maanantai 28. heinäkuuta 2014

SADETANSSI TARPEEN

Luonto kaipaa vettä. Maantie pölyää, kukkamaan multa on rapsakan kuivaa, polkujen havunneulaset tönkkösuolattuja muikkuja. Aamulla aurinkoista, sitten hieman pilvenhattaroita, prinssipuoliso ryntäsi aamulla mustikkametsään että ehtisi ennen sadetta. Joo, sadetta! Tuli muutama iso pisara, ei mitään kastellut.
Eikä ajanut mustikanpoimijaa metsästä kotiin.


Raaputtelin kukkamaan multapintaa, että sade kastelisi syvemmältä. Siis jos saataisiin sadetta. Simon tyttöystävä eli sokea-Reetta pongahti pihaan ja lähti alta aikayksikön kun karjaisin sille että "kotiin!"  Ukkospilviä kasautui järven ylle ja tuuli tuiversi rantamäntyjä. Jopa vaahtopäisiä aaltoja syntyi järven selkään.
Eikä vieläkään mitään sadetta.

Palasi mustikanpoimija ämpäreineen. Isoja olivat ja mukavia siivota roskista ja lehdistä. Poimurilla kun poimii. Saatiin mustikat puhtaiksi ja kiepautin päiväruuat pöytään. Katseltiin järvelle että joskopa alkaisi jo sataa. Vettä kipeästi jo kaivattaisiin.

Ukkospilvet seilasivat järven yllä, kauempana jyrähteli harvakseen. Prinssipuoliso otti raivaussahan ja lähti tekemään mönkijälle tieuraa polttopuupölkkyjen luo. Ja silloinpa mäellä jyrähti oikein kunnolla.
Minä huutelin ja kun en kuullut raivaussahan hurinaa hyppäsin autoon ja singahdin tuohon mäelle katsomaan, onko mies ylipäänsä hengissä vai saiko sähkärin raivaussahan varteen. No sielläpä tuo kömpi jo kotiin päin. Ja vesipisaroita, ah, niitä tipahteli niskaan.

Vaan loppuipa ilo lyhyeen. Ei kastunut kasvimaa, ei nurmikko. Pakko se on vaan tarttua kastelukannuun ja lorotella eliksiiriä kasveille, että selviävät huomiseen. Josko silloin tulisi kunnon sadepilvi ja tyhjentäisi pisaransa juuri meidän kukka- ja kasvimaalle. Toivossa on hyvä elää. 

Lämmintä on. Vaatteet liimautuvat selkään ja järveen pulahtaminen aina välillä tuntuu ihanalta. Yksi meistä osaa ottaa kaiken rennosti.
Hän on lomafiiliksissä. Ruokaa ja lepoa. Ja välillä olen hänet uimaan kantanut, kun vapaaehtoisuutta ei löydy. 
Kummasti koiruli ymmärtää puhetta. Kun sanon, että mennään laiturille, Simo on innolla menossa rantaan. Jos sanon, että mennään uimaan, ei suostu tulemaan laiturille. Siis ensin narraan ja sitten uitan. Kyllä se poika nauttii lämpimästä uimavedestä.

Mutta päikkärit on tärkeät pienelle koirulille. Vai mitä mieltä?
Jos ei yöllä sada, aamulla tanssitaan taatusti sadetanssi. Se jos mikä sitten viimeistään tehoaa. Tosin järven takana näyttää lupaavalta sen suhteen, ettei tarvitsisi tanssiksi pistää.

19 kommenttia:

 1. Eipä sada ei. Ukkonen paukahti kunnolla ja sähköt olivat poikki koko kylältä rmelkein tunnin.
  No, katsotaan josko huomenna..Jyrinää kuulluu, joten piuhat irti modeemista

  Terveiset sinne ja Simolle rapsutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman pisaran saimme mekin niemen nokkaan, ei muuta kuin tänään aamulla ennen kotiin lähtemistä vettä kantamaan kastelukannulla kukka- ja vihannesmaalle.
   Tais kuitenkin tanssi mennä vikapaikkaan, kun kotimatkalla sitten ensin jyrisi ja satoi harjukaupungissa, sitten oikein rajuilma Toivakan seudulla, välillä taas kuivaa asfalttia ja Sysmän kohdalla taivaan täydeltä. Sitten taas kuivaa tietä, Heinolassa vettä kuin saavista, tipotteli välillä vähemmän mutta MÄntsälässä taas salamoi ja satoi, ettei oltu osua motarilta liittymään kun ei nähty eteemme. Ja sitten täällä kotona ei saatu kuin muutama vaivainen pisara. Eli kasteluksi meni täälläkin. Maa on niin rutikuivaa. Terkut takaisin, mukavaa heinäkuun loppua!

   Poista
 2. Hikevää on! Ei ole jyrissyt, eikä salamoinut ja vettä muuten tuli....pisarat oli niin isoja ja harvassa, että kerkesin laskee.....noin 5-8 teevadin kokoista länttiä tuli tuohon välikatolle ja lopetti senkin lyhyeen !!!!!
  Hyvä kun marjamies metsään pääsi ja kotiin takaisin tuli.....kyllä minäkin sellaisesta miehestä huolta pitäisin joka marjat noukkii......;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hikevää oli eilinen, tänään sitten saatiin koko kotimatka vettä oikein roppakaupalla, Toivakassakin kallioleikkauksen päältä tuli vettä kuin Niagaran putouksesta. Otin kännykällä kuvan mut en osaa siirtää sitä tänne läppärille!

   Joo, tiedäthän, että pidän hyvää huolta marjamiehestä.
   Kiva oli tavata harjukaupungissa. Ollaan yhteyksissä....

   Poista
 3. Tuliskohan sitä sadetta jos myö mummelit yhdessä tanssittas:)))
  Simo osaa olla rentona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yhteistyö on voimaa, pistetään vaan polskaksi sillä vettä tarvittaisiin jo kiireesti joka kolkkaan luontoa.

   Simo on tällainen lutupoika!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ei sada ei vaikka kuika tanssisi,luontokin jo kärsii tästä kuivuudesta.Mukavaa päivää,vettä odotellaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaan jalalla koreasti, se saattaisi auttaa. Toivottavasti teillä satoi jo tänään iltapäivällä,Porvoossa saatiin muutama tippa ainoastaan.

   Poista
 6. Sadetta hmmm... Viime perjantaina tuli melkoinen kuuro ja eilen lyhyt ja virkistävä. Olin pihalla paljain käsivarsin, olipa ihana kokemus kastua läpeensä lämpimästä sateesta kuin konsanaan lapsena. Kuivaa on. Kohen ei oo koskaan. Naapuripitäjässä sukulainen sanoi:" kyllä se jaksaa sataa!!?? Siellä päin on kyllä jyrissyttämän tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi on kiertänyt ukkossateet meidän niemen nokan ja nyt kotipihan kasvimaan. Tänään ajeltiin niemestä kotiin ja vähän väliä tuli vettä niin rankasti ettei eteensä nähnyt ja monet jäivätkin tien laitaan odottamaan selkenemistä.

   Poista
 7. Meillä satoi aamulla viiden jälkeen, joten se sinun sadetanssisi auttoi, Anja;))
  Kiitos Anja, olet tehokas! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että saitte sadetta, taisin kuitenkin pyörähdellä väärään suuntaan kun sadepisarat kiersivät niemen nokan ja kotipihan kasvimaat. No, ehkäpä huomenna sitten meilläkin sataa.
   Hih, tanssimaan kyllä intoa piukassa, muusta tehokkuudesta nyt tiedä...
   ♥♥

   Poista
 8. Tänään vasta satoi hiukan täällä päin. Mutta ei lainkaan riittävästi, maa on tosi kuivaa.
  On kyllä rennon näköinenn koiruli päikkäreillä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman tipan meillekin tiputti, lisää kipeästi kaivattaisiin. Mutta ehkä huomenna, onhan luvassa taas ukkoskuuroja. Tänään taivas oli Mäntsälästä pohjoiseen päin mustaa kuin mustikan kylki laajalti, mutta ei vaan riittänyt sadereunusta tänne Porvooseen. Harmi. Pitää vaan kiikuttaa vettä kasveille...

   Simo osaa ottaa rennosti nää päikkärit! ♥

   Poista
 9. Kivat kuvat koirulisra.
  Jo vähäistä on sateet tänäkesänä.
  Parina päivä saatiin vettä vähän.

  Nautitaan nyt kuivasta kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, nyt meilläkin alkoi sataa ja ukkostaa. Kuulostaa musiikilta tuo veden lorina ränneistä tynnyreihin..

   Poista
 10. Kuivaa on, nurmikko paikoitellen aivan rapisee... vaikka meillä jo sadetta tulikin välillä ihan kunnolla ja eilen pieni 'sopiva' kuuro juuri kun Leevin kanssa kävelyllä oltiin. Tänään taas kuuma aurinko, huomiseksi lupaa ukkosta, ehkä sitä sadettakin taas tulee. Simon päiväunet näyttää niin ihanan lokoisalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo osaa nautiskella. Minä myös nyt kun alkaa tulla vettä pitkästä aikaa. Onnellisia ollaan sateesta!

   Poista