torstai 2. helmikuuta 2012

ILMOJA ON PIDELLYT

Viikko on mukavasti yli puolen välin. Mittarissa - 22 ja luonto kuin tönkkösuolattu muikku, no ainakin nuo pihakuuset. Talon katolla niin paksu kerros lunta, että alas tiputettavaa olisi jo.

Mutta eipä hätää. Aurinko pilkahtelee ja nostaa mielen syvistä vesistä pintaan ja yläpuolellekin. On se vaan kumma, miten mieli virkoaa kevään merkeistä. Enää tämä kuukausi tosi talvea ja sitten jo maaliskuussa alkaa vesinorot valua räystään jääpuikoista. Odotellaan.

Pieni männyntaimikin on kapaloitu kunnolla vartoilemaan lämpimiä auringonsäteitä. Ja huurteiset talventörröttäjät ovat kuin sokeroituja.

Pikkulinnuilla ja muillakin metsän eläväisillä on tiukat ajat. Auringonkukan siemeniä ja talipalloja on ympäri pihapuissa ja kulutus vauhdissa iltapäivisin. Aamulla vai orava uskaltautuu ulos lämpimästä talvipesästään lintulaudalle aterioimaan.

Luonnossa on paljon pieniä jälkiä timantteja hohtavalla lumella. Nämä ovat Simon tassun jälkiä, mutta olemme bonganneet ketun, rusakon, supikoiran, fasaanin ja oravan jäljet sekä paljon pienten piipertäjien kuten hiirten ja lumikon jälkiä pihan ympärillä. Kylmästä huolimatta elämää on.

Auringon säteet huurteisen koivun latvukseen antavat toiveita keväästä.

Metka tämä ihmisen mieli. Syksyn runsaiden vesisateiden kyllästäminä toivoimme talvea ja lunta. Nyt meillä on lunta riittävästi, pakkasta riittävästi. Nyt alkaa huokailu kohti kevättä. Ja sitten kesää. Vaikka niinhän se todella menee; jos on pieni matkanpoikanen tiedossa, sitä odottaa kuin hepo kesää. Ja kun matka on koettu, mieli askartelee jo uuden mahdollisen reissun parissa. Otin tämän matkan esimerkiksi koska itselleni tärkeää päästä tuulettamaan luutuneita käsityksiäni, mutta yhtä hyvin se voi olla vaikka käsityö, kirja, mieluisa vierailu tms. Eli sananlaskun mukaan "yhtä söis ja toista jo mieli tekis" vähän muunneltuna.

Viime viikonloppuna kolusin Tukholman pari kirpparia. Postaan niistä erikseen kun ehdin kuvata löytämäni "aarteet".

Lopuksi kuva-arvoitus: mikä mytty?
Ja vastaus: mun pieni koirulini, joka näytti minulle viikonlopun hoidossa olon jälkeen ylähampaitaan naama näkkärillä ihan kesken kaiken ja monta kertaa vaikka istuin rauhassa katsomassa telkkaria sohvan nurkassa. Tulkitsin sen niin, että "anna olla viimeinen kerta kun jätät minut ja lähdet itse humputtelureissuille". Simo oli viihtynyt kissojen kanssa hyvin molemmat yöt mutta maanantaina aamukymmeneltä istunut sohvan selustalla katse kaukaisuuteen ja nyyhkinyt. Pikkuminiä oli lohdutellut, että "on ne jo laivasta ulkona ja kohta täällä". Kuka sanookaan, ettei koiralla ole kuudes aisti! Kyllä Simo tietää.


27 kommenttia:

  1. No onhan se niiiiiin väärin, että jätetää !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pitäs kyllä olla valittamista kun on hyvässä hoidossa ja silmäteränä. Mutta mieltä näytti silti.

      Poista
  2. Kaunista teillä on lumen ympäröimänä. Kirjoitit kauniisti mitä mieli tekee, kevättä odotellessa. Simolla on aistit kunnossa, noin nuo koirulit aavistaa että olit suomen kamaralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista on puhtaan lumen keskellä. Mutta mieli palaa jo kevääseen ja kukkapenkkien kuopimiseen (kanasyndroomako?). Simo osaa kai laskea kaksi yötä ja sitten kotiin!

      Poista
  3. Kauniit talvimaisemat ja pakkasta riittää,tälläkin on 21 astetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus lapsena sisäsuomalaisessa maisemassa tarkeni mennä kouluunkin yli 30 asteen pakkasessa vaikka vaatevarustus ei niin kummoinen sodan jälkeen ollut. Nyt tuntuu parinkymmenen asteen kylmyys ihan sietämättömältä ja mieli tekee olla sisätiloissa villasukat jalassa.

      Poista
  4. Moikka Anja!

    Meillä oli 26 astetta viime yönä; saa nähdä tuleeko vielä lisää;)

    Voi, Simo-ressukkaa, ei kukaan pidä siitä, että hänet jätetään...

    Hyvää helmikuun jatkoa sinulle, Anja-Regina.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, katselin sääkartasta että teille puhalsi itäiset kylmät. Minusta -22 on jo ihan hurjan kylmää. Eiköhän pakkanen ala jo hellittää, toivottavasti.

      Simo ei ole koskaan ennen ylähuultaan näkkärille nostanut ja hampaita näyttänyt sillä tavalla kuin maanantaina. Oikein mieltään osoitti, mokoma silmäterä.
      Myös sinulle mukavia talvipäiviä, toivottavasti pakkanen hellittää otettaan.

      Poista
  5. Teillä on kunnon talvi ja kaunista.
    No Simolla oli varmaan sinua ikävä.
    Oikein hyvää torstaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on oikein kunnon talvi ja lunta ihan riittämiin.
      Niin minäkin arvelin, että Simo näyttää loukkaantunutta ilmettä hoitoon jättämisestä. Kun mieluiten kyhnäisi minun kainalossani kotona.
      Myös sinulle mukavaa loppuviikkoa.

      Poista
  6. Anja, minä en yhtään kaipaa koskaan, ikinä enää kevättä, sillä pelkään niitä luonnottomia hellekesiä, joita kaksi viimeistä ovat olleet.

    Meillä oli -27 astetta ja kuvittele, olin äsekn kuvaamassa;-) Järkyttävän kaunista, mutta ei siellä voinut kauaa olla. Hyvä syy ottaa lisää kahvia ja pala Marabou Premium Almondia;-)

    Mukavaa viikonloppua sinulle, mytylle & Prinssipuolisolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minustakin talvi on ihan ok, valkoista lunta ja pakkasta ja avantouintia. Mutta ajattele, kevät saa kaiken uuteen kasvuun ja aurinko lämmittää kukkapenkkien mullan tulppaanien nousta kukkaan.
      Jotenkin olen vähän kylmän ilman arka vaikka tykkään uida jäisessä vedessä.

      Viiden pakkasasteen ero on jo melkoinen, ei ihme että kuvaussessiosi jäi lyhyeksi. Ja ah, kahvi ja Marabou! Nam.
      Mytty koisaa tapansa mukaan tuossa tuolissaan! Kiitos terkuista ja samoin sinulle ja urheilijallesi sekä Olgalle leppoisaa viikon loppupuolta!

      Poista
  7. Kaunista ja paljon lunta teillä ja lisää taitaa ola piakkoin tulossa. Vai loukkaantui Simo poissaolostanne. Nämä kullanmuruset ovat vähän herkkiksiä toisinaan. Meidänkin aiempi koiruli, terrieri hänkin, mökötti sängyn alla pitkät tovit kun me reissusta tulimme.
    Tukholman kuulumisia odotellen terveiset tiältä emäpitäjän vierestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta jos kysyttäisiin lumen riittävyydestä täällä niin sanoisin, että ihan passelisti on eikä yhtään tarvita enempää. Vaan luvassa sitä on etelärannikolle. Pakko prinssipuolison kiivetä katolle lapioimaan.

      Onneksi Simo ei ole pitkävihainen mutta oli kyllä merkillistä käyttäytymistä. Ihan selvästi ikävöinyt.
      Kiitos terkuista, postailen reissusta seuraavaksi.

      Poista
  8. Lunta teillä on enemmän kuin täällä ja pakkastakin reilummin...☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta tuli meille lyhyessä ajassa paljon ja nyt on pakkastakin ihan sietorajaan asti. Mutta kevättä kohti kuljetaan.

      Poista
  9. Kyllä koirat osaa jotenkin laskea ajankulun.Kesällä mökillä koira istui tiukasti laiturin vieressä veneessä eikä tullut pois vaikka huudettiin.Ihmeteltiin että mikä nyt. No, olikin sunnuntai-ilta ja normaalisti kotiinlähdön aika. Piti selittää että alkoi loma eikä vielä tarvi mennä kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä koirilla on ihan selvästi ajantaju. Entinen cockerini tiesi tismalleen odottaa minua ruokatunnille, istui aina tietyllä tuolilla keittiön ikkunan edessä tasan yhdeltätoista. Viisaita ovat koirat.
      Kiva kun kommentoit, EevaK

      Poista
  10. Simohan siinä mytyssä, onnellisesti taas kotona :) Meillä on -24, huh, kyllä sais jo lauhtua, johan tuota on monta päivää ollutkin aivan liian kylmää. Ei puhettakaan että työpäivän jälkeen kun lämpimään pääsee, lähtisi enää kuvaamaan mitään, vaikka auringonlasku on kaunis näin pakkasella. Kauniita ovat nämä pakkaskuvasi täällä. Mukavaan viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli enää 18 astetta mittarissa, tuntui jo helpommalta! Mukavia lepopäiviä sinulle työmuurahainen.

      Poista
  11. Kyllä se tämä talavi nyt antaa meille täyveltä laijalta...Nautitaan arktisista olosuhteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan eskimoksi en ole syntynyt jotenka arktiset olosuhteet hiukkasen kauhistuttavat! Mutta eipä syytä valittamiseenkaan, kesällä sitten hikoillaan vastavuoroisesti.
      Viikonloppuja, Lovviisa!

      Poista
  12. Perjantaiaamun purevuus -30.1 astetta. Kannattaa olla "sisäsiisti", ulkoiluttaa vain pölypunkkeja, imuroida ja pitää rättisulkeiset.

    VastaaPoista
  13. Vitsit kun teillä onkin kylmää! Meillä nyt -18 "vain". Keskiviikkona ulkoilutin pölypunkit, tänään puolíso imuroi ja minä putsasin Elviksen häkin. Viikonlopun kunniaksi pyyhkäisin lattioita ja päätin, että loput saa olla. Rättisulkeiset meillä onkin ihan jokaikinen päivä, hih.

    VastaaPoista
  14. On niitä ilimoja pijelly, totta vieköön! Tuli taas vanha vitsi mieleen, haluatteko kuulla, no kerron kumminkin...HIH..;)

    -Miks ei Karjalan käet enään kuulu kukkuvan?
    -No kun ne kaikki käet on Keskisuomalaisten taskuissa!
    ps. tarkistin oiken tuolla pakkasessa, ni siellähän ne käet olikin mun taskussa, että turhaan, aivan turhaan, niiten perään on haikailla, pakko nauraa ite jos ei muut naura...;D

    VastaaPoista
  15. Vitsi, vitsi! Kukapa se taskussa kukkuiskaan! Olihan hyvä että tuli käet mukaan kun jäi myllyt ja sahat sinne Karjalaan. Nimittäin pokasaha liiterin seinälle ja kahvimylly tuvan hyllyyn!
    Meillä onneksi nyt alle 20 astetta mutta lähitienoolla lumitupru sekoittanut liikenteen totaalisesti. Täytyy pitää peukkuja, että lumentulo jo lakkaisi.
    Viikonloppuja Maikku sinne talvisempaan maisemaan.

    VastaaPoista
  16. Olipa taas kertynyt paljon mukavaa luettavaa viikon reissun jäljiltä.

    Lumentulo saisi todellakin lakata.

    VastaaPoista