sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

OI JAAKKO, JAAKKO

Nyt alkavan naisten viikon jälkeen on vuorossa Jaakon päivä. Jaakko se viskaa kylmän kiven järveen. Voi ei. Uintivesi on ollut niiin lutusen lämmintä. Ihan vanhakin siellä on helposti voinut uiskennella särkien ja ahventen kauhuksi.

Käytiinpä perjantaina edestakaisin mökillä pojan kanssa, hänellä oli kaivinkone tasaamassa pihaa ja eikös vaan mummeli rattaille ja mukaan. Aamukuudelta oli kiva  rauhassa ajella keskisempään Suomeen ja sitten illalla takaisin kotiin. Minulla oli kuin lomapäivä, itsekseni haahuilin mökin pihalla ja välillä pulahdin virkistävään veteen.

Eilinen päivä oli juhlaa. 
Lapsenlapsistani nuorimmainen pääsi ripille ja konfirmaation jälkeen olimme juhlimassa tytärtä hänen kotonaan, pihalle oli pystytetty iso telttakatos, aurinko porotteli ja kahvipöydän antimet, sekä suolaiset että makeat, menivät hyvin kaupaksi. Olin oikein ylpeä näistä nuoristani, isoveli kuin amerikkalaisesta filmistä ja pikkusisko valkeassa mekossaan todella söpö ja suloinen. Voi että.

Seuraavat rippiäisen meidän suvussa on sitten vasta, kun meikä jo varmaankin horsmaa kasvaa. Mutta sur ny näitä, sanoi entinenkin mummeli. Kivat oli juhlat ja muistoja syntyi.

Mustikoita ei siis ole. Paikkapaikoin ainoastaan. Onneksi on viime syksyn sadosta pakastin puolillaan. Ne riittää meille. Puolukoista on povattu hyvää satoa. Mansikkasatokin on ollut ainakin meidän osalta ihan huippurunsasta. Pensasmustikoita ja karhunvatukoita näkyy tulevan myös reippaasti, samoin herukoita. Eipä siis hamstereilla syytä huoleen. Kirsikoita on syöty, saskatonpensaat piti verkottaa rastaiden vuoksi, marjat kun sinistyvät silmissä.


Mökillä oli avautunut ensimmäinen neljästä kärhöstäni. Ikinä ei minulla ole kärhö aiemmin kukkinut - ei tosin ole hengissä selvinnytkään edes kukkiakseen. Ilahduin kun jo kaukaa näin vaaleanpunaisen ja kämmenen kokoisen kärhönkukan.
Nyt odottelen valkoisen, sinisen ja tummanlilan kukan ilmestymistä kärhököynnöksiin. Eli mökille pitäs päästä hetimiten.




Ritarinkannukset, malva, kurjenmiekat, kurjenpolvet, ketoneilikat, palavat rakkaudet ja monet muut kukkaset tervehtivät kukkamaalla.
Viimeiset Valamon ja Mustialan ruusujen kukat hehkuivat auringossa. Istutinpa ruusutarhaan taas yhden uuden taimen, ei aavistustakaan, mikä ruusu se on. Ehkä kukkii jo ensi kesänä.

Kotipihassa on harjaneilikoiden ilotulitusta. Sitä mukaa kun se siementää ja leviää, värikirjo monipuolistuu.




Luonto on ihmeitä täynnä. Ja kesä on helteistä huolimatta aivan ihanaa aikaa. Välillä kuurona iskevä saderyöppy pesee ja virkistää luonnon kasvoja. Ja sitten taas aurinko kuivattaa pisarat. Niinhän se on elämässäkin, välillä ilon aurinkoa, välillä puolestaan surun kyyneleitä. 

Simon päiväunia ei hälinät haittaa. Pieni koira tarvitsee paljon unta ja päikkärit on paikallaan juhlimisen jälkeen.

Välillä kuitenkin pitää unisilmänä tarkistaa, ettei mamma ota kameran täydeltä unikuvia.

Sunnuntain aamu, aurinkoista on, vaikka muutamia pilviäkin. Ja äsken ropsahti muutama vesipisarakin, enemmänkin olisi saanut sataa. Mutta kastellaan kurkuntaimia ja tomaatteja. Ehkä niistäkin ehtii satoa syksyksi.
Viikon päästä on serkkutapaaminen. Oikein sitä jo odotankin.

Sukuunsa suopetäjä, tekijäänsä tervaskanto. Jännää, miten ihmisen piirteet periytyvät seuraaville sukupolville tahtomattaan. Siinä on se juttu!




19 kommenttia:

  1. Onnea konfirmoidulle nuorelle, siunausta elämään!

    Kauniita kukkia pullollaan on puutarhasi. Kyllä kesä on niin suloista aikaa! Lepeeää sunnuntaipäivää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe Elch, onnea nuoret tarvitsevat matkalleen elämään.
      Puutarhassa kukkii nyt niin monta kaunista, että joka päivä riittää ihastelemista.

      Poista
  2. Kauniita kukkasia ONNEA ja siunausta rippilapselle.Minä olin viimepyhänä rippijuhlissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ritva. Rippileirien nuoret ovat nyt konfirmointivuorossa.

      Poista
  3. Kauniit on kukkaset ja lapsukainen. On se vaan kumma, miten aika rientää, vaikka me ite ei olla kun se 35 Jos nyt pari kesää päälle, mutt.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpö lapsukainen ei ole ainakaan mummiinsa tullut. No joo, minulla jo näkyy elämän kelkanjäljet naamarissa vaikka vain hitusen yli 35, hih.
      Kuuma kesä jatkuu...

      Poista
  4. Onnea ja siunausta rippilapselle.
    Upeat kukat kärhössä, ja ihanan värisiä nuo harjaneilikat,ne ei miulla oikein menesty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kosotäti, kiitos. Minulla ei ole aiemmin kärhöt pysyneet hengissä, mutta keväällä ostin neljä Plantagenista ja nyt ensimmäisessä avautuivat kukat.
      Harjaneilikoita ryömii pitkin puutarhaa ja pihan reunuksia, aina näkyy uusia värisävyjä vitivalkoisesta tummanpunaiseen.

      Poista
  5. Onnea rippilapselle! Kauniita ovat kukat. voi tätä ihanaa kesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos mummeli, kesä jatkuu lämpimänä ja kukat kukoistaa. Tänään odottelimme vesipisaroita, mutta meni sen verran sivuun, että ei meille herunut kuin muutama tippa. Tietää kurkkupenkkien kastelemista illalla.

      Poista
  6. Paljon onnea rippilapsellesi, Anja!
    Noin se aika menee, ei sitä perästä tavoita...
    Levollista ja kaunista viikkoa sinulle ja pojillesi♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aili. Helteinen viikko alkoi, mustista pilvista huolimatta ei sadepisarat osu kohdalle. Silti kesä on ihanaa aikaa. Mustikoitakin hiukkasen löytynyt, mansikat pakkasessa ja kanttarellit nousevat. Mikäs tässä on ollessa. Kunhan nyt niemeen ja järviveteen taas.....♥♥♥

      Poista
  7. Paljon onnea rippilapselle on niin suloinen veljensä rinnalla. Ihanat kukat loistavat teidän pihalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, söpönen on tää viimeinen rippilapsistamme. Ja kesä kukoistaa nyt parhaimmillaan, vettä saisi kyllä vähän ripauttaa...

      Poista
  8. Minä en ole vielä edes talviturkkia heittänyt, joten Jaakon jälkeen pitää uida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sulla alkaa jo olla kiire, vesi on taatusti lämpimimmillään joten rohkeasti vaan. Eipä tosin Jaakkokaan voi heti jäistä kiveä viskaista...

      Poista
  9. Mukavia sukujuhlia teille! Ei käynyt vielä Jaakko täällä kiviä viskomassa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei ole täälläkään vielä Jaakko käynyt, ehkä hänellä on nyt muita kiireitä! Pitäs vaan vedet lämpöisinä että saisimme nauttia täysillä.

      Poista
  10. Right here is the perfect site for everyone who would like
    to understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I
    personally would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic that has been discussed for a long time.
    Excellent stuff, just wonderful!

    Stop by my website; free psn codes generator

    VastaaPoista