoa, mitä ei myyrät huolineet, on taponlehti. Se rehottaa vihreänä kiven vieressä. Ja narsissit ovat säilyneet.
Taponlehti voi hyvin!

Tallustelin myös kasvimaalla. Kirveli voi hienosti. Samoin lipstikka, siitä saisi jo keittoainekset. Ruohosipuli ja minttu kohottautuvat, rakuunasta ei vielä näkynyt mitään. Mutta viikonlopun lämpö houkuttelee varmasti kaikki mullan alta kasvuvauhtiin.

 Kirveli kasvaa!

Lipstikasta voi jo keiton kiehauttaa!

2 kommenttia:

 1. Koristeraparperista en ole ikinä kuullutkaan.
  Tänään laitoin jo kirveliä smoothien joukkoon, ihanaa aniksentuoksua. Ruohosipuli ja lipstikka rehottavat myös.

  On se harmi, että teillä myyrät ovat juhlaa viettäneet kukkiesi kustannuksella.
  Meillä meni kärhöt parempiin suihin.
  Karhunvatukka on taitanut paleltua. Juuresta nousee uutta alkua, mutta marjat taitavat tänä vuonna jäädä saamatta.

  VastaaPoista
 2. Harmi,että karhunvatukka kärsi talvesta. Sehän tekee marjat aina edellisvuoden varsiin. Laitoin sulle sitä taponlehteä ruukkuun...

  VastaaPoista