maanantai 5. toukokuuta 2014

LÄMPIMÄMPÄÄ, PLEASE!

Tää mökkeily jää huomiselta odottelemaan lämpimämpiä päiviä.
Auringon paisteesta huolimatta - sadetta ei enää saatu - ilma on koleaa eikä ulkona ole mielekästä puuhastella. Kukkamaalla tulppaanit nousevat kaikesta huolimatta ja onnenpensaassa nököttää yksi ainokainen keltainen kukka. Mitään ei voi vielä kylvää kasvimaalle, käännettiin kyllä tänään mullat odottelemaan.


Urhoollisesti olen aamuisin kävellyt kauhusta kankeana järveen pulahdukselle, olen hokenut itselleni, että jos kuikat ja sorsat sekä telkät tarkenevat uiskennella, kyllä sitten minäkin. Kummasti kylmä vesi virkistää. Sitten on aina kiire mökkiin lämpimään.

Mutta kuikat, ne vaan uskollisesti räpylöivät rannan edessä parittain. Aamulla Simo oli uintivalvojana laiturilla ja kuikat vaan tarkkailivat koiraa, tiesivät, että hauku mitä haukut, veteen et uskalla. Muistavat varmaan viime kesältä laiturilla räksyttävän koiran, jota uteliaana seuraavat muutaman metrin päästä.

Otin äsken mökin ikkunasta kuvia rannan edessä uivasta kuikkaparista. Siinä ne menivät edestakaisin, päät pystyssä ja ylväinä.

Prinssipuoliso on puuhaillut metsässä moottorisaha mukanaan. Monta pölliä odottaa liiteriin köijäämistä sieltä, tuulenkaatopuita oli muutamia isoja runkoja pötköllään. Ja Simo, koleasta säästä huolimatta on paljon pihalla juoksunarussa, tykkää seurata luonnon ääniä. Västäräkki tirskuttaa ja lennähtelee pihalla edestakaisin.
Välillä Simo haluaa sisälle päikkäreille. Ottaa rennosti tuvan sohvalla, ehkä vain koiranunta.

Mutta mieluisin nukkumapaikka on prinssipuolison kinttukoukussa.
Ihan liki ja tiiviisti kiinni. Onnellinen pieni koira.

Jaapa jaa. Täytynee viskata matot tuulettumaan, lakaista mökkerö ja kerätä pyykit kassiin. Sitten saunaan. Kummallista, että ilman saunomista ei mökillä osaa iltaansa viettää. Simokaan.

Tämän maisemakuvan otin myös mökin ikkunan läpi, halusin vaan näyttää, että kyllä aurinko paistaa takarannan kallioille. Ja silti on niin kylmää. Ehkä ei heti aamusta kannata lähteä tien päälle, kun on jo suvikumit autoon vaihdettu. Voi tätä vapun jälkeistä viikkoa, lämmintä please! Eihän täällä tarkene muut kuin vesilinnut!
Siinä ne räpylöivät peffat huurussa.  Tai ainakin melkein!

14 kommenttia:

 1. Kaunista, ei uskoisi kuvia katsellessa miten hyinen tuuli osaa olla. Upeaa kun teillä siellä on kuikkapariskunta aivan lähellä!
  Hyvää huomista ajomatkaa etelämpään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, kotona ollaan. Kiertelin katsastamassa pihaa, hieman vajaassa viikossa kukkaset lisääntyneet, kuten mininarsissit, lilahtava palloesikko ja tummanpunainen kevätesikko sekä muscarit. Myös talvikko kiermurtelee sinisin kukin pitkin mäkeä. No tietty koivujen hiirenkorvat ovat isommat kuin niemessä. Mutta eipä juuri sen lämpimämpää täälläkään. Terkkuja!

   Poista
 2. Onneksi on vasta toukokuun alku, olisi vielä kurjempaa jos olisi kesäkuun alku. Pihatyöt on ihan alkutekijöissään ja palelee kamalasti, vaikka tulet on uunissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan yhden kesäkuun, juhannusviikolla saumattiin edellisen talomme tiiliseinän saumoja ja piti olla villapaitaa ja puseroa päällä. Toivottavasti tulee nyt lämmin kesä. Täällä kotona olis pihahommia, mutta odottelen, että tarkenen ulkona.

   Poista
 3. Minä täällä kadehtin aamu-uintimahdollisuuttasi ja kuikkiasi. Kylmähän meilläkin on. Kasvimaalla naapuri kylvi pavut sun muut jo kolmisen viikkoa sitten. Odotan mielenkiinnolla, nouseeko sieltä jotain. Minä odottelen rauhassa. Kitkemistä ja kuokkimista riittää kuitenkin. On sitten helppo vain heittää siemenet maahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin aamulla ennen lähtöä kamat pakattuani vielä pulahtamassa ja oli kyllä kylmää vettä. Täällä kotona ei viitsi enää uimalampeen mennä kun siellä ui jo niitä malluaisia joita inhoan.
   Ajattelin laittaa muutaman perunan mökillä multaan, vaan jätin vielä itämään sisälle kun maa oli aamulla huurteessa. Kyllä siemenet ehtii vielä heitellä kasvamaan maan lämmettyäkin, näin kylmässä ei ne kuitenkaan idä. Jes, kitkemistä riittää kesän mittaan.
   Huomiseksi odottelen Viherpeukkujen lähetystä tilaamistani luumupuskista ja hämyvuokosta. Ne on pakko kuopata multaan kasvamaan heti.

   Poista
 4. Sama juttu .lämmintä kaipaillaan, meillä koirakaan ei viihdy pihamaalla vaan makoilee uunin kupessa.
  Kuikkapari on mahtavan näköinen, toivotaan että saavat poikasiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kuikat pesivät saaressa joka kesä. Varmaan sama kuikkapari ui rannan edessä. Syksyllä niitä on sitten kokoontumisessa liki kymmenen, ja viime kesänäkin saimme seurata, miten hyvin hoitivat poikasensa, uittivat välissään ettei lokin nokkineet.

   Poista
 5. Kylmää on täälläkin eikä ulos huvita mennä! Simo kuitenkin tuntuu nauttivan niin ulkona kuin sisälläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo on onnenpoika kun sillä on turkki, tarkenee koleallakin vaikka silloinkin hakee aurinkoisen paikan. Jospa tämä tästä lämpenisi. eikä pienet vesisateetkaan pahitteeksi olisi. Eletään toivossa.

   Poista
 6. Toukokuu ei ole pitkään aikaan alkanut näin vilpoisissa merkeissä... Luntakin on ollut maassa, tosin vain aamuvarhaisella, mutta oudolta se tuntuu heätä kevätaamuun ja nähdä puiden peittyvän lumeen..
  Toivotaan, että tämä tästä elpyy!

  Ihanalle Simolle terkut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on ollut, mutta nyt on luvassa kai vähän lämpöisempää. Pihalla ei oikein tarkene tehdä mitään. Tänä aamuna alkanut sade sai luonnon vihreäksi, koivujen hiirenkorvat hörölle ja nurmikon eläväksi. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.
   Simo lähettää terkkuja takaisin, hau!

   Poista
 7. Parabéns Querida amiga, Seu blog é uma benção. Estou seguindo
  Aproveito para também compartilhar o nosso. Faça-nos uma visita ficaremos felizes e mais ainda se nos seguir-nos. Deus te abençoe.
  Josiel Dias
  Mensagem Edificante para Alma
  http://josiel-dias.blogspot.com
  Rio de Janeiro

  VastaaPoista