maanantai 4. elokuuta 2014

SYÖ SÄÄSTÄEN SAVEA...

sanoi sammakko pojalleen. Minä puolestani ohjeistin, että suut on pidettävä supussa ettei lennä hiekkaa suotta hampaisiin. Lähtivät nimittäin Neste-rallin EK-25 seuraamaan ihan tähän mökin tuntumaan. Ihan oikeasti meiltä on vain 300 metriä parhaisiin hyppyreihin linnuntietä. 

Minä ja Simo jäätiin suosiolla niemeen. Pörinä kyllä kuului ihan pihalle asti. Ja helikopterin lensivät laiturin yli niin, etten päässyt uimaan - siis ilman uimavermeitä. 

Meidän porukka vei mukanaan laituripenkin, kirjoittivat siihen tussilla LANDOWNERS ONLY  tai jotakin sinne päin. Ja motittivat katselukiven punaisella nauhalla, siis oma vip-aitio. Ja paras hyppyri. Minä olen sen aikaisemmin kokenut, joten ei niin paljon sykähdyttänyt lähteä tien varteen.

Muuten viikonloppu meni sujahtaen. Kun EK ajettiin sunnuntaina, tie oli kiinni aamuvarhaisesta iltapäivälle. Lauantaina lähdettiin Jatan kanssa katsastamaan kanttarellit tien takaa. Meitä vastaan käveli naapurin pariskunta kainalossaan muovikassi sieniä. Sanoivat käyneensä mäellä keräämässä ennenkuin ralliväki ne pissaa ja tallaa. Jo vain. Me luultiin, ettei mitään enää jäänyt. Hypättiin maantien yli ja kas, mustahuppuinen mies säikähytti sanomalla Tervehdys! Löytyykö?  Hitsin hitsi. Parhaat sienipaikat on siis yleisessä jaossa!  Vaan kas kummaa, Meidän sienisaalis karttui vikkelyydellä ja sillä tietämyksellä, mitä meikäläisellä kyseisten koivunympärysten rihmastoista on. Muovikassi pullollaan, siivottunakin täys ämpärillinen. Niitä on nyt sitten popsittu hyvällä halulla joka ruokailussa. Sienet on terveellisiä, sanoo terveysguru Heinonen. Ja mehän popsittiin ja uskottiin. Kyllä nyt paksusuolet sai työtä ja ravintoa.

Mulla on ollut niin olevinaan kiire, että en yhtäkään kuvaa ole ehtinyt näppäämään. Vaan onhan noita entisiä. Läpätään tähän nyt maisemaa niemen nokasta.

Joku väitti, ettei ole mustikoita. Meidän prinssipuoliso löytää isot mustikat lähimaisemista. Suut on jatkuvasti pysyneet mustikoista mustina. Hih.
Tää lähtee nyt saunaan. Heipparallaa.

18 kommenttia:

 1. Voi kun saiskin mustikoita, sellasia pieniä kivikovia käppänöitä ovat tuossa lähimetsässä.kauemmas en uskalla lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökin maisemista on löytynyt isoja mustikoita, talven marjat on pakkasessa ja lähimmille myös jaettu vitamiineja.

   Poista
 2. Täältä myös löytyy mustikoita, joten ostan. Joku poimii ansaitakseen, siispä en mene metsään, kun jalkakin temppuilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että poimija saa tuloja marjoista, molemmin puolin on hyötyä. Onneksi prinssipuoliso on niin hyvässä kunnossa että pystyy menemään marjametsään varsinkin, kun se hänelle tuottaa suunnatonta mielihyvää.

   Poista
 3. kanttarelli ja mustikka on kesän herkkulahja..rallitkin on monien herkku, ei minun:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesän makuja molemmat. Rallikansaa oli runsaasti liikkeellä, meitä Simon kanssa ei kiinnostanut suuremmin.

   Poista
 4. Mustikoita olen minäkin saanut reilusti.minulla on hyvä mustikka paikka ja myös kanttarelleja. Ja lämmintä on riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sinulla on hyvä marjapaikka. Kaikkiin paikkoihin ei ole kypsynyt mustikoita lainkaan, mutta me on kyllä saatu riittävästi. Myös lämpöistä, nyt on luvattu ukkossateita, maa onkin jo ihan porokuivaa ja kasteluhommaa on riittänyt.

   Poista
 5. Minä tuolla torilla käyn marjassa ja sienessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori on ihan hyvä marja- ja sienipaikka. Monet siellä käyvät, varmaan minäkin sitten joskus kun ei enää pysty metsään lähtemään.

   Poista
 6. Onpa teillä ihana kesäpaikka, kaikki löytyy lähistöltä;))
  Kaunista ja vetistä viikonloppua sinulle & pojillesi! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäpaikka on ihana, mielellämme ollaan täällä mahdollisimman paljon. Mustikoitakin on joka aamu ilmestynyt ämpärillinen, jaettavaa on riittänyt.
   Vettä ei vaan ole satanut, odotettu on, mutta sateet kiertäneet niemen nokan. Onneksi järvessä on vettä riittänyt....hih.♥♥

   Poista
 7. Mustikoita on näkynyt ainakin täällä länsipuolen rannikolla todella vähän, jopa niin, että torille on matka käynyt, jotta mustikoita on saatu talvenvaraksikin.. Onnellisia te! :)

  Toivottelen ihanaista elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös ihanaa ja kuutamoista elokuuta. Tasan ei käy onnenlahjat eikä kasvanut mustikat tänä kesänä joka paikassa. Meille on riittänyt sekä täällä mökin maisemissa että myös kotimetsässä.

   Poista
 8. Taas se on saalistusvietti viennillään. Sen verran meikämuorikin metsiä kalunnut että rajat tulleet vastaan. Sydän, vaiko ylipaino, molemmat kai muistuttaa todellakin ettei olla entisellään. Testamenttasin kummipojalleni kanttarellipaikan, joka kuin hänen reviirillään. Taas sain huomata että antaessaan saa. Salapaikkani senkun laajenee ja kanttarelleja saatu mukavasti näihin maisemiin nähden. Kaunis on ollut meillä kesä.. siitä kiitosmieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, saalista takaa ajetaan! J on poiminut tosin mustikat ja minä vaan kanttarellit. Ystäväperhe oli täällä niemessä pari yötä, käveltiin kanttarellipaikat mutta ei juuri mitään enää löytynyt, sadetta kun ei ole saatu viikkoihin. Nyt ilma tuntuu muuttuvan, ehkäpä pilvistä valahtaa vettä, niin kovasti sitä jo kaivataan. Kiitollisena lämpöpäivistä mielihyvin jo otetaan pilvipäivät vastaan. Mustaherukoiden kanssa alkaa viikon päästä poimintashow. Ja sitten kypsyy karhunvatukat ja sitten puolukat.... että sadonkorjuuta riittää. Kivat sulle, älä rehki metsässä vaan kulje voimiesi mukaan ♥

   Poista
 9. Mekin syötiin eilen kantarelleja, mutta en tiedä kuka lienee poiminut, varmaan Puolasta tulleet, mutta hyviä olivat nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kanttarelli kanttarellille maistuu poimikoon sen sitten kuka hyvänsä. Suotta suomalaiset nyrpistelevät torilla myynnissä olevia virolaisia kanttarelleja, ei kaikilla ole mahdollisuutta eikä halua rämpiä koivikoissa sieniä itse etsiskelemässä.

   Poista