keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

AA MUN KIRKAS...

Siis aamun kirkas aurinkoinen....eli outo valoilmiö rankkasateisten päivien jälkeen tänä aamuna, vaikka eilinen säätieteilijä muuta lupasi. No ehtiipä vielä, onhan vasta aamutuima. Mutta lupaavalta näyttää, ei tihku eikä lirise räystäiltä.

Eilinen oli kyllä masentavan harmaa ja sateinen. Jaksoi lorotella koko päivän, ei päässyt pieni koirulikaan iltapäivällä lenkille, pikapikaa illansuussa piipahti metsikössä. Lapsenlapsi oli yökylässä ja imuroi huushollin yläkerran, kiitos hänelle siitä.
Ja prinssipuoliso lausahti, ettei halua pelkkää pullaa mussuttaa. Siispä pyörähytin hänelle pari pikaista piirakkaa eilen illalla.
Tässä on puolukkapiirakka tulossa uunista

ja omenapiirakka vasta menossa uuniin
ja ohje on se vanha ja takuuvarma, kuivat aineet sekoitetaan, lisätään kermaviili, muna ja loraus pullorasvaa. Hyvin näkyy maistuvan aamukahvilla piirakat, pakkaseenkin muutaman palan laitoin tulevia päiviä varten.

Piti lähteä meidän niemen nokkaan jo pari päivää sitten. Kuka sinne sateeseen, koleaan, kun ei ulkona voi mitään puuhastella. Ehkäpä aamulla noustaan vankkuriin. Kun täälläkin sää jo aurinkoista on.
Tuleekohan tästä vielä kesä? Lehden mukaan kolme aurinkoista päivää ollut kesäkuussa! Aurinkoa, please, että mansikat kypsyisivät. Luvattu on...

Päivät on menneet pällistellessä. Sade hillinnyt himoja ulkohommiin. Nyt kuitenkin tarkistettava lehtokotiloiden tilanne puutarhassa. Kun keräsimme niitä urakalla, on joukko pienentynyt niin että vain pari-kolme löytyy aamukasteiselta nurmikolta.
Silti inhottavia öttömönkijöitä ovat. 

Simon päivät on kuluneet sohvan selustalla päivystäjänä, pienet oravanpoikaset ja lintuparvet ovat kilvan etsineet ruokaa luumupuista, kirvoja on linnunpoikasille kyllä riittämiin. Ja koiralla riittää vahtimista....

Tää läppäri alkoi temppuilla, isontaa ja pienentää tekstiä niinkuin haluaa, lataa ja varmistaa. Vika on tietysti minussa ja siksipä shut up koko läpykkä. Tulihan tuossa jo lätistyä aamun tarpeeksi.
Hei seuraavaan kertaan!

23 kommenttia:

  1. Se taisi olla jo tämän vuotinen kesä pari kuukautta sitten;/
    Ei voi muuta kuin toivoa, että vielä se kesäksi muuttuu!
    Kiitos postauksesta ja 'kaunista' viikkoa sinulle ja pojillesi, Anja! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään hetkittäin jo lämpimästi aurinkoistakin, puhdistin kanttarellit, jotka jäivät poimittavaksemme kun "jämäjasse" tyhjennyskeikallaan napsi niistä isoimmat! Mutta hyvin meille maistui ne loput.
      Kyllä tämä tästä vielä lämpenee, ei sitä vettä voi koko aikaa valua pilvistä. Ja mustikatkin tarvitsisivat lämmintä ja valoa. Uskotaan näin.
      Sinulle myös mukavaa loppuviikkoa, me ponkaistaan aamulla niemeen.♥♥

      Poista
  2. Nyt näyttää täälläkin sade taukoavan:)
    Jospa se kesä ja mansikat sittenkin tulevat!
    Ihana Simo niin kaihoisana siinä katselee..
    Terveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman ison mansikan löysin tänään kun verkotimme mansikkapenkit.
      Simo on tosi tormakkana kun pieni oravanpoikanen melkein asustaa luumupuussa ikkunan edessä!
      Terkut takaisin.♥

      Poista
  3. On luvattu viikonlopuksi lämmintä mutta odotellaan nyt. Meillä satelee ja on harmaata. Kyllä nuo sinun herkut nyt piristää.Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan kesän tulevan viikonlopuksi. Tänään täälläkin aurinko pilkisteli, mutta mustia pilviä kulki eestaas koko päivän.
      Prinssipuoliso on sellainen marjapiirakkahiiri...

      Poista
  4. Aurinko jo paistelee,taitaa tulla kesä.Maukkaan näköiset piiraat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpenee varmasti kun oikein odotetaan. Maistuivat marjapiirakalle!

      Poista
  5. Minä niin ilahduin tänä aamuna, meillä satoi! 10mm tuli ja sehän nyt taas riittääkin, hyvillä mielin nyt otan vastaan tuon luvatun lämmön, maa sai sitä mitä pyysi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kasvisi saivat sadetta. Nyt vaan lämpöä niin kasvu edistyy.
      Mustikat jo osin sinistyneet täällä vaikka koko ajan on satanut. Ehkä pian saadaan mustikkapiirakkaa uusista marjoista!

      Poista
  6. Maukasta piirakkaa syntyy kun vettä sataa.
    Nyt minäkin näin kuika hirveesti niitä kotiloita voi olla.
    Lahdessa siskoni niitä keräili joka päivä ja Sulosenikin innostui niitä siellä keräämään. En osannut kuvitellakaan että niitä voi olla niin paljon.
    Kauniita ruusuja sinulle.
    Mukavaa heinäkuuta sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtokotiloita on jo niin ympäri Suomea, että oikein vitsaus. Ja vain poimimalla ne saa vähenemään. Rastaat ja siilit kuulema niitä vähän rouskuttavat,mutta lisääntyvät niin nopeasti ettei perässä tahdo pysyä.

      sinulle myös ihania heinäkuun päiviä, toivottavsti meillekin tulee pian lämpimämpää säätä.

      Poista
  7. Tääll oli aika kuivaa melkein koko kesäkuun, nyt muutamana päivänä on saatu sadetta, mutta poutaa jo kaipailen. Kylmähköä on ollut. Lomalaisia tulee niin kaipailen lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me on saatu vettä aivan yltäkylläisesti. Ollaan nyt niemen nokassa ja täällä on päivällä satanut hurjan isoja rakeita. Nyt ukkostaa ja sataa, vaikka välillä aurinko pilkistää. Eipä tarvitse kastella kukkamaita...

      Poista
  8. Aurinko paistaa eikä ensimmäistäkään sadepilveä näy. Hyvältä tuntuu. Meillä on kolmas viikko lopuillaan mökkioloissa ja täytyy todeta, että kylmyys on haitannut esimerkiksi uimista. Sisällä saamme tarvittaessa lämmöt päälle ja takkaan tulen, joten koko aikaa ei onneksi tarvitse palella.

    Pitääkin mennä katsastamaan, josko kantarelleja löytyisi. Läheisellä mansikkatilalla on ollut mansikoita juhannuksesta lähtien ja ovat tosi hyviä. Kyläkaupasta voi ostaa suuria juuri leivottuja munkkeja (olen jo munkkilakossa!) ja viikonloppuisin pizzoja. Lastenlapsia on hemmoteltu monella tavalla, siinä samalla myös itseämme. Herkkuja olet leiponut sinäkin.

    Tänä aamuna sanomalehtiä hakiessa näin pellon reunassa viisi kurkea. Huikean upea näky.

    Teille toivottelen mukavaa mökkiaikaa ja Simolle rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Meillä vaan on satanut ja satanut. No viime lauantai oli pouta, eilinenkin lähes. Mutta tänään sitten taas repesi taivas. Tultiin tänne mökille, piti lähteä jo alkuviikosta mutta kun sadetta ja koleaa...
      Ja täällä ukkostaa ja sataa, hurjan suuria rakeitakin päivällä satanut (Iltasanomissa kuva). Kantarelleja poimin jo kotipihan reunamilta ja muutaman mansikan löysimme mansikkamaalta. Mutta lämmintä pitäisi saada sadon kehittymiseen.
      Tänään tultiin ystävien kautta ja siellä oli paikallisen leipomon aivan suussasulavia munkkeja! Minä sorrun välillä, välillä lakkoilen. Mutta ei siitä mitään apua ole.
      Kurkiparvet on aivan upea näky, meilläkin tuossa läheisellä pellolla on joka kesä kurkipari poikasineen.

      Kiitos Marjatta, terveisiä täältä. Simo kiittää rapsutuksista, kuono on vähän kipeä kun putosi tänään ystäviemme luona tyhjennettyyn uima-altaaseen, pienen koiran näkökyky petti eikä tajunnut, ettei ollut lattiaa tassujen alla. Säikähdettiin, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Nyt pientä on lellitelty senkin edestä... on se niin suloinen.

      Poista
  9. Heippa blokissani on sinulle haaste.♥

    VastaaPoista
  10. Minä myös iahstelin aamulla aurinkoa kun lähdin postinhaluun. Ihan kuin olisi tullut outoon maailmaan kun on ollut, pimeää, kylmää, kosteaa. Tosin ei vieläkään ole lämmintä, mutta se aurinko on parasta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla oli aurinkoista, vaan nyt täällä niemessä on harmaata ja sateista, välillä näkyy aurinko ja sitten taas sataa ja ukkostaa. Kesä on...

      Poista
  11. Nyt vihdoin vaikuttaisi siltä, että pian saadaan kesän lämpöä.. ihanaa! :)
    Mukavaa mökkeilyä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja että lämpö lopultakin voittaisi. No viikonlopuksi on luvassa jopa hellettä. Näkee nyt, on jotenkin niin pessimistinen mieliala...

      Poista
  12. Ihanan näköisiä piirakoita.

    Nyt kun meillä on uusi uuni, pitäisikin kokeilla tehdä piirakoita. Meidän vanhassa uunissa ei enää pysynyt luukku kunnolla kiinni, niin leipomukset ja ruoat eivät kypsyneet kunnolla. Oon innostunut tekemään uudessa uunissa muutamia ruokia, mies on tehnyt muun muassa raparperipiirakkaa.

    VastaaPoista