tiistai 18. toukokuuta 2010

JA KUN ON NIIN HIKI-KII...

Helle. Ja lisää vaan luvataan. Kyllä nyt kelpaa läähättää sekä mamman että koiran. Aamutuimaan tehtiin pitkä metsälenkki motarin takana kallioilla. Ja hyvää teki molemmille. Palkkioksi Simo sai eilen uunissa paahdetun possunluun. Hautasi sen hetikohta takapihalle kuistin alle multaan muurahaisilta muka piiloon. Eilen nimittäin luu jäi hetkeksi nurmikolle ja oli heti täynnä muurahaisia. Niitä isoja kusiaisia.

Terassikausi avattiin eilen illalla. Helteisen päivän jälkeen oli ihana istua kirpparilta ostetussa korituolissa terassilla. Prinssipuoliso ja Simo nauttivat terassikaudesta portailla istuen. No, kukakin tyylillään.
Tänään hyvissä ajoin aloitin lipstikkakeiton valmistamisen Mysin ohjeen mukaan. Keitto jäi hautumaan kun lähdin poimimaan ystävääni meille kylään. Kyllä meille keitto maistuikin ruissämpylöiden kera. Ja juotavaksi oli vielä vesipuolukkasaavista saatua puolukkamehua. Kylläpä kelpasi. Jäätelöt kera pensasmustikoiden ja tyrnimarjojen sekä lorauksella kuusenkerkkäsiirappia kruunasi lounaamme.

Kuusenkerkkäsiirappia pitää taas tänä keväänä keitellä. Paitsi, että maistuu hyvältä sillä on terveyttä edistävä vaikutus (ellei oteta lukuun sitä sokerimäärää!). Pitää kaivaa se ohje "hyvästä tallesta".

Pihamaalla tallustellessa otin muutamia kuvia kevätkukista. Tämä mukulaleinikki on kukkinut pihallamme joka kevät. Kukka muistuttaa keltavuokkoa, lehdet rentukanlehtiä. Ja illalla se sulkee "silmät" yön ajaksi avatakseen ne taas aamuauringolle. 

Hirvenkieli, oikea perhosten ja pörriäisten keräilija, nousee hitaasti mutta varmasti ja venyttää vartensa liki kahteen metriin kesän mittaan.Nyt nousemassa  ensimmäiset vihreät alut.

Varsinainen levittäytyjä on tämä hapsulehti. Luulen sen kuuluvan vuohenputkien klaaniin. Nimeä en kyllä tiedä.  Kesällä se on kuin vihreä morsiushuntu valkoisinen kukkineen. Mutta tässä vielä alkuvaiheessa.

Pienet keltaorvokit ovat viime kesän siemenistä itse kylväytyneet. Saavat hyvälle mielelle nököttäessään kukkapenkin reunassa odottamassa uusien orvokkien lisäämistä.
Lopuksi vielä esimerkki silmät illalla sulkevista kukista. Nämä tulppaanit, joita pari päivää sitten kuvasin jo auenneina, laittavat suut suppuun illalla. Niinkuin minä nyt. Kiitollisena niille, jotka ovat blogissani vierailleet. Laskuri on ollut vajaan kuukauden ja nyt näyttää mittari ylittäneen 500. Kiitos.

2 kommenttia:

 1. Taas olet niin hienoja kuvia kukistasi laittanut.
  Eilen olin niin poikki, että päivitystä en jaksanut blogiini laittaa. Kuumat ilmat kosettelevat sydäntä.
  Lapsi oli saanut kuusi säkillistä vuorenkilpeä, niistä osa käytiin vielä iltavilakalla noutamassa meillekin. Kävelytien ja urheilukentän puoleiseen reunaan mahtuu.
  Mukavaa kesäpäivää!

  VastaaPoista
 2. Heips ystäväni! Pihasi onkin jo niin valmis, että voit hyvällä omallatunnolla liian lämpimät päivät vain laiskotella. Minusta on hauska näpsiä kuvia pihalta, aikaisemmin en ole edes huomannut niitä kuvata. Siis opettelen tätä mieluusti.
  Kurkkasin lapsesi blogia ja näin vuorenkilpiprojektin. Hieno juttu.

  VastaaPoista