lauantai 7. toukokuuta 2011

TURHUUKSIEN MARKKINOILLA

Tänään rynnättiin heti aamusella kirpparille. Simo kulki herrasmiehen tavoin mukana eikä edes yrittänyt nostaa jalkaansa kenenkään kirpputoripöydän jalkaan! Hieno koira! Myyntipöytiä oli paljon, sää suosi ja väkeä riitti. Viereisten "Litun ja Robbarin"  parkkipaikalta oli jo vaikea löytää tyhjää ruutua, sillä kirppari veti ja ruokakauppaakin tarvittiin.

Mitäpä löysin? Tapasin tuttuja ihmisiä. Jotain tarttui hymyilevästä lauantain aamusta kainaloonkin.
Ihan ensiksi tarrasin pieneen lapinleukuun. Sitten vihreään pala-maljakkoon. Yhteishinta 6.50. Ei paha. Maljakkoon sopii rentukat - kunhan ne nyt aukeavat ensin pihalammikon ja puron varrella. Näin ajattelin.
Pari Sirpa Kähkösen pokkaria ostin myös. Ja sukkalankaa. Ja rukinlavan mökin seinälle. Vielä tartuin orvokkiamppelin koukkuun ja raahasin senkin autolle. Paras kuitenkin lienee ollut tällä kertaa taas punaista. Löysin tosi edullisesti kaksi muranolaista, maljakon ja pienen vadin. Sain ne yhteensä vitosella. Hyvä ostos.

Ja mitäs vielä. Punaisen mariskoolin koppasin myös mukaan, ei aito eikä kyllä kalliskaan. Kolme euroa.
Siinäpä sitä oli kirpparikierroksen satoa ihan riittämiin.

Mutta minähän en olisi minä, jos olisin tyytyväisenä kotiin ajellut. Piti päästä vielä antiikki- ja keräilymessuille lähinnä hinnoittelemaan omia aarteitani. Jösses, missä hinnoissa Tomulan seinälautasetkin! Ja monet muut.  Kiertelimme erään sattumalta vastaan osuneen ystäväni kanssa pöytiä ja onnistuimme varsin pitkään kantamaan tyhjää kassia. Kunnes napsahti. Arabian Regina kermakko! Se huuti nimeäni siellä hyllyssä ja toki pienen tinkimisen jälkeen pääsi kassini uumeniin. 


Enkä tietenkään päässyt pienen lilahtavan kermanekan ohi. Sekin pyysi päästä laukkuuni ja säälistä otin sen mukaani! Luulasia messuilla oli todella vähän. Mutta olipa yksi Nuutajärven kuluneella muotilla Kirkniemessä valettu maitolasinen sokerikko. Kyllä sekin vaan tarttui mukaan.


Paljonhan tällaisilla messuilla on tarjolla vanhaa kotimaista astiaa, kirjoja, käsitöitä ja figuureja. Kivahan niitä on katsella. Kun vaan muistaa pitää päänsä kylmänä. Onnistuin suhteellisen hyvin. Ainakin omasta mielestäni.
Piipahdettiin ystävän kanssa kahvilla messukahviossa. Telepatia toimi: prinssipuoliso soitti juuri kun olin ilmoittamassa hänelle, etten tarvitse noutajaa. Lupasin ystävälle mustikoita ja sain näin kyydin kotiin. Nytpä sitten ihailen näitä uusia aarteitani Simon kanssa. Prinssipuoliso lähti samantien kuoron kanssa laulelemaan vanhainkoteihin äitienpäivätervehdystä. Ja minun pitäisi oikeastaan lähteä ulos haravoimaan pihaa, mutta olen sitä mieltä, että kastemadoille ja sitä kautta linnuille on hyvä, että koivunlehtiä on nurmikolla. Kun ensimmäistä kertaa sitten ruohonleikkurilla ajetaan, ovat lehdet silppuna ja ravintona nurmikolle. Voin olla tietysti väärässä eli laiskuuttani keksin tekosyitä.  Ja eilen saadut ihanan punaiset pelargoniat on vielä odottamassa istuttamista.
Hitaasti kiiruhtaen pääsee nopeimmin perille!  Ja kun suunta on selvillä, ei sumusta ole haittaa. Hm.

13 kommenttia:

  1. Voi miten suloisa löytöjä! Kyllä kelpaa Simonkin ihailla niitä.

    VastaaPoista
  2. Kivoja löytöjä olet tehnyt. Tuo Regina onkin nyt oikein sinun nimikkonekkasi. ;-)

    Me lähdimme jo aikaisin aamulla metsälenkille ja senjälkeen olemme jotain puuhailleet pihalla ja nyt otimme ihan pienet torkut. Aikaisin aamulla metsässä oli mukava kulkea, kun muita ääniä ei vielä kuulunut kuin lintujen laulua.

    Mukavaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
  3. Kauniita esineitä olet taas löytänyt. ja kun saat sanoa että eikä maksanut paljon, mikäpä sen hienompi reisusta kotiin löytyneille astioille onkaan. Minulla on kirkaslasinen tuollainen pikkuinen kermanekka kuin tuossa kuvassa tuo punerva vai mikä väri nyt onkaan.
    hyvää huomista äitienpäivää.

    VastaaPoista
  4. Ihastuttavia esineitä sinä aina löydät, Anja-Regina.;))

    Onnea hankinnoillesi, ja hyvää äitienpäivää sinulle<3

    VastaaPoista
  5. Eilen minäkin Ritvan kanssa Evijärven kirpparilla.Ladon lautaa pari metriä ostin että saan lääkedosetteja tehdä.Aikanaan latomme polttopuiksi sirklattu.Aikalailla typerää, ei tietty nostalgian arvoa silloin.Pikkupulloja myös ostin, jotka nyt sulamassa.
    Ihana kun sinä tiedät mitä kirppiksiltä haet, minä vain katselen ja hypistelen.
    Voi, että sinulla on kielen rikkauskin, niin oivallisia sanontoja.Kivaa luettavaa kertakaikkisesti kertomasi.

    VastaaPoista
  6. Minäkin kävin eilen kirpparilla ja hypistelin vanhaa virsikirjaa... siis oikein vanhaa....tekstikin sellaista, että saa oikein ajatuksella lukea, että ymmärtäisi ja loput sitten arvaten, mutta jätin ostamatta... tänään sen sieltä sitten kävin hakemassa..:)

    VastaaPoista
  7. Hienoja löytöjä. Miten muranolaista saa noin halvalla!!
    Kaunista äitienpäivää.

    VastaaPoista
  8. Kirppareilla on mukava tonkia.Ja usein tekee hyviakin löytöja,kuten sina nyt.
    Kaunis tuo ruusukermanekka.
    İhanaa huomista aitienpaivaa sinulle.

    VastaaPoista
  9. Hienoja löytöjö, suosikkini tuo Tynellin Palavaasi :)
    ja oikeassa olet koivun lehtien suhteen, mitä sitä hyvää madonruokaa pois haravoimaan. Meillä ei IKINÄ haravoida mitään lehtiä pois.

    VastaaPoista
  10. Villiviini; olin ihan tyytyväinen päivän "saaliiseeni". Tosin ostin myös pikkuruisen ikivanhan silitysraudan, josko ryppyjäni oikoisin, hih.

    Unelma; niin se nekka oikein nimeäni huuteli siellä hyllyssä! Pakko se oli ostaa.
    Aamuhetket ovat metsässä ihania, konsertti on näin keväällä vertaansa vailla.

    mummeli; minullakin on on muutamana näitä pikkunekkasia (Nuutajärven), mutta lilansävyistä ei ollut. Mielestäni tein aika edullisia ostoja, tosin tarpeellisuudesta voidaan olla sitten jotakin mieltä..hehhee.

    Aili-mummo; Simon kanssa ihailimme näitä!! Olen ihan tyytyväinen.

    SinikkaHelena; pitkässä juoksussa olen jo oppinut kertasilmäyksellä katsomaan kirppistarjonnan, ainakin luulen niin. Kiva että löysit materiaalia töihisi kirpparilta.

    Irmastiina; onneksi siellä oli vielä jäljellä se virsikirja, monestihan käy niin, että joku toinenkin on kiinnostunut siitä, minkä jätit ostamatta ja harmittelit.

    Minttuli; kirppismyyjä ei varmaan ymmärtänyt arvoa, yleensähän punainen lasi hinnoitellaan jo muutenkin suhteellisen ylös. Minun onneni nyt.

    Sateenkaari; kirpparikierrokset ovat huvia ja harrastuskin näin keräilijälle. Ruusunekka oli pakko ostaa kun se on Regina.

    wihtori; entinen palavaasini pamahti palasiksi, oli keltainen väriltään.
    Kiva että olet samaa mieltä madonruokakoivunlehdistä! Mökillä minä haravoin un siellä on niin hurjasti niitä.

    VastaaPoista
  11. Kauniita ostoksia olet taas tehnyt.
    Mukavaa äitienpäivää sinulle!♥

    VastaaPoista
  12. sylvi, minäkin pidin niistä. Aurinkoista äitienpäivää sinulle huomenna!

    VastaaPoista
  13. Kauniita ostoksia,kauniin värisiä.
    Tuo kannu on valloittava ♥

    VastaaPoista