perjantai 21. syyskuuta 2012

USKOMATONTA

Joskus sitä huolimattomuuttaan tai hajamielisyyttään latoo pyykkikoneeseensa vaatteita tarkistamatta niiden värinpitävyyttä. Tuloksena yleensä on kasa ukkospilven väristä pyykkiä. Siinä ei jälkikäteen harmittelutkaan auta, väri ei lähde itkemälläkään, se on koettu.
Vaan nyt on keksitty värin- ja liankerääjä. Sain aikakauslehden välissä pussukan, jossa oli kaksi ilmaista nenäliinan kokoista valkoista liinaa. Sanottiin: kokeile rohkeasti, pese valkoiset ja värilliset yhdellä pesukerralla!

Tietysti kokeilin. Matkan jälkeen latasin prinssipuolison paidat, omat puseroni ja muut pyykit koneeseen, pieni mainosliina mukaan,  pesuohjelma päälle ja da-daa! Kun avasin koneen ja nostin pyykit ulos, kaikki oli puhdasta ja värit tallella. Ja valkoiset mukana olleet valkoisia. Pieni, alunpitäen valkoinen värinkerääjäliina oli tosin muuttunut lähes mustaksi. Se todella keräsi vaatteista irronneen värin itseensä. Ja nyt minulla on vielä toinen mainosliinoista seuraavaa pesukertaa varten.

Uskomaton mainos  tämä Siemensin mainos Istanbulissa, hotellimme viereisen kerrostalon seinässä. Tässä pystysuorassa seinässä on mainoksen vihreät sävyt saatu elävillä puuntaimilla ja pensailla. Mainos ikäänkuin eli ja lainehti tuulen osuessa siihen. Näytti uskomattomalta!

Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. Olen laverrellut edellisissä postauksissa niin paljon, että nytpä - yllätys, yllätys - lopetan lyhyeen. Mukavaa perjantain iltaa!

10 kommenttia:

 1. Uskomatonta, minäkin tarvitsen noita liinoja!

  Suomessa näkee vihreää kaikkialla: Minusta se on uskomatonta.

  Minä olen kärsinyt 'uudistetusta' blogista ja selkävaivoista, niin etten tiedä sinun Turkissa olleenkaan. Käyn lukemassa juttujasi jälkijunassa, mutta en tänään. Minulla on rajoitettu istumisaika, kiitos selkäni.

  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. Onpas tosiaan uskomattoman hieno mainos!
  Niin, mistä noita ihmeliinoja saa, olisi joskus käyttöä täälläkin!
  Hyvää pyhänseutua!

  VastaaPoista
 3. Oi täälläkin tarvittais tuollaista liinaa.

  Hienosti tehty mainos.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Olipa mielenkiintoista tarinaa, kannatti tulla vierailulle... en ole bloggaillut aikoihin. Lähinnä fb:ssä käväsen nykyään melkein vaan kännykällä, ei juurikaan tulee koneella oltua.
  Teillä taidetaan juhlia ihan pyöreitä... Paljon Onnea ja Siunausta!
  mukavia juhlia <3

  VastaaPoista
 5. Tuollaisia liinoja täälläkin olisi käyttöä,aika hieno mainos;))

  VastaaPoista
 6. Tuota mainosjuttua voisi kehitellä. Hienoa tilataidetta samalla. Liinajuttu kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Kuinkahan se oikein toimii - noin teknisesti.

  VastaaPoista
 7. Hieno tuo Siemensin mainos. ja tuo sieppari liina olisi ollut tarpeen viimevikkolla. Oli kyllä kaikki koneessa kirjopyykkiä ja mukaan laitoin yhden turkoosin vaatekappaleen jonka luulin jo olleen niin moneen kerteen pestyn ettei enään väriä lähde. Ja niin sain haalean sinisiä vaatteita, onneksi ei mukana ollut mitään ns. parempaa vaatetta, ihan arkikamaa vain
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Pitääpä postata seuraavaksi tuon "taikaliinan" mainos! Kokeilin ja se kyllä toimi. En minäkään sitä ensin uskonut, mutta surutta työnsin kaikki kirjavat ja yksiväriset samaan pesuun ja puhdasta tuli.

  VastaaPoista
 9. Uskomattoman ihana tuo Siemens-mainos!
  Ja taikaliina on taatusti kokeilemisen arvoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin, kun ihka elävistä puista tehty ja seinä ihan pystysuora. Kivasti tuuli laittoi mainoksen lainehtimaan.
   Jeps. Kokeilepa liinaa pyykkikoneessa.

   Poista