maanantai 2. toukokuuta 2011

SIMO HAMMASLÄÄKÄRISSÄ

Viileä oli vappupäivä. Ensin aamulla kyllä aurinko paistoi vaikka tuuli oli kovin kylmää. Palelimme puistossa kuuntelemassa vappupuhetta ja sitten siirryimme nauttimaan  mieskuorolaulusta Linnankosken patsaalle. Komeasti kajauttivat tuulenpuhureista huolimatta. Kun yleisö laulujen välissä taputti laulajilla yhtyi Simo taputuksiin haukuin ja ulvahduksin. Joka kerta. Vähän kuoron poikia nauratti koirulin aplodeeraaminen.

Iltapäivällä sitten jo lumihiutaleet tanssivat. Ei niitä niin paljon tullut, että maa olisi valkoisena ollut. Mutta silti. Koleassa vappusäässä ei varmaan ulkona ollut mukava juhlia.

Tänä aamuna oli Simolla hammaslääkärireissu. Pienen koiran hampaat pitää puhdistaa plakista ja hammaskivestä kerran vuodessa, näin suositellaan. Ajeltiin yhdeksäksi Linnunmäkeen. Unipiikki ja pian koiruli uinui sylissäni odotushuoneessa. Sitten Simo haettiin toimenpidehuoneeseen ja tunnin kuluttua heräämispiikin jälkeen kuului itku ikävästä. Jälleennäkeminen oli riemukas, mitä nyt unenpöpperöinen vielä.

Simosta otettiin samalla allergiatestiä varten verinäytteet sekä tutkittiin muutenkin maksa- ym. arvot. Perusterve koira, sanoi eläinlääkäri. Allergiatulokset saadaan viikon kuluttua. Mutta hampaiden harjaus on tehtävä joka ilta.

Ajelin tokkurassa hoippuvan koiran kanssa kotiin. Aamulla kun se ei saanut mitään syödä - tai oli viisas itse eikä syönyt - niin raksut ja kalkkunaleike kelpasivat. Ja sitten sohvalle pötköttämään. Oman peiton alle.


Tarkasti Simo kuitenkin kaiken kuuli pötkötellessään. Kun lähdin rappuja alakertaan, nousi pää heti tyynyltä.
Vaikka heikolta olo vielä näyttää. Ja suu on raollaan. Kukapa nyt niin pirteä olisi hammashoidon jälkeen!


Mutta jonkun ajan kuluttua ruokakuppi taas kutsui ja sen jälkeen lähdimme ulos päivälenkille. Kierrettiin motarin takana oleva kalliolla kulkeva lenkkipolku ja tullessa katsastettiin pihan kasvillisuutta. Simo mennä pylkytti polkua edelläni niin, että korvan lehdykät lepattivat samaa tahtia. Nauratti ihan katsoa, miten somasti vilkkuivat.

Keltaisten vuokkojen luulin jääneen puukasan alle. Mutta eipä onneksi. Siinä olivat auenneet valkovuokkojen keskellä.

Kasvimaalla kirveli ja lipstikka ovat hyvällä alulla. Napsaisin kirvelistä keväisen lakritsalle maistuvan oksan vesikannuun.


Tyrnimaalle myyriä torjumaan istutetut keltanarsissit olivat täydessä kukassa, niin isommat kuin pienetkin.

Ja valkoiset scillat (?) olivat myös kukassa. Olin niitä istutellut joskus kasvimaan reunalle.

Tultiin alas takapihalle ja pikkulammen rantaan. Rentukat olivat vasta nupulla, mutta sammakko oli ehtinyt jo kutunsa laskemaan lammikon veteen.


Simo istahti lenkistä voipuneena lammikon rantaan ihan sen näköisenä, että nyt riittää ulkoilu.
Tulipa taas puuduttavan pitkä tarina. Taidetaan tästä lähteä päikkärit ottamaan sekä mamma että koiruli.


Välkommen Erna Marjatta från Sverige att läsa mina skrivelser här i anja-reginan aitta! 

21 kommenttia:

 1. Eipä ollut puuduttavan pitkä, vaan tosi mukavaa luettavaa jälleen. Ja kuvat kans! On se tuo Simo ihana.
  Minulta lipstikka hävisi kun jaoin sitä naapuriin. Täytyy käydä nyt sieltä nappaamassa uusi alku varmaankin.

  VastaaPoista
 2. Sinun kirjoituksia on ihana lukea! :) Ihana koira teillä, voi kun voisi itsekin ottaa koiran...!
  Mukavaa toukokuuta sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa luettavaa ja ihania keväisiä kuvia...:)

  VastaaPoista
 4. Voi pientä koirulia kun unten maille nukutettiin. Onneksi nyt on hampaat taas kunnossa. :-)

  Se keltavuokko, jonka viime keväänä toit meille, on nyt oikein virkeänä puhjennut kukkaan. Niitä on nyt kolme vartta. Kiitos vaan.

  VastaaPoista
 5. Voi pikkuista Simoa, kun piti käydä hamputohtorilla. Himmunkin hampaat tutkittiin, mutta oli vielä ihan kunnossa, ei yhtään hammaskiveä. Se kyllä näitä pieniä koiria kuisaa ja miksei isojakin.
  Kivan tarinan olit taas kirjoitanut ja mukavat kuvat "höysteenä"
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Olin niin mukana tuossa kun kirjoitit Simon hammaslääkärin reissusta. Meidän Pedolle sama operaatiohan tehtiin tuossa pari kuukautta sitten.:) Väsyttää kovasti toimenpide, kun antavat nukuttavaa ainetta.

  Mukavaa viikonalkua Teille molemmille!

  VastaaPoista
 7. Minttuli; nyt Simosta otettiin allergiatestaus joten ehkäpä selviää sitten kaikki mahd. yliherkkyydet. Lipstikka näkyy nousevan entistä ehompana, vaikka olen sitä kurittanutkin jakamalla!

  Tuuletar; Simo on todella lutunen ja viisas. Ihan on meidän silmäterä ja ykkösasia. Näkyy varmaan kirjoittelustanikin! Samoin sinulle mukavaa toukokuuta!

  Irmastiina; kasvit nousee kohti kesää ja kohta saa jo kylvää vihannesmaallekin.

  Unelma; aika tokkurassa poika on ollut, nukkuu ja välillä hiljaa valittaa kun ei varmaan ymmärretä, että elämä sekaisin moisesta operaatiosta. Siellä olis ollu "pelastusrengaskauluri" mutta minä tyhmä jätin sen ostamatta. Nyt mietin, että käyn sen hakemassa kuitenkin!
  Kiva että vuokkosi kukoistaa!

  mummeli; hienoa että Himmun hampaat on kunnossa. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinne!

  maiju; näkyy olevan rankka pikkuiselle koiralle ja miks ei isommallekin, kun pitää nukuttaa ja sitten herättää. Samoin sinulle hauskaa viikkoa.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä Simolla hyvä keikka hammaslääkärillä.Tahtoo täälläkin unipiikin hammaskivenpoistossa,niin olen kipuherkkä.
  Kauniisti teillä kevät kukkii, ei meillä vaan,kylmät puhurit puistattanut viime päivät.
  Kuitenkin, kaikitenkin kaunista kevättä kaivataan.Sitähän sinullekin toivon!

  VastaaPoista
 9. SinikkaHelena; kovin on koirapoika voipunut vieläkin, nukutus- ja heräämispiikeistä vatsa sekaisin. Itse operaatio meni hienosti kyllä.
  Pihalla on jo kukkia avautunut, vaikka kylmästi puhaltaa tuuli täälläkin. Mutta ensi viikonloppuna taas lämpiää. Kaunista kevättä myös sinulle, SinikkaHelena.

  VastaaPoista
 10. Simo on suloinen ja kaikki nuo kukat ihmeen ihania<3

  VastaaPoista
 11. Simolle terveisiä, kyllä jo aamulla on reippaampi olo.
  Sinulla jo keltavuokkokin kukkii noin kauniisti. Meillä tekee vasta ensimmäisiä lehtiä, mutta hyvä niinkin. Pelkäsin, että raksaäijien kuorma-autot ovat ajaneet ne ihan murskaksi. Käyvät mokomat nimittäin meidän portilla kääntymässä tai siis yrittämässä ja kun eivät mahdu, niin pitää varmuuden vuoksi muutamaan kertaan jyrätä edestakaisin.

  VastaaPoista
 12. Onneksi on keksitty nukutus; ilman sitä olisi vaikea Simon ymmärtää, miksi tämä kidutus. Miten hampaiden harjaaminen iltaisin sujuu?

  On sinulla mukava ulkoilukaveri. Ja kevät esittelee kauneuttaan niin että hyvää tekee katsella ja lukea ruudun tälläkin puolella. Oi että. Kevättä, kevättä!

  VastaaPoista
 13. Aili-mummo; Simo on todellinen mamman lullupoika, tänään on jo paljon virkeämpi vaikka nukutuksesta ja herätyksestä menikin vatsa sekaisin ja viime yönä pyrki useita kertoja ulos. Mutta hyvä näin. Ihana kun kukat nousevat kesään.

  Villiviini; nyt ovat keltavuokot täydessä kukassa takapihan metsikössä. Punavuokkokin - sinivuokon sukua - näkyi kukkineen puutarhan penkissä.
  Harmi, että jyräävät raksamiehet uhkaavat keltavuokkojasi. Meillä mökillä käänteli naapuriin multaa tuova kuormuri parkkipaikan kynnöspelloksi eikä suostuneet korjaamaan jälkiä muuta kuin viranomaisilla uhkaamalla. Että sellaista on elämä. Toki mieluiten sovussa sopisi tämmöiset vahingot. Mutkun ei.

  Lastu; ei Simo antaisi hampaita lääkärin käsitellä muuten kuin nukutuksessa. Voisi iskeä hampaat yhteen kesken kaiken! Nykyään myös herätetään nukutuksesta uudella piikillä joten eipä ihme että on vatsa sekaisin ja olo pökkelöinen. Minä harjaan Simon hampaita koirien hammasharjalla ja -tahnalla. Ei tykkää mutta ei murisekaan. Muutenkin hoitohommat noiden käpälien kanssa sujuu kitkatta. Tosin askartelee siteet auki yöllä joutessaan! Nyt onneksi tassut on jo paremmassa kondiksessa.

  Kyllä SImon kanssa on kiva mennä polkua metsän siimekseen ja kalliolle. Välillä koira jää kuuntelemaan ja nousee isoille kiville paremmin nähdäkseen ympärilleen.

  On kevät ihanaa kasvun aikaa. Onneksi ei myyrien tuhoja ole tällä kertaa. Enemmän pitäisi ehtiä rikkaruohoja nyppimään kukkien tieltä. Pieni särkynyt sydänkin jo ensimmäisiä kukkiaan availi ja mummolan pihasta tuotu jalokielo on pitkällä torvella. Kevät on kivaa aikaa.

  VastaaPoista
 14. Tulin vastavierailulle ja olen joskus aikaisemminkin tänne kurkkinut Minttulin ja Leena Lumen blogien myötä. :)

  Voi tuota Simoa, koiran nukuttaminen on aina jotenkin liikuttavaa, vaikka kyse olisi arkisesta hammaskiven poistosta. Onneksi oli kuitenkin mukava herätä, kun pääsi heti ruokakupille.

  Tajusin juuri, etten ole koskaan nähnyt keltavuokkoja kuin kuvissa. Meidän lähimetsämme Vantaan ja Sipoon rajalla kukkii valkovuokkomattona ja siellä Suonenjoella lapsuudenkotini takapihalla oli sinivuokkoja, mutta keltavuokkoja olen nähnyt vain kuvasta.

  Kaunista kevättä ja kukkien bongailua! Minä iloitsen siitä, että viime kesänä istuttamani pionit ovat selvinneet talvesta.

  VastaaPoista
 15. Katja/Lumiomena; kiva että tulit kurkkaamaan. Olen käynyt lueskelemassa blogiasi aina joskus ja kommenttejasi Minttulin ja Leena Lumin blogeissa. Ymmärsin, että asut Korson maisemissa. Voin joskus lähettää sinulle keltavuokon juurta kun lapsenlapseni asuu Koiviksessa ja käy paljon Mikkolassa.
  Simo voi nyt jo hyvin, reipasta menoa oli lenkillä ja ruoka maittaa. Ja kun allergiatestin tulos saadaan, tiedetään enemmän siitä, mikä tassuissa on ongelmana.

  VastaaPoista
 16. Voi onnenpoikaa tuota Simoa :) Hyvää huolta pidetään ja koiruli on onnellinen. Ihania kuvia kevätkukkasista!

  VastaaPoista
 17. Anja; Simo on meidän silmäterä, kyllä siitä pidetään huolta kun se on numero yksi tässä huushollissa!! Vähän on vielä kukkasia avautunut mutta lämmintä on luvassa joten odotellaan.

  VastaaPoista
 18. Oi, voi kun kiva. Olisi ilo saada keltavuokkoa pihaamme. Asumme tosiaan melkein Korson maisemissa, joitakin kilometrejä itään joen tuntumaan.

  VastaaPoista
 19. Teidätkö onko mitkä Viron kartanot yksityisille turisteille auki??

  VastaaPoista
 20. Kevät näyttää sielläkin jo edenneen pitkälle.. Kuinka kauniita kukkia!
  Mukava on Simon nauttia kevättuulista puhtain hampain ja hellässä hoivassa :)

  Ihanaa keväistä, joskin viileää viikkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
 21. Katja/Lumiomena; hoidetaan homma, laita yhteystieto (vaikka pessalaiska@luukku.com)niin kaivelen sinulle juurakkoa keltavuokosta. Tai tule käymään! Korson seutu on tuttua sillä tyttäreni lapsineen asui siellä Mikkolassa.

  Amalia; enpä osaa suoralta kädeltä sanoa, arvelisin kuitenkin, että lähes kaikkiin on mahdollista tutustua ja niihinhän järjestetään kartanokierroksia. Itse olen vain parissa kartanossa käynyt Virossa.

  Kati; kyllä kesä lähenee viileästä säästä huolimatta. Onneksi nyt on luvattu lämpimämpää.

  VastaaPoista