lauantai 20. kesäkuuta 2015

MITTUMAARIN JÄLKIMIETTEITÄ

Vesipisaroiden tanssi järven pintaan. Lämmintä kesäsadetta kuitenkin, ensimmäisen kerran aamu-uinti tuntui uimiselta eikä pulahtamiselta. Eilen, juhannusaattona sytytettiin kokko eikä sateesta ollut tietoakaan siinä vaiheessa. Eikä koko yönä. Aamu oli lämmin kuin lehmän henkäys, pilvipeitossa reikä ja auringon pilkahdus rantamäntyihin. Hyttyset kyllä jaksoivat ahertaa päiväaikaankin  puhumattakaan varsinaisesta hyökkäyksestä kaivopolulla heti aamusta.Niinkuin olen aikaisemmin jo kertonut, mökkitontilta on raivattu pois isompia puita. Oksat on kerätty kasoihin, polteltu niitä aina sopivan tilaisuuden tullen. Nyt juhannuskokkoon kerättiin aina vaan lisää risuja ja kokon polttaminen kesti puolille öin. Ja välillä kuunneltiin haitarin haikeita ja vähemmän haikeita säveliä.  Sitten saunan makoisiin löylyihin ja vaakatasoon. Sellainen tavallinen juhannusaatto. Tosin mentiin prinssipuolison kanssa mönkkärillä myös piipahtamaan naapurin juhannuskokolla.

Yötön yö, tyyni järvenpinta. Simon kanssa sitä ihasteltiin.


Juhannuspäivä on mennyt tavanomaisesti. Syöty hyvin aamulla ja päivällä. Katsottu tummenevaa taivasta ja kuunneltu ukkosen jyrinää. Ei osunut kuitenkaan ihan kohdalle, onneksi. Mutta sadetta, sitä on tänäänkin saatu. Luonto on vehreä ja kasvu vauhdissa. Jotenkin sitä jo on riittävästi vettä saatu, nyt kaivattaisiin jo aurinkoa. Katsoimme parin viikon sääennusteen: joka päivä sataa ainakin vähäsen. Ei siis tarvis kastella kasvimaita, se hyöty sitä on.Juhannustaikoja ei tehty. Tämän ikäisellä ei enää taida taiatkaan auttaa, hih. Ikä lisääntyy, paino samoin. Heikko luonne käskee avata leukojen saranat aina kun on jotakin hyvää tulossa. Nam.
Unohtuu jopa imelyysaste sokeritestissä. On siis aika kurinpalautuksen.

Tämä viikko menee niemen nokassa, kukkamaata kitkien ja kuopsuttaen. Lapsenlapsi tulossa vänkäriksi tontin puujätteiden läjittämiseen, ellei koko ajan vettä satele. Venekin odottaa jo vesille laskemista,, kanoottiin en ole vuosiin uskaltautunut. Enkä vissiin enää mahtunutkaan...

Keskikesä on parhaillaan. Uskotaan ja toivotaan, että aurinko saisi tuntumaan tämän oikealta kesältä. Eipä silti, näilläkin hyvin mennään.

16 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja etenkin Simo! Siinä oli oikea juhannuskoira:) Täälläkin oli kivat juhannusilmat, ei voi parempaa toivoa. Kaunista juhannuksen ja kesän jatkoa Teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis. Meidän Simo nauttii suunnattomasti mökkimaisemista, aina on kuono laiturilla naapurin suuntaan. Nyt on taas tullut vettä reippaasti taivaalta, onneksi katto ei vuoda! ♥

   Poista
 2. Kunnon juhannusmeininkiä kokkoineen kaikkineen ja mitkäö maisemat!
  Himmu pääsi mukaan tyttäreni luo ja kun väv alkoi soittamaan haitaria oli kaikilla hauskaa kun Himmu reagoi soittoon pään ja korvien heiluiessa musiikin tahtiin, Valssit kaikkein mieleisempiä olivat.

  Heidän omat koirat eivät reagoi mitenkään tavallisen haitarin ääneen, mutta kun ottaa konsertti haiterin ja sillä soittaa, koirat hakevat vinkulelun suuhunsa ja alkavat kanssa soittamaan.

  Oikein hyvää vikkoa sinne niemennokaan ja hyviä uintikelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, uintikelit on mainiot, vesi suht. lutusta uintiin ja taivaalta puskee vettä lisää. Mistä sitä oikein riittääkään.
   Simo ei juuri soittoon reagoi, cockerspanielimme tosin lauloivat aina kaulat ojossa kun joku soitti pianoa tai huilua.
   Sade ei haittaa, vaikka ulos ei voi mennä, on joskus toisaalta hyvä viettää aikaa sisälläkin.

   Poista
 3. Mukavaa juhannuksen jälkeistä elämää. Oon samaa mieltä, että sadetta on saatu jo tarpeeksi, samoin tuulta. Kesä vois tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sataa, eilen lisäksi ukkosti, joka päivälle luvassa tätä samaa. Olipa tämä varsinainen kesäkuu. Ehkä heinäkuussa sitten aurinkoa vähän enemmän.

   Poista
 4. Komia kokko teillä. Toivotaan että ilmat tästä lämpenisi, nytkin on niin vahva sumu ettei naapuriin näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta ja sadesumua täällä myös. Sateen lomassa voi piipahtaa ulkona, muuten kökötellään mökissä. Simo ei suostunut aamulla lenkille kun satoi, vaikka laitettiin takki sen niskaan!

   Poista
 5. Komea kokko täällä oli juhannus aatto ilta ja päivä kaunista. Hyvää kesän jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva kommentista, samoin sinullle mukavaa kesän jatkoa, sinulla jo ruusutkin kukkii, täällä vasta nuppuja!

   Poista
 6. Ihan kiva juhannus teillä on ollut!
  Meillä on ollut kesä, lämmintä nytkin 24,4 +astetta!
  Kyllä kelpaa juhlia jussia;)
  Tätä samaa teille toivottelen, Anja ystävä! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juhannus oli ihan jees, mutta sitten repesi taivas eikä montaa rakoa pilvissä ole ollut. Piha litisee märkyyttä ja kaikki saavit on täynnä sadevettä. Ei tartte siis kastella kukkamaita eikä kaalintaimia. Mutta eipä tää menoa haittaa, lapsenlapsi poikaystävineen ehkä ei niin kovasti tykkää tästä säästä, mutta meille kahdelle vanhalle tää on ihan ok.
   Onpas teillä ollut lämpöistä, ehkä joskus täälläkin paistaa aurinko!
   ♥♥

   Poista
 7. Kuulostaa kunnon juhannusmeiningiltä, kukkon kokko ja samalla sai risut hävitettyä. Haitarinsoittoa ja kaunis tyyni järven pinta, ai että. Kyllä siellä mökkimaisemissa varmaan enemmän kesältä tuntuu kuin täällä kuivalla maalla :) Mukavaa mökkeilyviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haitarimusiikki kuuluu täällä juhannustapoihin, kokko palaa ja valssit soi. Risukasat aleni kummasti. Vettä sataa jo kuinka monetta päivää peräkkäin, toivottais kyllä jo välillä aurinkoakin kuivattamaan lätäköitä!
   Mukavaa kesäkuun loppua sinulle!

   Poista
 8. ♥ Ihanainen juhannuskokko ja vielä ihanaisempi Simo :) Tänään on ollut kesäisen lämmintä ja aurinkoista, taisi se kesä nyt sitten alkaa :) Mukavaa tätä viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta Sinikka, kiitos kommentista, sadetta on saatu päivittäin, tänään jo ajeltiin tänne etelämpään, missä nyt ilta-aurinkoa. Toki täälläkin kasvimaalla ei ole tarvittu kastelemista, rikkaruohotkin kasvavat reippaasti. Kesä saisi todella jo alkaa, vaikka kyllä tänäänkin kävin pari kertaa mökkijärvessä pulahtamassa ennen kotimatkaa.
   Uskotaan kuitenkin oikeaan kesään vielä!

   Poista