torstai 29. toukokuuta 2014

MÜNCHEN JA LEMMEN VIEMÄT

Lennähdys Baijerin sydämeen viime perjantaina. Simo pääsi varamamman hyvään hoitoon ja me lomaselle.
Lyhyt lentomatka, vähän turbulenssia, mutta ei haitaksi asti. Laskeuduimme etelä-Saksan kesään. Lentokentältä junalla kaupungin keskustaan, missä nousimme pällistelemään Marieplatzin tunnelmia ennen hotelliin jatkamista.


Seinässä näkyvä kellopeli (Glockspiel) olisi pian näyttänyt hahmojensa liikkumisen, mutta meillä oli jo aika lähteä jatkamaan U-Bahnilla hotelliimme majoittumaan. Edessä olisi kolme kokonaista päivää nähtävyyksille.

Lauantain ohjelmassa oli tutustuminen kaupunkiin kiertoajelulla ja käynti myös Bavaria-studioilla. Bavaria tuottaa useita saksalaisia televisiosarjoja, meitä kiinnosti tietysti Fürstenhof eli Lemmen viemää (Sturm der Liebe). 

Tässä miniäni "tuuraa"  Alfons Sonnbichleriä Fürstenhofin respassa.


Ja nähtiin livenä telkkariruudusta. Ohjauspöydästä mukaan saatiin myös itse Alfons!

Studioilla kierrettiin ja nähdiin erilaisia rakennelmia. Tässä muutama esimerkki:

Tässä pari ryhmästämme "lentää" koiran selässä!

Asterixin ja Obelixin kidutuspenkki?

Tästä luukusta kulkivat sukellusveneen miehistö aidossa sukellusveneessä, missä nähtiin miehistön tilat, konehuone, ym. koko systeemi. Vaikka leipää roikkui verkkopusseissa petien yläpuolella, en missään nimessä haluaisi sukeltaa tällaisessa tilassa missään tilanteessa. Huh!

Jotain söpöäkin kulisseissa:

Kultaiset vaunut, vain hevoset edestä puuttuivat....

Kiertoajelun jälkeen alkoi olla jo nälkä. Muistatteko sen laulun:
In München steht ein Hofbräuhaus, ein, zwei, zuffaa...
Aurinko porotti täysillä, istuimme ulkona Hofbräun puistossa ja pojat ottivat Hildegard Sonnbichlerin Alfonsilleen valmistamaa possunpaistia, tietysti. Bratschinken tai jotakin sinne päin.
Me naiset halusimme maistaa Flammenkuchenia. Hyvää oli.
Vaikka chili-öljyä olikin tuhdisti lorautettu päälle, maistui kyllä.München on vihreä kaupunki, puistoja on valtavasti, lehtipuita, ruusupensaita ja nurmikkoalueita. Kiersimme Englantilaisessa puutarhassa, valtavan suuressa puistossa, missä monet kaupunkilaiset viettävät vapaa-aikaansa. Puistossa on monia nähtävyyksiä, mm. kiinalainen torni. Isar-joki laskee puiston halki.
Leveimmillään Isar on Münchenissä Saksalaisen museon kohdalla, missä se haarautuu niin, että museo ja ympäristö on saaressa.


Tässä syntyy jättikokoisia saippuakuplia...

Ja hauskat nuottiavaimen muotoiset aidanpylväät!  Tätä punakukkaista puuta arvelin hevoskastanjaksi, mutta mikä lie...

Hämmästeltävää riitti silmän täydeltä. Ensimmäinen lomapäivä alkoi tuntua jo jaloissa, vaikka julkinen liikenne on joustava ja todella edullinen. Ostimme kentältä meno-paluun junaliput neljälle todella huokealla. Ja sitten kolmen päivän lipun neljälle kaupungin kaikkiin julkisiin välineisiin.Kätevää ja edullista liikkumista.
Seuraavassa postauksessa sitten sunnuntaipäivän tapahtumia tästä 
baijerilaisesta kaupungista.

16 kommenttia:

 1. Voihan ihanuus! Ikävä tuli tuonne, kiitos ihanista kuvista. Olemme asuneet noin kaksi vuotta Munchenin kupeessa.
  Jatkoa odotellen. Mukava reissu tuntuu teillä olleen.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lainkaan ihmettele ikävääsi Müncheniin, ihanan vihreä kaupunki, puistoja, kirkkoja, vanhoja rakennuksia ja vaikka mitä nähtävää. Jäi vielä seuraavalle matkalle paljon koettavaa. Kiva reissu oli, nautin täysillä.

   Poista
 2. Kiitos kierroksesta tähän kauniiseen kaupunkiin. Jatkoa odottelen mielenkiinnolla.

  Tyttären perhe matkaa sinne heinäkuun alkupuolella.

  Hyvää loppuviikkoa, toivottavasti ilman sateita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. München on mukava kohde kaupunkimatkaan. Kun perillä olemiseen oli niukasti aikaa, tulostettiin lista nähtävyyksistä ja valittiin mielenkiintoisimmat. Ja paljon toki ehdittiinkin. Olen ihan tyytyväinen näkemääni ja kokemaani.

   Mökillä on sateista, mutta luonto on lehahtanut vihreään, mustikan raakileita jo ja oravaperhe vintillä saa Simon vauhtiin. Aurinkoakin jo luvattu, joten nautitaan. ♥

   Poista
 3. Nyt kyllä käy kateeksi:) Pääsitte Fürstenhofiin:((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa, että Lemmen viemän pauloissa piti ehdottomasti päästä Bavarian studiolle. No, Fürstenhof oli vain mainoksena seinällä, mutta respan vastaanottotiski omenavateineen oli todellista. Hotelli on kuulema joku yksityinen kartano, jossa kuvataan sarjaa, ja studiossa sitten kootaan filmi katsottavaan kuntoon.

   Poista
 4. Tulipa haikea olo kun noita kuvia katseli. Oma odotettu vierailu Englantilaiseen puistoon Latistui kovaan vesisateeseen, mutta nähtyä tuli kuitenkin. Marienplazalta minulla on koneella hyvä webkamera, josta on kiva seurata torin tapahtumia.
  Oikein hyvää jatkoa matkaanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englantilainen puisto on mahtava, pinta-alaa niin paljon, että päivä menee täysin jos joka polkua siellä haluaa kulkea. Kaunista kylläkin ja kovasti paikalliset ihmiset puistoa käyttivät oleskeluun.

   Münchenin sisäinen liikenne on sujuvaa ja edullista, kovasti surfailtiin junilla ja ratikoilla eri paikkoihin, kävellä ei tarvinnut juuri kuin Engl.puistossa ja tietysti Dachaussa.

   Poista
 5. Oi ja voih miten upeita kuvia. On teillä ollut upea reissu.

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaa mielenkiintoiselta reissulta, antoisa matkaohjelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli kiva. Menomatkalla lentokoneessa lukaisin miniäni tulostamaa selostusta nähtävyyksistä ja yhdessä päätettiin, mitä halutaan nähdä ja kokea. Näin on toimittu joka kerta kun ollaan pojan perheen kanssa oltu yhteisellä matkalla (Thaimaa, Malesia, Pariisi, Berliini mm.) ja aina on onnistuttu näkemään mielenkiintoisimmat kohteet.

   Poista
 7. Ihan hirveesti ei tee mieli pitempään matkaa, mutta jonnekin kummiskin!
  Mua jotekin toi Saksaa kiehtoo nykyisin aika paljon....johtuiskohan siitä, että soli eka maa minne muutin tyttösenä v.1965 Suomesta. Kaunis, monimuotoinen ja mielenkiintoinen maa kaikkineen.Voisin siellä viettää pitenpiäkin aikoja....kunhan pyyhin lopullisesti Unkarin pölyt kengän pohjista.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Müncheniin lennähtäminen käy nopsaan ja perillä odottaa paljon nähtävää ja koettavaa. En ihmettele, että Saksa sinua kiehtoo, minuakin, mutta ehkäpä eri syystä kuitenkin. Minäkin voisin huokeasti Saksaan muuttaa, Berliini on lempparikaupunkejani. Miten voisit helposti pyyhkiä Unkarin pölyt? Onhan Budapest yksi kauneimmista Tonavan rannan kaupungeista!

   Poista
 8. Ihania kuvia Münchenistä, ja paljon!!!
  Meinasi ihan ähky tulla:)
  Kiitos postauksesta, Anja-Regina, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle & pojillesi ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, ähkyä kylläkin pelkäsin kun kuvia postasin, mutta tuntui kuitenkin, että kaikki nämä valikoimani kuvat oli pakko tyrkätä näkyville tarinaan.

   Täällä mökillä on nyt kiva postailla, kun on ollut sateista eikä näin ollen juurikaan puutarhassa pysty kyykkimään kastumatta. Onneksi kuitenkin juuri tällä hetkellä aurinko pilkistää ja kuivattaa rehevän vihreän luonnon sateen jäljiltä.
   Myös sinulle mukavaa viikonloppua, toivotaan, että aurinkoakin saadaan ♥

   Poista