torstai 27. tammikuuta 2011

SIMO JA VILLAPAITA

Aamulla pakkasta reippaasti yli sietorajan. Simolle takki päälle ja ulos. Eipä tarvittu pitkää lenkkiä, varmasti tassuja kylmäsi.

On kyllä otuksia, joiden käpälät eivät kylmää kaihda. Tässä takapihalla loikkijan taidonnäyte.
Voisi melkein luulla, että on joulupukin naamari tai mikälie. Pitkä loikka ja syvälle lumeen.

Lunta on kyllä riittämiin. Takapihan kasvimaalle syksyllä ylösalaisin käännetyt vesitynnyrit ovat saaneet valkolakit.
Ja toinen on muuttunut lumipalloksi! Säilyypä siellä kevääseen.
Iltapäivällä, kun pakkanen oli jo laskenut puoleen ja mittarissa oli enää vajaat 10 miinusta, oli aika tehdä päivän kuntolenkki, Simon ja minun. Koska olimme menossa kaupunkiin päin ja kävelytielle, oli turvallisempaa laittaa valjaat kuin kaulahihna. Valjaat on melko kovat ja siksi äkkäsin, että Simollahan on kutomani villapaita, jonka päälle valjaat sopivat eivätkä paina. Simoa nolotti kovasti villapaidan pukeminen. Reippaasti kuitenkin askelsi villapaidassaan ja tehtiin reipas yli neljän kilometrin lenkki reipasta kävelyä.
Välillä piti nousta tienvarren lumipenkalle kuulostelemaan.
Eikä villapaidasta ollut mitään haittaa. Viereisessä sähkötolpassa tikka etsi einestä, ihmettelen jos löytyy, sillä kyseessähän on kestokyllästetty tolppa. Elääkö niissä toukat? Vai lämpimikseenkö koputteli?
Tämä päivä meni iltaan ihan normaalisti, mitään en tunne saaneeni aikaan. Vaan pitikö saadakaan. Huomenna on huomisen haasteet ja vähän enemmän vipinää.Ja Meriharakatkin on vasta puolivälissä. Hohhoijaa.
9 kommenttia:

 1. On se tuo Simon villapaita komea ja miehekäs. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaisi meidänkin Mintulle tuollainen lämmittävä villapaita. Pitäisi varmaan kyllä olla vaaleanpunainen,kun hän on niin naisellinen.
  Mukavia talvikuvia.

  VastaaPoista
 3. Unelma; Seiskaveikan jämistä ja omasta päästä koko viritelmä syntyi vuosi sitten joululahjaksi Simolle. Mutta pysyy kivasti päällä ja hihat etujaloissa pitää sitä ryhdissä. Mut ei Simo oikein diggaa.

  Minttuli; Tottakai Mintulle pitäisi olla naisellisen vaaleanpunainen. Aloita vaan neuloa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä Simo oli komea miesten villapaidassa, ajattelin jos ois vaikka joutunnu isonsiskonsa vanhassa vaaleanpunaisessa pusakassa kaupungille, se ois ollut jo vähän noloo...:)

  VastaaPoista
 5. Jännän näköiset nuo tynnyrit.
  Lumi tekee kaiken näköisiä peittoja.

  Komia on simon villapaita!

  VastaaPoista
 6. Simo on nyt niin äijää, että;-)

  Mekin laitamma merin pienelle Dinalle ensin nutun, jonka ystävällinen blogi-ihminen on hänelle kutonut ja sitten valjaat.

  Olgalla taasen on ne pehmsutetut urtan punaiset talvivaljaat. Tosin meidän koiruus on enimmäkseen ilman tässä isolla pihalla. Joskus hän vielä haluaa tehdä pienen postin tarkastuskierroksen.

  VastaaPoista
 7. Myös Himmu karvakerä on tänä talvena pukeutunut lämpimään takkiin, joka silloin imetysaikaan oli kovin tarpeellinen. On niin samanvärinrn kuin Himmukin, ettei paljon erota päällä olevankaan.
  Simon villapaita on kyllä hieno, niin miehekkäät väritkin siinä. ja hyvin istuu päälle.Rapsutukset pojalle!

  VastaaPoista
 8. Maikku; eihän Simo kehtaisi vaaleanpunaiseen pukeutua! Kun ei tohtisi pukeutua lainkaan. Nolottaa jo äijävillapaidassakin aluksi.

  sylvi; sieltä ne paljastuu lumen sulettua kevään mittaan. Meillä on venekin ihan lumen alla takapihalla. Lunta on yli 60 cm joten riittävästi on.

  Leena Lumi; Joo, meidän pikkuäijä. Valjaitten alle pehmikkeeksi villapaita on ihan ok.

  mummeli; varmasti ihan hyvä, että on villapaita ollut suojaamassa pentujen maitopusseja. Rapsutukset takaisin Himmulle.

  Amalia; joskus Johannan blogissa oli taulu Raitapaitarakki. Se taitaa olla nyt meidän Simokin.

  VastaaPoista