maanantai 8. kesäkuuta 2015

TUULESTA TYYNEEN

Eilinen täällä niemen nokassa oli tuulen tuiverrusta. En ole ikinä nähnyt järven niin korkeita vaahtopäitä. Pihalla ei voinut juuri mitään tehdä, männynoksia lenteli pitkin pihaa ja pilvikirsikan kukkaterttuja oli polut täynnä. Hurjalta näytti myös niiden urhoollisten pikkulintujen lento, jotka yrittivät päästä tuulessa eteenpäin. Tänään on onneksi kaikki toisin. Aamu oli aurinkoinen, järven vesi houkuttelevaa ja Simo vahti paria pulahtamistani seisten tappijalkana laiturilla.

Tänään käytiin kirkonkylässä asioilla. Tulipa testattua rahtitavaran kulku matkahuollon kautta. Olin yhden jälkeen luukulla paketteineni ja kysyin, meneekö tämä paketti takuuvarmasti kahden bussilla vastaanottajalle, joka odottaa taimiaan. Aivan varmasti menee, vastasi virkailija. Tehtiin rahtikirjat ja minä lähdin tyytyväisenä ystävälliseen palveluun sitten kukkaostoksille. Kolme kassillista kesäkukkia takapaksissa ajeltiin takaisin niemeen. Neljän aikoihin mietin, että taimet on perillä. Aukaisin kuitenkin sähköpostiluukun. Viestissä luki, että matkahuolto oli soittanut vastaanottajalle, että kahden bussi ei ollut ottanut mitään rahtitavaraa mukaansa. Että sellainen tapaus. Olivat luvanneet taimet heti huomenna matkaan. Eihän ne vielä yhdessä yössä nuupahda, mutta vastaanottajalla reissu eikä ehdi niiden kanssa kuoppia kaivella saati sitten istutella. Neuvoin antamaan vettä juurille että säilyvät viikon lopulle. Ja jos nuupahtavat, minä tyttö kaivan uusia taimia matkaan.

                     Helmipensaan kukat avautuvat vähitellen.

Viime kesänä verkotettiin ison mökin katonrajat oravien ja talitiaisten takia. Ja eikös Simo höristänyt mökissä korviaan, katsoi intensiivisesti ylös kattoon ja haukahteli. Katon välistä kuului ihan selvästi pienten käpälien tassutusta. Oravalapset siellä leikkivät piirileikkiä. Verkosta huolimatta. Kun sitten päivemmällä rapina jatkui, mentiin ulos kuistille katsomaan. Äitiorava tiesi verkon aukkokohdan juuri katonharjan kohdalta ja katseli meitä verkon taakse päästyään, että ähä-kutti! Täällä asustellaan!

Iltaa kohti istuttelin vielä miljoonakelloja ja samettiruusuja pihapatoihin. Ja voi että oli verenimijät liikenteessä. Paitsi ihan oikeat itikat myös ne pienemmät ihosta palan haukkaavat mäkärät. Simon vatsan alla on ohuehko karva ja siellä myös paljon puremajälkiä. Pojalla naapurissa on joku "moskitomatic" hurisemassa ja sen pitäisi kerätä itikkasukupolvi sisuksiinsa. Ei yllä pyydystäminen meidän mökille asti vaikka välimatkaa ei ole juuri lainkaan. Eilen mietin, montako päivää kestää itikoitten tulla takaisin rannalle kun tuuli vei ne mukanaan metsään. Eipä kestänyt kuin puoli päivää. Mutta olisko kesä nyt mitään ilman hyttysiä?
Onhan ne pikkulintujen evästä.

Kukkamaalla kukkii valkoiset muscarit, esikot, viirulliset tulppaanit, sammalleimu ja muutama akileijakin sekä kielot.
Odotan, saanko nähdä jo valkoisen varjoliljan tänä kesänä. Kasvu on ollut valtavaa. 
Kotona on viisi ruusuntainta, prinssipuoliso teki uutta kukkamaata ja siirsin perennoita siihen ruusujen tieltä. Seuraavaan mökkireissuun kaivan ruusut mukaan ja istutan tänne niemeen.
Sitten en taida muuta tänä kesänä istutella.


Hurahdin magnoliaan täysin. Vaikka edellisellä puutarhakäynnillä hiplasin jo magnoliaa, jätin sen kuitenkin, kun myyjä varoitti sen olevan arka talvelle. Ostin silloin helmipensaan magnolian sijaan.

Perjantaina sitten ajoin puutarhalle ja ostin himoitsemani magnolian. Toivon, että kestää talven ja ihastuttaa kukillaan ensi keväänä.
Ostin myös valkoista rentukkaa ja olin viemässä sitä uimalammen rantaan muiden rentukoiden viereen, kun prinssipuoliso, joka oli viemässä Simoa lenkille, huusi minua tulemaan kameran kanssa.
Ja hyi hitto, lammessa uiskenteli  k ä ä r m e. Onneksi ei ollut kyy vaan keltapilkkuinen tarhakäärme. Mutta äklö silti.


Istutin rentukan ja jätin käärmeen uiskentelemaan. Onneksi jätin uinnit pihalammessa jo aikoja sitten kun on ollut mahdollisuus järvessä käydä pulahtamassa.

Kotona on tänään satanut rakeita ja ukkostanut. Liekö enää mitään jäljellä kukkasistani? Esimerkiksi vaikka tää Kuolanpioni, särkyneet sydämet, tulikellukka ja omenankukka sekä koristeomena.

Nautitaan kesän kukkasista ja sateesta sekä ilta-auringosta ja tietenkin inisevistä hyttysistä. Viikonloppuna sitten pihakirppistä pari päivää.

16 kommenttia:

 1. Kyl noi käärmeet on sitte ällöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikka vain kyy on myrkyllinen. Hätkähtää sitä kyllä aina tällaisen "onkimadon" nähdessään!

   Poista
 2. Hyi ! Käärmeet on inhottavia!
  Kyllä oli harmi tuo Matkahuollon töppäys. Nainen sano et oli lähtenyt ajamaan perään, mut ei ollut saanut kiinni, kun ei ollut pysähtynyt missään sinä takaa- ajon aikana :(
  Ihania kukkivia teillä siellä on.
  Mukavaa viikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin käärmeet tulevat ihan pihalle saakka, mutta tää luikerteli ja sitten lähti uimaan.
   Toivottavasti bussifirma hoiti paketin perille ajoissa. Kai kuskilla oli huono päivä tai joku hasardi vaan.
   Nyt kukkii pihalla. On mukava kuljeskella katsomassa, mitä uutta kukkaa on auennut taas.
   Kivat sulle päivi!

   Poista
 3. Hyi ! Käärmeet on inhottavia!
  Kyllä oli harmi tuo Matkahuollon töppäys. Nainen sano et oli lähtenyt ajamaan perään, mut ei ollut saanut kiinni, kun ei ollut pysähtynyt missään sinä takaa- ajon aikana :(
  Ihania kukkivia teillä siellä on.
  Mukavaa viikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 4. Hyi ! Käärmeet on inhottavia!
  Kyllä oli harmi tuo Matkahuollon töppäys. Nainen sano et oli lähtenyt ajamaan perään, mut ei ollut saanut kiinni, kun ei ollut pysähtynyt missään sinä takaa- ajon aikana :(
  Ihania kukkivia teillä siellä on.
  Mukavaa viikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 5. Ihania kukkia ja ihania kukkakuvia!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkasia ja voi mikä käärme. Aurinkoista viikonjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ritva, toivotaan että aurinko lämmittäisi!

   Poista
 7. Kaunis kukkapostaus. Käärmeitä on kuulemma paljon tänävuonna.
  Mukavia kesäpäiviä.

  VastaaPoista
 8. Upeita kukkia.
  Miulla on magnolia ollut jo kaksi vuotta, peitän sen aina talveksi pakkaspeitteellä.
  Vielä ei ole kukkinut, mutta jospa ensivuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää varmaankin peitellä magnoliani, siinä on ollut kolme kukkaa. Jännä nähdä, säilyykö talven yli ja jatkaako kukintaansa ensi vuonna.

   Poista