tiistai 11. toukokuuta 2010

ILMA KUIN LEHMÄN HENKÄYS

Nyt uskon kevään taittuvan kesäiseksi. Aamulla ilma oli lämmin kuin lehmän henkäisy. Kirjosieppo suihkasi kahden pöntön väliä, saa nähdä, kumpaanko pesään saa morsion houkuteltua. Tai saako molempiin. Kirjosieppokoiraallahan voi olla haaremi, ja jos pesäpöntöt lähekkäin, on pesueen hoiteleminen helppoa.

OHJELMAA TIEDOSSA
Viikonloppuna on perinteinen kirppari. Kiirettä pitää, sillä samaan päivään osuu myös mieskuoron konsertti. Mutta ei kun ylimääräiset nuotit ja laulukirjat ja muut peräkärryyn ja myyntipaikalle. Olis kyllä melkoisesti myytävää, jos vain sisäistyisi fengshuit! Vaan kun tahtoopi olla niin, että kuormassa on aina palatessakin paljon muka niin tarpeellista, ettei niitä ilman voi mitenkään olla! Lienen hamsterin geenejä jostakin saanut.

KIRPPARILÖYTÖJÄ
Vuosia sitten tukholmalaisen kirpputorin kasoista löytyi minulle aarre. Prinssipuolisoni ei olisi sitä reppuunsa huolinut, mutta itsepäisesti keräsin sen mukaan. Kyseessä on kolmesta puukappaleesta tehty "ikonimainen" taulu, jossa on kuvattuna syntiinlankeemus. Minä siitä kovasti pidän vieläkin ja vaikka joskus taitankin "kirjan kannet kiinni". Takana on lappu, josta ilmenee puolalainen tekijä ja vuosiluku. Mielitaulujani.

Posted by Picasa
Toisen mieluisan puusta tehdyn taulun löysin myös miljoonakaupungin kirpparilta. Olen keräillyt orkesteriin haitaristeja (vrt aik. postaus) ja tietysti katusoittajat ahtautuivat reppuuni Tukholmasta. Taulussa on puuhun kaiverrettu soittajat ja jopa talon vesiränni, ja maalattu sitten tauluksi. Minä tykkään.

Posted by Picasa

Pitäisikö sanoa, että "ralli se on minun rattoni ja laulu paras työni, juu". Laitanpa tähän loppuun tsekkiläisen D. Urbachin trion ja tanssiparin. Toinen tanssipari on löytö Reykjavikista, missä kävimme vuosi sitten vappuna.
Näin figuurin näyteikkunassa ja minusta se oli upea. Yllätyksekseni prinssipuoliso kantoi sen kassalle ja vasta siinä hän kohotti kulmakarvojaan; hintakin oli upea. Mutta maksoi kiltisti ja minä sain tanssijat kotiin.


TUUMASTA TOIMEEN ELI TÖPPÖSTÄ, TÖPPÖSTÄ!
Nyt sitten aurinkoinen takapiha odottaa kukkapenkkien kitkijää ja pihan haravoijaa. Taulut ja tanssijat sikseen ja mummo haravan varteen ja miettimään, mistä voisi jo luopua ja viedä kirpparille kierrätettäväksi uuteen kotiin.
 

Simon taidan herättää myös takapihalle juoksulankaan nauttimaan lintujen liverryksestä ja lämpimästä "lehmän hönkäyksestä".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti