perjantai 25. heinäkuuta 2014

ROMEO JA JULIA

Kesäinen helle jatkuu. Vain muutama sadepisara on saatu, luonto kaipaa jo kastelua. Onneksi vettä on lähellä. Kun vaan jaksaa kastelukannua kiikuttaa!
Onneksi yökaste hieman avittaa. Ja itse kaipaa joka aamuista vilvoittavaa herätystä. Järven vesi on niin lämpöistä, etten muista naismuistiin koska aiemmin olisi ollut. Ja niin kun me huokailtiin kesäkuun koleina aamuina. Nyt nautitaan täysillä.

Mustikkakausi on parhaimmillaan. Prinssipuoliso on ahkera siinä hommassa, minä sitten osallistun putsaukseen ja pussitukseen pakkaseen. Isojakin ovat mustikat täällä. Ja kanttarellit nostavat nuppejaan koivikossa. Kyllä kelpaa.

Sunnuntaina on vuorossa serkkutapaaminen. Ajatteluttaa, mikä sen merkitys muille serkuille on. Minulle tärkeä, toki siihen on vahvat perustelut. No, muutamille niin yhdentekevää, etteivät ole osallistuneet. Näillä mennään, jos vuosi kerrallaan tuntuu liian tiukalta tahdilta, on varaa löystyttää. Tärkeintä on yhdessä oleminen, niin kuin aiemmin sanoin, on turha luritella kuolleille. Me jo sen ikäisiä melkein kaikki, että noutaja voi poimia kenet tahansa.
Ja kun sukuunsa suopetäjä ja tekijäänsä tervaskanto, on mukava tavata kerran kesässä isolla joukolla.Tässä meidän Simo-poika vielä kotipihassa. Nyt niemessä ei viime yönä nukuttu juuri lainkaan. Syy kuin näytelmästä Romeo ja Julia.
Paitsi että Julia kyykki ulko-oven takana ja Romeo viuskutti sisäpuolella. Siis koko yön. Julia eli naapurin "sokea Reetta" olisi halunnut sulhasta ja tää meidän puoliksi leikattu Romeo olisi mielellään sulhasena toiminut. Peitin Simon kainalooni takatassusta kiinni pitäen. Ei auttanut, tempoi ja riuhtoi ja ryntäsi itkemään avoimen ikkunan eteen ja siitä ovelle. Kuudesti kävimme antamassa morsiolle kyytiä, yhä uudelleen tämä palasi takaisin. Tänään viritän verkkoaidan tien suulle, josko sitten pysyisi houkuttelevat tuoksut mökistä kauempana. Vaikka kuinka yrittää ymmärtää, että vietit vie, tämän ikäisenä haluaa kyllä nukkua yönsä rauhassa. No näkee sitten ensi yönä.

Tupu, Hupu ja Lupu ovat kasvaneet. Vanhemmat uittavat niitä järven ympäri etsimässä sopivaa syötävää. Välillä nousevat takarannan kalliolle lepäämään. Onneksi eivät ole joutuneet kettuemon saaliiksi ja nyt ovat jo niin isoja, että taitavat selvitä vaaroista. Muuten viimeisetkin talitintin poikaset ovat lentäneet maailmaan ja rannalla ei kuulu sirkutusta, vain kurkien huutoa ja muutaman lokin kirskuntaa. Kesän konserttitarjonta on siis ohi.

Kukkamaalla on menossa valkoisten kukinta. Ja vaaleanpunainen kärhö avaa uusia nuppujaan. Iso hirvenjuuri kukki täysillä kotona, niemessä vielä nuppuvaiheessa. Iristen kukinta on jo ohi. Kohta onkin taas syysleimujen aika. Mutta siihen saakka nautitaan lämmöstä. Talvella on sitten kiva muistella, miten aurinko paahtoi täydeltä terältä. 
Kotona meillä oli yöt huippuimuri, pöytätuuletin ja kattotuuletin pyörimässä, ikkunat auki eli läpiveto. Silti nihkeys tuntui lakanoissa.
Niemen nokkaan hankittiin ilmalämpöpumppu, ihan hyvä hankinta, sillä ainakin helteillä saa mökin helposti viilennettyä, vaikka hellassa pitääkin tulta ruuan laiton aikaan. Ja syksyllä sitten puhallutetaan lämpöistä ilmaa mökkeröön.

Soromnoo. Tää lähtee nyt uudelle uintikierrokselle ja uittaa tän kitisevän Romeon myös. Ehkä vesi häntäkin viilentää....Hih.

20 kommenttia:

 1. Mekin illasta lillumme Päijänteessä, uimme matkaa ja sukeltelemme. Tänään on kiva, kun nuoret saapuvat koirineen. Dina on jo innokas uimakaveri, mutta Taika, sheltti 1 vee, vielä vähän epäröi, mutta kovasti tekee jo mieli mukaan.

  R. käy meillä mustikassa ja sitä riittää. Kun mansikasta päästiin, alkoi tämä mustikka ja sitten toivottavasti saamme pian sateita, sillä kantarelleja on pakko saada!

  Meillä kukkivat nyt ketlaiset valtikkanauhukset ja en niistä oiken jaksa innostua, mutta harmaamalvikit ovat nyt auki ja valtavia vaaleanpunaisia pehkoja, niitä ihailen.

  Istutin tummanpunaisten (Aida, Kirchenfürst) leimukukkien joukkoon valkoista, mutta nyt en löydä sen nimeä mistään. Ne valkoiset tietty yrittävät aueta jo nyt.

  Mukavaa lillumista teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on todella ihana lillua vedessä, tosin Päijänteen vesi lienee vilpoisempaa kuin meidän järvellä. Simo on uitettu joka päivä, itse ei kyllä veteen mene vaikka kotona suihkun alla kiltisti seisookin.

   Mustikat minusta jo riittäisivät, mutta kun kerääminen on kivaa, miksi sitä estelisin. Pitää vaan välillä köijätä niitä kotipakastimeen.
   Kantarellit ovat kovin pieniä täällä, kotona jo syötiin monta kertaa.

   Malvikit kukkivat parhaillaan, aivan vitivalkoinen näkyi kukkivan tien varrella lähellä kotiamme, sieltä käyn napsaisemassa palan omaan penkkiini kasvamaan. Mitä valkoista istutin leimujen joukkoon?

   Kuin myös teille ihania lillumisretkiä, nautitaan nyt vielä ihanasta kesästä.
   ♥♥

   Poista
 2. Oispa oma järi, tai joki tai jku muu mihin pulahtaa, mutta kun ei oo, niin ämpärillä vaan vettä päähän:)
  Vai rakkaustarinaa siellä eletään. onneksi taitaa mennä pian ohi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee sitä vilvoitusta ämpäristäkin. Niin, rakkaus näkyy saavan koirulinkin elämän ihan sekaisin! Pelkkää täpinää oli koko yö. Toivottavasti tuleva yö on rauhallisempi.

   Poista
 3. Miten sitä sanotaankaan, että kopallinen kirppuja on helpompi vahtia, kun rakastunutta :D Sama se pätee Simoonkin. Mikä lie kaunis valkoinen kukka ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meinasi mennä hermot ennen aamun valkenemista tuon Romeon ähkinään ja vikinään. Järvi sitä kai vähän viilentää.

   Valkoinen kukka? Tää on ritarinkannus, kukkii täysillä juuri nyt ja vartta on liki kaksi metriä. Sininen jää jalkoihin ja aloittelee kukintaansa. Ihastuin tähän valkoiseen ja olenkin sen kukintaan tykästynyt.

   Poista
 4. Voihan Simo mikä Romeo:)))

  Lämminhenkistä serkkutapaamista ja mukavaa viikonloppua kauniissa niemessänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, minusta on kiva tavata omaa sukua. Lämmintä on, onneksi vesi vilvoittaa. Nautitaan täysillä.

   Poista
 5. Ihana tuo rakastuneen Romeon kaipaava katse. Se kertoo kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romeon täpinät hellitti kun eilen rakennettiin verkkoaita tien suulle ja Julia ei päässyt yöllä pihaan tuoksuttelemaan. Kaipas jäi silti katseeseen ja laiturilta lähetetään kurkku-urahduksia Julian suuntaan...

   Poista
 6. Voi sitä Simoa, on niin komea poika, että yhtään en ihmettele Reetan intoa. Hih.
  Mukavia sukujuhlia vaan sinne kesäiseen Keski- Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ennen Romeot rientäneet Julian parvekkeen alle, nykyJuliat ne oitis kirmaa Romeon ikkunan taakse. Niin muuttuu maailma.

   Poista
 7. Meilläkin suloseni kerää nykyään mustikat kun minä en kestä hyttysiä saan niin isot paukut.
  Mukavaa serkkutapaamista ja viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäiset hyttyset saavat minulle myös valtavia paukamia, kesän mittaan laimenee ja ei tunnu enää niin kamalalta.
   Kiitos sylvi, myös sinulle antoisaa viikonloppua, täällä rantavesi 27 astetta ja ilma jo liki 30 vaikka aamupäivä.

   Poista
 8. Voi tuota lemmen aikaa. Juuri loppui Himmun juoksut, kun naapurin labbiskin sai ystävällisen vastaanoton vaikka normaalisti saakin labbis olla alakynnessä kun Himmu murahtaa niin poika perääntyy, nyt poika olikin hämillään kun se hyväksyttiin ihan pusuasteelle asti.
  Tuo valkoinen ritarinkannus on sitten upea. Minulla vain sinistä. Oikein hyvää jatkoa tähän kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo oli viime yön jo lähes normaalisti kun laitettiin pihan tie tukkoon vaikka morsio illalla vielä kymmeneltä odotti tien suulla. Tuskin Simosta olisikaan täyssulhaseksi kun toinen kives joka ei laskeutunut vaan oli vatsaontelossa, leikattiin pois. Mutta yritteliä poika silti.
   Valkoinen ritarinkannus on parimetrinen ja täydessä kukassa komea. Lähtis varmaan siemenestä kasvamaan. Ainakin leviää ympäristöön helposti.
   Nautitaan lämmöstä, vaikka joskus onkin pakahduttavan helteistä. Onneksi on välillä mahdollisuus pulahtaa järveen ja uittaa myös Simo.

   Poista
 9. Näin vanhempana ei nuo yövalvomiset ei tahdo enää onnistua, nuorempana ei tuottaneet tuskaa.
  Aurinkoista oloa kuitenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä iässä tarvitsee jo normaalin mittaisen yöunen. Minä olin eilen aamulla ihan tötterönä kun meni ketuille koko yö. Viime yö jo helpotti sekä koiraa että emäntää. Samoin sinulle aurinkoisia päiviä.

   Poista
 10. Voi tuota Simon ja morsmaikun kohtaloa. Kyllä kävi sääliksi, vaikka muistankin kauhulla jodlausaikaa kun Rölli näki miten Likka pyllisteli sille aidan raosta. Meillä oli aikoinaan metsätyskoiria, joita kyllä käytettiin joka päivä sisällä seurustelemassa ja herkuttelemassa. Monesti myös lenkitettiin samantien ja minä siivoilin sillä välin pahnat kuntoon ja tarhan siistiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni koko viikonvaihde, verkkoaita pystytettiin, Julia kiersi sen metsän kautta, pongahti kuin ongenkoho joka ilta ja joka aamu ja joka päivä mökin pihalle Simon iloksi. Ei auttanut, vaikka koiratyttö on lähes sokea, niin vaan pomppi aidan yli kun hätisteltiin kotiinsa lähtemään. Ihmeteltiin, että mistä Simo yösydännä vaistosi morsion mökin pihalla.
   Hyvä on vainu. Nyt ollaan taas kotona ja yö nukuttu ilman uikutuksia.

   Poista