perjantai 22. toukokuuta 2015

PUNKKIPIRKKO

Pieni koira vaatii kolme lenkkiä päivässä lähimetsässä ja kallioilla. Utelias kun on, tunkee kuononsa heinikkoon vähän väliä. On siis helppo punkin hypätä pieneen koiruliin heinikosta. Eilen aamulla havaittiin korvan takana punkkipullero. Voipa olla, että jo mökkireissulta sen sai. Ja eikös vaan tänä aamuna ollut kaulassa toinen verenimijä. Onneksi on hyvät konstit irrottaa punkit karvan seasta. Ostin nimittäin viime kesänä jostakin reissulta avaimen muotoisen läpyskän, jolla punkit kyllä irtoaa. Aiemmin apteekista ostetut punkkipihdit on hukkuneet maailman turuille koiran varustekassista. Punkin irrottamisen jälkeen olen sipaissut vähän Bepantenia ihokuoppaan. Onneksi ei ole vielä itsestä näitä ötököitä löytynyt vaeltamassa kun ei ole rokotettu aivokuumetta vastaan. Pitäs varmaan käydä piikillä.

Asuukohan meissä jokaisessa pieni luonnonsuojelija? No ei, sillä pahoitin kyllä mieleni kävellessäni kotikalliolla, missä kasvaa erikoista sammalta kalliorinteessä oikopolun varrella. Nyt on rinne myllätty kuin laulussa: "jos metsään haluat mennä nyt, näät sammalet myllätyt..".  Joko irralleen lasketut koirat tai huvikseen sammalia potkivat ihmiset on hävityksen takana. Suunnittelin jo oikopolun eristämistä piikkilangalla, mutta tuskin sekään auttaisi. Tunnelin seinien graffiittimaalarit käyttää myös sitä polkua. 
Pienestä se on kiinni, mutta maanomistajana hätkähdin moista tuhoa ihan itkun partaalle. Voi meitä täystuholaisia.

No. Makeammaksi ei voi mennä kuin se mitä luin facesta. Eräs tuttu mies lähetti vaimolleen äitienpäivätervehdyksen facepäivityksessään varsin imelästi. Ja siihen vaimonsa vastasi omassaan että "kiitos rakas". Kuinkahan imelää näiden eläkeiän kynnyksellä olevien kotielämä onkaan, kysyy tämä eikuitenkaankateellinen. No huh.  Vaikka onhan se somaa kun yhdessä ollaan ja julkijanalle kirjoitellaan pusutuksia puolisolle.
Saavatpahan muutkin näin tietää miten suloisesti pyyhkii, tai sitten ei. No comments more! Pusipusi.

Päivästä on povattu aurinkoista ja lämmintä. Tämä leikkii nyt viherpeukaloa ja pinkaisee kurkuntaimilaatikon kanssa kasvimaalle, missä lava jo odottaa taimien istuttamista. Vetäisen harson niskaan ja odottelen, että selviävät. Olin aika tyhmä kun avomaakurkkuja taimitin, olishan ne voinut kylvää suoraan penkkiin. Kasvihuoneessa tomaatintaimet ja kasvihuonekurkut ovat hyvässä kasvussa, pieniä tomaatintaimia on puolipyörryksissä vielä parvekelaatikossa, josta siirrän nekin viilipurkkeihin yksin varttaan venyttämään. Kevät on mukavaa aikaa ja työnsä tuloksista saa sitten syksymmällä nautiskella.

Kukansiemeniä on monta pussukkaa, pitää nekin piilottaa multaan. Ja vesimeloonin taimet nousivat jo mullasta, aion kokeilla, saanko yhtään pallukkaa kasvihuoneessa syntymään, pitää kuuleman mukaan pölyttää kukat siellä omin pensselein.

Jaapa jaa. Töihin, sanoi Lapatossu. Nautitaan auringosta ennen seuraava sadepäivää. Tulihan kerää jo purettua yhden postauksen verran.


12 kommenttia:

 1. Ihanaa aamua sinne ja punkin paholaiset saisivat pysyä piiloissaan. Himmusta on hankala niitä havaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mummeli. Simolla on niin lyhyt karva että punkin helposti löytää, mutta olivat aika möllyköitä molemmat ennen kuin hoksasin, miksi koiruli rapsuttaa itseään.

   Poista
 2. Aurinkoista perjantaita. nyt se punkki aika alkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ritva, aurinkoa oli aamulla mutta nyt sataa tihuuttaa. Me ollaan menossa Loviisaan eräälle retkelle ja odotellaan josko sää nyt sentään paranisi.
   Punkkeja ei viime keväänä ollut koirassa, nyt jo kaksittain.

   Poista
 3. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja järvi kimmeltää. Olemme mökkioloissa pari viikkoa ja nautimme, sillä tänne eivät kuulu remontin äänet. Kevään neitseellinen vihreys ja lähes silmissä kasvavat puiden lehdet ja kukkaset ovat ilo katsella.

  Luin monta postaustasi ja totean, että olet ollut liikkeellä mielenkiintoisissa paikoissa. Puutarhasi tuntuu kukoistavan, ihanaa!

  Hyvä, kun muistutit punkeista, meillä on naapurimme Hippu-koira, bichon havanais, mukana ja täytyykin tarkistaa turkki päivittäin.

  Hyvää viikonloppua teille molemmille ja rapsutuksia Simolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kevät, täällä tosin nyt vihmoo vettä. Varmasti nautitte mökkimaisemasta ja lintujen liverryksestä. JOko heitit talviturkin?
   Niin, melkoista haipakkaa on ollut, nyt rauhoittuu onneksi. Tosin tänään mennään bussilla Loviisaan erääseen tapaamiseen ja saunomaan sinne mökille. Kasvimaalla kaikki hyvin, vein jo avomaakurkun taimetkin lavaan harson suojaan.

   Punkit on inhottavia, nyt mekin tarkistetaan Simon turkki joka ulkoilureissun jälkeen.
   Oikein ihanaa viikonloppua myös teille ja terkkuja. Simokin kiittää rapsutuksista!

   Poista
 4. Kai noilla punkeillakin on joku tarkoitus, en vaan ymmärrä mikä, hyi, inhoan niitä!!!
  Viherpeukalo on täälläkin yrittänyt heilua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiseltään en kyllä keksi mitään tarkoitusta noille iljetyksille. Tai lienevät lintujen ruokaa. Äklöjä ovat ja saisivat pysyä pois koirulin nahasta.
   Nyt on kiva heiluttaa viherpeukkuaan.♥

   Poista
 5. Kevät on ilahduttavaa aikaa paitsi nuo pahuksen punkit.
  Lämpöisiä päiviä ja antoisia askareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarina, samaa toivottelen sinulle. Eiköhän me kohta päästä jo oikeaan kesään.

   Poista
 6. Täällä on niin viileää, ettei kannata kurkkuja vielä istutella. Kasvatetaan purkeissa ties miten kauan... Mukavaa viikonloppua sinulle, Anja sekä pojillesi! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin satoi tänään kaatamalla illan suussa räntälänttejä, kurkut on harson alla ja kesäkurpitsoille laitoin ämpärit suojaksi. Paksoe-taimetkin jo vein ulos mutta taitaa kuihtua lähtötilanteeseen. Kylvin kyllä herneet, tillit ja salaatit kun maa kuitenkin tuntui jo lämpimältä. Kasvihuoneessa kukkii pari tomaatintainta ja kasvihuonekurkkujen taimet, mutta siellä on monta vesipänikkää lämpöä säilyttämässä. Nyt todella jo toivon lämpöisempiä päiviä jo kasvienkin vuoksi. Ja lintujen, jotka pyrstöt huurussa lentävät etsimässä ruokaa hautoville puolisoilleen.
   Sinne Tohmikseen myös mukavaan viikonvaihdetta täältä "ruuhkasuomesta" ♥♥

   Poista