tiistai 6. tammikuuta 2015

HOROSKOOPIT

Vuoden alussa tinoista ennustelun lisäksi tulevia luetaan horoskoopeista. Paperipinojani selvitellessäni tupsahti eteeni savolainen horoskooppi, joka on varmasti ajankohtainen ja tuore ihan jokaisena vuodenvaihteena. Näin sanoo pieni savolainen minussa.

Pässi (21.3.-20.4.)
Pelekkee rakkauven roesketta tulevana vuonna. Vaekka ylleesä oot kovapäene, nii nyt aevos on muuttunna onnesta iha hyytelöks.
Välillä toentas pistee vastaannii, ies vaehtelun takia. Pistät rahhoo kaekkee turhanpäeväsyytee, vuan semmosia seleväpäesyyven hetkiä ei sulla oo, että mokomata ies ite huomoisit - puhumattakaa, että siitä nyt mittää välittäesitkää. Mutta vielä se alakaa arki sinullakkii...

Sonni (21.4.-20.5.)
Yritä tokkiisa ees vähä hillitä ihteäs, niät liijannii ussein punasta ja raevostut sen taatta ihan turhan päeten. Toesaalta oot kuitenniin kovinnii enerkine ja puhkut tarmoo. Kato kuitennii, mihinkä suuntaan puhkut, sillä suuhykieniassa oes parantamisen varroo. Tillooppa aekoo hammasliäkäriltä.

Veljmiehet (21.5.-21.6.)
Veljekset on ylleesä ko ilivekset, vuan sinun perhesuhteissas on kylläkii nyt toevomise varroo. Viekee ies huonekalut ulos ennen ku ruppeetto selevittelemää välijänne. Tiijossa on rytinöö - saerasaato ja polliisi kannattaa kuhtua paekalle jo etukättee.

Rapu (22.6.-22.7.)
Sun kukoestukses kuorestaa kerranniin puhkeaa. Mutta ee vielä tänä vuonna. Terveyen kans on pieniä ropleemia, suattaa esmerkiks rutto vaevata.

Ilves (23.7.-22.8.
Sinusta on alakanna tuntua, että vanhenet iha silimissä. Korvassii alakaa jo tupsukarvoja työntee.Mittää et asialle maha, se on sinu kohtalos. No, joskusha vanahuus ja viisaos kuuluuvattii yhtee - mutta ei nyt kuitenkaa sinun tappaaksessas.

Vanhapiika (23.8.-23.9.)
Tänä vuonna viskoot turhat estot nurkkaa ja ruppeet rymyämmää.
Liikunta kuuluu entistä tiukemmi sinu ja lähheistes elämää. Erityise rivakkoo liikuntoo suavat muitte leuat, ku hyö märehtiivät sinu tekemisiäs.

Puntari (24.9.-23.10.)
Joka vanhoja muisteloo, sitä puntarilla piähän. Unoha siis omas ja muihennii velata ja vipit ja alota uus vuos puhtaalta pöyältä. Unoha kans liialline tarkkuus ja muista, että likiarvo voep olla arvo sinäsä. 

Mäntypistiäinen (24.10.-22.11.)
Intohimot jyllee entistä hurjemmin nyt alakaneena vuotena. Et millää ossoo pysyä yhessä kohti vuan pörreet kukasta kukkaan.
Toesaalta ossoot olla nii pisteliäs, etteivät heikommat pärjee sinu kanssas ollenkaa. Pikkuse armoo voesittii osottee muillennii.

Kukko (23.11.-21.12.)
Sinäpä se haluattii aena olla ensimmäesenä ja suuna ja piänä joka paekassa. Semmosessa elämässä on vuarasa, kaaloja on katkastu pienemmästäe syystä. Haluaesit olla vappaa ku taevaan lintu, vua se jiäp kylläkii haaveeks; lennot loppuu lyhkäsee ja alastulo on yhtä issoo tömmäystä. Pysy siis kot´orsilla ja tyyvy siihe että suat tyrannisoija kot´väkkees ja työkavereitas.

Poro (22.12.-20.1.)
Tällä petterillä on turhannii punane nenä, etennii syntymäpäeväsä aekaan. Valomerkki on tulossa ennenku huomootkaa ja sen jäläkee on iha oma valintas, haluatkos kävellä vae kontata kottiis. Sinnoot
välillä ku vanaha jäkälä; et hyväksy mittää uuvenaekasta. Yritä tok
pysyä mualima menossa mukana, lähe vaekka matkoille. Kannattaa suunnata pohjosta kohti.

Ves´mies (21.1.-19.2.)
Suo siellä, vetelä tiällä - siinä tään vuuen ennuste. Katto vuotaa, pyykkikone särkyy, virtsatietulehus isköö ja nestuukki kastuu.Jospa sitte seoroova vuos oliskii ees vähäse aarinkoesempi.

Muikut (20.2.-20.3.)
Talavi tekköö sinusta iha tönkön, koetappas vähäse vilikastua.
Herätät kylläkii mielenkiintoo muissa ja ihhaelijas virittellöövät sulle kiivaasti verkkojaa. Sinulla synkkoo erityise hyvin kukon kans, jonniinlaene yhteeliittymä on mahollinen tulevanakii vuotena.

No, horoskooppeihin nyt ei niin uskomista. Vaikka joskus ne kyllä osuvat ihan kohdalleenkin, sanoo nimim. Kokemusta on.

Paperipinossa oli myös pohjalainen horoskooppi, ehkä postailen sen sitten joskus. Vai oisko nää sittenkin "horroskaappeja" kaikki tyyni.


22 kommenttia:

 1. Anja, tää on hauska. Suanko kopsata ommaan pömpeliini tuon ekan Pässin?

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska minä sitten olen Poro tähän asti olen ollut Kauris
  Kiitos oli mukava lukea .Sinulle mukavia alkavaa vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin hupaisia luonnehdintoja että päätin levittää ne näkyville! Kiva kun tykkäsit.

   Poista
 3. Totta on että talavi tekkee muikusta ihan tönkön =D Niin on tönkkö olo koko ajan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut varo silti kukkoa, voit päätyä kalakukkoon, hih!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin aina! Horoskoopit on laadittu siten, että ne kyllä tosiaan toteutuvat...

   Poista
 5. Jopa olkii metkoi horskooppiloit :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anja, justiinsa tul asioo Sonnille, paienan piähäni ja tilloon liäkärin vaekka het kuhan ehin...tai ostoo tärräytän ihan uuvet purukalut vuaaan kahton kirppareilta sieltäkki voes löytee hyvvee tavarata....rahhoo ei likoo kaeken muailmon humputuksiin....hampuaat pittee olla naesella joka tykkeen syyvä ja nauroo....lupsakata illan köllykätä ja muata pittee laittoo.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taija sonni kirppikseltä purukalustoa löytee, vae kuka sen arvoo jos joku oes jo omasa tarpeettomana sinne kiikuttanna! Näe ne horroskuapit ohjoo immeisen elämätä het vuoen alusta hyvvään suuntaan.♥

   Poista
 7. Hauskaa.Ei ihan natsaa mutta osittain.Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään kaikki ole totta, sillä horoskoopissahan ennustukset elää todeksi lukijan omassa mielessä. Joskus ihmettelen, kuka ja miten näitä laatii? Ja kuka niihin lopulta uskoo?

   Poista
 8. No johan on horoskooppi!
  Täällä yksi 'veljmiehet' ja ennustus menee metsään niin, että rytinä vaan kuuluu :)))) Mutta toisaalta, eihän sitä tiedä mitä uutta, ihmeellistä ja odottamatonta se vuosi tuo tullessaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun kaikki on vielä tulossa! No, ei nyt niin vakavasti taideta ottaa näitä, vaikka akkainlehdet on joka tammikuu vuosihoroskooppeja täys.
   Hyvää vuoden jatkoa vaan veljmiehelle täältä puntarilta. Kiva kun tulit kommentoimaan!

   Poista
 9. Hei, tämä poro täällä nyhvää pirtissä, ei tee mieli minnekään. Pitäisiköhän sitä "pysyä mualima menossa mukana" ? Hih, mukava horoskooppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä on poronkin nyhvättävä, ja nyt joulun jälkeen on syytäkin kerätä voimia kun on lahjarekeä vetänyt pitkin maata.

   Poista
 10. Poro- Petteri täällä ja olen just niin kuin vanha jäkälä.
  Kiva horoskooppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Poro-Petteroi! Kiva jos horoskooppi täsmää!

   Poista