torstai 12. helmikuuta 2015

PARI SANAA YSTÄVYYDESTÄ

Ystävänpäivä on tullut jäädäkseen, onneksi.  Ystävänpäivästä toki kaikki tahot tahtovat ottaa oman siivunsa, samoin kuin äitien- ja isänpäivistä. Karuselliin ei silti tarvitse lähteä mukaan, tosiystävä ei pahastu, jos häntä ei ystävänpäivänä(kään) lahjuksin lähesty. Ystävyys on nimittäin ihan muuta kuin markkinahumua.Tähän ikään ehtineenä on jo kokenut monenlaista ystävyyttä. Ihan epäystävyyteen asti. Lapsuus- ja nuoruusajan ystävät ovat usein jääneet elämän virran viedessä uusiin maisemiin. Vain nimi luokkakuvan takana muistuttaa, miten läheisiä oltiin aikoinaan.
Vaikka silloin oli tärkeätä jakaa kaikki asiat, elämä on opettanut, että jotakin pitää pitää kenties ihan omana tietonaankin. (Miten tulikaan mieleeni opetus, että jos jakaa, ei saa kertoa. No vitsi vitsi, jossain ohjelmassa tämä yhdistettiin Aira Samuliniin.)Sorry sivuraide. Mutta ystävyyteen takaisin. Olen todella onnellinen, sillä minulla on todellisia ystäviä. Eräs ystäväni on vuosien takaa, aina yhtä ihana ja luotettava. Eipä taida olla asiaa, jota en voisi hänen kanssaan pohtia miettimättä, että voinko luottaa. Vuorenvarmasti voin. Ystäväni on opettanut minulle monta asiaa omalla olemisellaan, hän on lempeä, hyväntahtoinen ja aina valmiina auttamaan. Harmi vaan, että maantieteellinen välimatka rajoittaa yhteydenpitoa hiukkasen, mutta ajatuksissani häntä kuljetan mukanani välimatkasta huolimatta. Kiperissä tilanteissa kilautan kaverille kysyäkseni hänen mielipidettään. Hän ei tyrkytä minulle elämänohjeitaan, mutta toimii aina toisten parhaaksi. Monet, monet kerrat on parannettu maailmaa ja samalla purettu elämän kerää. Ikimuistoiset reissut kahdestaan miljoonakaupunkiin ja muualle. Seikkailtu Berliinit ym. ja nautittu ja naurettu reppureissuillemme.  Kirpputorineuvokset. Toivon, että ystävyytemme ei koskaan haalistu vaan olemme aina yhtä tärkeitä toisillemme.

Uusiakin ystävyyssuhteita voi syntyä melko yllättävissä tilanteissa.
Kun tuntee viihtyvänsä yhdessä ja ajatukset kulkevat samaan malliin, on helppoa tulla läheisiksi. Olen onnentyttö, sillä koen, että minulla on hyvä ystävyyssuhde syntynyt myös eräällä matkalla, jossa tutustuimme ja meitä tuli perheystävät. Ja hyvin synkkaa.
Yhteys toimii puolin ja toisin mutkattomasti. Hyvä näin.Ystäväni, tuttavani, ratiritiralla...lauletaan eräässä laulussa. Ystävänpäivän kunniaksi  on ikäihmisille perinteiseen perjantaitapaamiseen kerätty erilaista ohjelmaa ja lopuksi tanssia.
Meidän pumppu (Anja, Juhani ja Yrjö) huolehtii tanssimusiikista.
Siis minä, tavallisimmin suunsoittajana, kokeilen lyödä tahtia poikien soittaessa. Ja voin laulaa lurauttaakin jos sikseen tulee. Olen täpinöissäni, sillä juontohommat on minun vastuullani. Yritän parastani, että pysyisin viileän rauhallisena ja asiallisena. Enkä laukoisi vitsinpoikasia sammakkoina. Sepä siitä sitten.

Millainen itse olen ystävänä?  Siinä on minulla vielä paljonkin tehtävää. Pyrin olemaan ystävilleni luottamuksen arvoinen. Pystyn arvioimaan subjektiivisesti vain niin, että itselleni yritän välillä kovastikin olla ystävänä. Tänäänkin, kun otin itseäni niskasta kiinni ja ponkaisin uimahalliin. Kun löhöilyä on joulun jälkeen ollut ihan riittämiin. Todentotta ensimmäiset 300 metriä olivat tukehduttaa minut. Sydän läpätti ja henki salpautui. Niin huono kuntoni on. Mutta kilometri sitten kuitenkin meni pienellä painostuksella. Ja tein päätöksen, että jatkan vähintään kerran viikossa kun huomasin, että torstai passaa minulle eikä liikaa räpiköijiä ollut altaassa siihen aikaan. Yritän siis olla ystävä itselleni ja huolehtia kunnostani. Ja tietysti ystävyyssuhteita pitää vaalia myös lähisuhteessa. Ja Simonkin eli parhaan lemmikkiystävän kanssa. 

Näin niitä ystäviä on ja heitä pitää hyvin kohdella joka tilanteessa.
Oikein ihanaista ystävänpäivää toivottelen myös kaikille blogiystävilleni, tehän teette tästä bloggaamisesta mielekästä ja mukavaa. Paistakoon aurinko keväisiin päiviinne iloa ja valoa!
Ystävänpäiväruusuja teille kaikille!

Ja Kiki, tervetuloa lukijaksi. Sinulla on ihana blogi ja varsinkin oma luonnehdintasi profiilissasi. 32 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitit ystävyydestä. Se on tosiaan molemminpuoleista kiintymystä ystävään. Minulla oli lapsuuden-nuoruuden aikana yksi ystävä yli muiden, mutta sitten lävi niinkuin kävi, maailma sitten vieroitti pois meidät toisistaan. Vuosikymmenien jälkeen hän otti yhteyttä äitiini kysyen missä olen, äiti sitten lähetti sen kirjeen minulle, että saan itse päättää, otanko yhteyttä. Totta mooses otin ja niin tapasimme, molemman jo alkavan vanhenemisen alussa. Ja niin oli, kuin ei erossa olisi ollutkaan, ne ihanat muistelot. Nyt hän on jo usean vuoden ollut tuolla ylhäällä.

  Aikuisiällä olen löytänyt pari todella ihanaa ystävää, joiden kanssa saa tätä maailmaa muuttaa paremmaksi tai ainakin yritämme sitä parantaa.

  Oikein, oikein hyvää Ystävän päivää sinulle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista mummeli. Oikein ihanaa ystävänpäivän iltaa toivottelen.

   Poista
 2. Ihana ystävänpäivätervehdys!
  Toivottelen sinulle hyvää ystävänpäivää, anja!

  P.S. Viime viikkoni oli jotenkin niin tahmea, että en vielä ehtinyt toiseen blogiini vastaamaan ojentamaasi haasteeseen. Korjaan asian viikonlopun aikana.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä hätäile haastevastauksen suhteen, kyllä ehdit sen sitten kun siihen on aikaa. Ja leppoisaa ystävänpäivän iltapuhdetta sinulle Kaisa Reetta.

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus kauniita kukkasia. Oikein hyvää ystävänpäivää Anja.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ritva, kiitos ja samoin sinulle ystävänpäivän iltaa mitä parhainta.♥

   Poista
 4. Sie kirjotit just sen mitä mie ajattelin ystävyydestä.
  Oikein mukavaa ystävänpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että ollaan samoilla linjoilla. Sinulle kosotäti toivottelen täältä mukavaa ystävänpäivän iltapuhdetta.

   Poista
 5. Y S T Ä V Ä N I A N J A.........:)

  VastaaPoista
 6. Hieno ja viisas kirjoitus ystävyydestä!

  Hyvää ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan otettu kommentistasi, Minttuli. Laitanpa täältä tulemaan sinulle myös ystävänpäiväterveiset!

   Poista
 7. Niin mukavasti pohdit ystävyyttä...Kirpputorineuvokset, hih , ilosta ystävänpäivää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lovviisa, tuo neuvosten nimitys tuli ystäväni mieheltä, kun hän pohti näitä meidän yhteisiä reissujamme. Sinulle myös iloa ystävänpäivän iltaan.

   Poista
 8. Kiitos postauksestasi, Anja! ♥
  Oikein hyvää Ystävänpäivää ja viikonloppua myös sinulle, ystäväni! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili ystäväni, kiitos kommentistasi ja hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle♥♥♥

   Poista
 9. Hyvin kirjoitit ystävyydestä. Hyviä ja huonoja kokemuksia kertyy elämän varrella, väistämättä. Sehän kuuluu asiaan. Hieno titteli tuo kirpputorineuvos:)

  Hyvää ystävänpäivää huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ystävyydessä jyvät erottuvat ajan myötä akanoista.
   Ystävänpäivätervehdys sinulle Rantakasvi.

   Poista
 10. Ihania ruusukuvia! Ja niinhän se on, tuo ystävyys, onnekasta on kun on noin hyviä ystävyksiä. Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, keräsin noita ruusuja kuvistani, ovat kesän aikana kuvattuja, mutta halusin lähettää ruusuja teille blogiystävilleni. Ystävänpäivän illan toivotus sinulle kaimaseni.

   Poista
 11. Kiitos postauksest

  Hyvää Ystävänpäivää Anja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, samoin sinulle hyvää ystävänpäivää!

   Poista
 12. Hyvin kirjoitit ystävyydestä, todellisuudessa meillä kullakin on tosiystävät tai ystävä ja loput on tuttuja sieltä täältä joita muistetaan ja tavatessa jutellaan maailma hyväksi:) Blogimaailman ystävät ovat usein tuntemattomia, mutta joskus tutumpia kuin läheiset, jos kirjoittavat paljon ja kuvat tai melkein kaikki ilmaisu kertoo aina tekijästään. toki voimme myös kiittää näin vakituisia lukijoitamme, sehän on vain ilo. Jatkukoon ilo ja ystävyys tulevinakin päivinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaisumarjatta, olen onnellinen vaikka yhdestä tosiystävästä, joka minulla on.
   Blogimaailmassa on tullut blogiystäviä, jotka tekevät tästä kirjoittamisesta mielekästä. Muutamia heistä olen tullut tuntemaan ihan livenä. Toivotaan, että ystävyys täällä blogistaniassa jatkuisi ja voisimme olla toistemme innoittajina. Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle.

   Poista
 13. Niin, Anja, se ystävyys on kahden kauppa. Kirjoitat niin kauniisti, että silmiä alkoi hikoiluttaa.
  Ilman ystäviä elämä olisi kauheaa, kuka jaksaisi edes elää.
  Tosiystävyyteen kuuluu niin paljon. Hyvää Ystävänpäivän iltaa. ♥

  VastaaPoista
 14. Kiitos :) Tässä oli kyllä paljon ajatuksia ja tälläisenä päivänä on hyvä pysähtyä ja muistaa kiittää ystävistään :) Oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiki, onneksi meillä on ystäviä ja ystävänpäivä! Kun vaan osaamme heistä olla kiitollisia!

   Poista
 15. Hienoja sanoja ystävyydestä. Hyviä päiviä edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Osakainen ja samoin sinulle tsemppiä edelleen...

   Poista
 16. Kiitos ihanasta palkinnosta, julkinen kiitos tulee loppuviikolla :) se rasva tuli tarpeeseen kantapääy on ihan halki, pitää heti illalla kokeilla, ja ne kuvat on upeita ja korun laitan heti koristamaan rintapieltä, nii ja nyt ei meiltä rahat lopu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kosotäti, tiesin että huumorintajusi riittää paketin sisällön hassuuden ymmärtämiseen. Mutta kiva jos ilahduit! Mielelläni sinulle lähetin paketin. (Ja itse olen sitä rasvaa menestyksellä käyttänyt käsiin ja kantapäihin).

   Poista